reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
a nawet jak nie beda raczkowac to nie znaczy, ze beda mialy klopoty w szkole czy dysleksje, bo dzieci takich mądrych rodzicow nie wydaje mi sie by miały kłopoty. mysz plis rilaks:tak: a tekst spod tego linku mi sie kojarzy z akwizycja. nie wiem czemu. moze jak to kupisz to bedziesz spokojniejsza, tyle, ze systematycznosc przede wsztstkim.:tak:

myszko nie panikuj kochana:tak: jesli bedzie mial raczkowac to zacznie w odpowiednim dla siebie czasie, nic na sile:-) ja w ogole nie raczkowalam, maz tez nie, a zadne z nas dysleksji nie ma. Mysle,ze naprawde niepotrzebnie sie stresujesz i >Jaska przy okazji tez. Zobaczysz on jeszcze wszystkich zaskoczy i stanie na wlasne nozki szybciej niz sie spodziewasz. W koncu raczkowanie nie jest obowiazkowe. Ja tez panikowalam, ale po rozmowach z kilkoma lekarzami przestalam, wytlumaczyli mi,ze kazde dziecko ma swoje tempo i inaczej sie rozwija, nie kazde musi raczkowac, ale kazde uzdrowe dziecko bedzie chodzilo.Predzej czy pozniej. I to chyba najwazniejsze,co? A Jasien przeciez zdrowy,wiuec glowka do gory:-):tak:

a moim zdaniem na takie czytanie jest za wczesnie...ale zrobisz jak uwazasz. Mysle,ze wystarczy jesli zacznie sie czytac i uczyc dziecko,kiedy naprawde samo wykarze zainteresowanie literkami i cyferkami, i wtedy robic to sytematycznie i polaczyc nauke z zabawa.wczesniej mozna tylko do tego zrazic.ale to moje skromne zdanie, nie chcialam cie w zadnym wypadku krytykowac, mam nadzieje,ze zle tego nie odebralas.:tak:

no własnie - "gołe", a nie w skarpetkach. Zauważyłam, ze mały bardziej prawidłowo stawia stópki, gdy NIC na nich nie ma :tak:

hi hi u nas to nie przejdzie bo maz ma fioła na punckie skarpet i kapci ja chodze zawsze na bosaka i dostaje lanie:baffled: ale to i tak nie pomaga.
Krupka ale to całe dnie ma na bosaka? bo mój to biega w rajstopkach a na to skarpety - łazi w rajstopach bo spodnie wszystkie w pasie duze i nawet gumki nie pomagaja :-)

ach zapisałam sie na 24 kwietnia do optopedy zeby zobaczył wojtaszka

pytalam ostatnio lekarki - po domu w skarpetkach a nie butkach, ale buty potrzebuje na dwor bo maly juz chodzi za jedna reke - bylam wczoraj w bartku - tegoroczne modele po 130 ubiegloroczne po 70:no: normalnie schiza jakas

apeluje do Myszki - odpusc temu biednemu Jasiowi - chłop jak dab, wiec trudniej mu skoordynowac te wszystkie swoje raczki i nozki bo i dlugie sa i ciezkie ;-) (moj szybciej radzi - ale dla porownania - ma tylko 72 cm/ 9,3 kg - wiec latwiej mu ogarnac samego siebie).

ja w piatek jade kupic butki do bartka i zobacze jak u nas ceny wyjrzą:tak: ciekawe czy ladne te zeszloroczne, bo jak tak to moze warto sie skusic. zobacze w pt czy u nas tez sa takowe.

co do bosych stopek - u nas to wykluczone, bo my na parterze mieszkamy, piwnica pod nami, zimno w giry jak pierun. nawet jak kacper raczkuje to po dluzszej chwili ma lodowate raczki i dupke. i dlatego tez mamy rajty i skarpy z abs lub pory i skarpy:-D

a te butki to maja byc takie za kostke czy normalna wysokosc.

o matko jakie ceny tych butków:baffled:
my w domku w rajtuzkach albo w spodenkach i skarpetkach tylko drugi wariant nie za bardzo sie sprawdza bo Maja ściąga skarpetki i mimo ze w domu ciepło stopy za chwile ma zimne

a ja takie butki Mai kupiłam
104ncsn.jpg

reklama
Do góry