reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

zgred - w sumie to masz racje i dlatego temat laktatora jest jeszcze dla mnie tematem zamknietym, bo nawet jesli bede miala ten pokarm to i tak pierwsze pol roku w sumie bede z dzieckiem w domu, potem odzwyczaje go od cyca i jak wroce do pracy jak bedzie mial 8 miesiecy to juz bedzie na mieszankach i innych rzeczach.

reklama
ja mam laktator z Canpola
wygrałam w konkursie gazety "DZIECKO" :-) i to zanim sie dowiedziałam, ze w ciązy jestem z Maksiem
ale przydał mi sie własciwie tylko w szpitalu podczas nawału i kilka razy w domu
jak urodziłam Ole to odciągałam własnie elekryczną Medelą wypozyczoną w szpitalu i musze przyznac, ze naprawde super, bez porownania
:tak:

W szpitalach to chyba mają laktator i dają na żadanie - nie trzeba mieć swojego. Przynajmniej tam, gdzie ja leżałam był i laska, która koło mnie leżała, dostawała go za każdym razem, gdy poprosiła.

A my mamy już fotelik, dziś go odebraliśmy :). Do tego dostaliśmy w prezencie wanienkę, gąbeczkę do niej, kocyk, butle, czapeczki i kilka jeszcze drobiazgów :D. I nie mamy gdzie tego położyć, bo nadal nie zrobiliśmy porządków ani w jednym, ani w 2 domu :p.

Z tym pokarmem to roznie bywa. Ja w obu wczesniejszych przypadkach nie mialam pokarmu przez ok 2 tyg, a pozniej jakby nigdy nic mialam go az za wiele.
Po pierwszym porodzie mialam od poloznej ten elektryczny odciagacz i faktycznie jest rewelacyjny szczegolnie jak po kazdym karmieniu ( co3-4godz) mialam jeszcze odciagnieta cala duza flache.
Po drugim porodzie odciagalam recznie ale tutaj moja cora sobie lepiej radzila ( jadla co 1,5-2godz) :)
Teraz bede miala pozyczony Avent reczny i mam nadzieje ze wystarczy :))

a ja się w ogóle zastanawiam, czy kupować laktator, a jeśli już tak, to czy ręczny czy elektryczny. Ostatnio ktoś mi mówił coś o firmie Tommy Pippe czy jakoś tak ( możliwe, że przekręciłam nazwę), kosztuje on 135 zł w zestawie razem z butelką i pojemnikiem. Ale sama nie wiem, czy może zostawić to na później, czy już sobie go sprawić? :confused:

Dokładnie tak Mysz - jedynie wkurzające jest jak chcesz sobie wyjść i dosłownie kilka razy w ciągu tych 8 mies. czasu chcesz ściągnąć mleko. Można ręcznie jak pisała chyba Mamaoli czy ktoś ale ja Wam powiem że nie mam pojęcia jak to się robi i jakoś mnie to przeraża :)

Myśmy kupili laktator Baby Ono czy jakoś tak kosztował chyba 60-80 złotych. Ale działa ;-)

Aga

Odebralam dwie paczki z ubrankami na poczcie i jedna przechwycil sasiad (a jednak :-D). Doszlam do wniosku ze albo dziecko bedzie mi niszczyc te ubranka, albo przydadza sie dla kolejnego :-D Jestem zdrowo walnieta... Albo moze mi sie tak wydaje, ale wlasciwie to patrzac na te ubranka to mam jzu wszytsko niemal dopoki dziecko ukonczy rok...

Obiecuje sobie ze juz NIC z ubranek na Allegro nie zamawiam!!!!!!!!!!!!

Ja tez juz powoli zaczne kupowac ubranka, bo mam tylko kilka sztuk, a teraz kiedy wiem co bedzie to juz mniej wiecej wiem co kupic

reklama
ja też ostatnio kupiłam następne spioszki dla Kacpra. Te rzeczy są takie prześliczne, że nie mogę się oprzeć:-)
Laktator to dla mnie takie cudo, z którym nie wiem co miałabym robić. Jakoś teraz jak o tym pomyślę, to czułabym się jak krowa oddająca mleko. Pewnie mi przejdzie jak będę musiała go używać.

Do góry