reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ja mam laktator ręczny z aventu i mam eMka :-D
Nakładek nie kupuję, postaram się przystawić dobrze dzieciaka, a jak się nie uda, to przeszkolę eMka i zakupi.
Muszę jeszcze kupić te maści do brodawek, najlepiej jakąś taką, której nie trzeba zmywać do karmienia...
Ale to może w przyszłym tygodniu ;-)

haft_przyjac_ziel_tkan.jpg

a jak Wam sie podoba? ...bo jeszcze mouze mojemu pokazac..ale juz sie prawie zdecydowalam

wstalam dzis o 6...zjadlam sniadanko, wypilam kawke i szperalam na allegro;/...i o 8 padlam spac ..nwet nie wiemkiedy film mi sie urwal:)..ale posciel wybralam:D

Ja mam taka sama:-) Jest sliczna :-)

magdzia znaczy jeśli się nie mylę to łóżeczko jest z klupś, a model safarii, no chyba że jest to łóżeczko na ten wzór. Mnie też bardzo się spodobało i do tego można dokupić szafę i komodę ja mam taki zamiar
Fajnie, że możesz liczyć na pomoc rodziców.
mysza moja nawet nie gada, liczy może, że od nas coś dostanie :-)
Co do maści to jak kupowałam balsam z ziajki to była ta maść dodana i smarowałam i nie trzeba jej zmywać
agatka fajnie, że masz gdzie kupić takie kosmetyki. Czytałam że ten laktator jest ok, ale chciałam coś tańszego dlatego avent albo tomee
madzik moje koezanki miałay avent i barrdzo chwaliły. Co do pościeli to pewnie masz rację ja własnie chcę zamówić tą z mamotato
ewa ale fajowa ta pościel
buterfly eeee no zakupy niezłe
missslena ja mam tak samo z brodawkami, ale wiesz co narazie jakoś się tym nie martwię, kupiłam taką maść linomasć z ziajki i będe smarować, w razie czego będę kombinować z tymi kapturkami
tweenie czyli mówisz, że lepiej te z Niemiec, ale widziałam ze ty jakoś nastawiasz się na te Penaten masz jakieś doświadczenia z nimi z sensie pozytywnym

A ja się pochwalę w końcu i ja mam jakiś zakup dla małej i to dzięki tweenie która wyczaiła aukcję kosza wiklinowego z bujakiem, który chciała kupić, ale ceny były no delikatnie mówiąc spore. Mój M zareagował entuzjastycznie (ale nie dlatego, żeby tak się cieszył) tylko stwierdził, że w końcu przestanę go ciągle pytać o te kosze i w ogóle ciągle o tym gadać - super prawda???
A ja po prostu się cieszę, bo choć jedna rzecz mi spadnie z głowy a mała będzie miała miejsce do spania przynajmniej na początek

Załączniki

• kosz.jpg
    kosz.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 59
Ja mam laktator ręczny Avent, a pościel taką w kolorze india gold AMY POLSKA POSCIEL ŻYRAFKA Ł120/60 i 140/70 6el (984302485) - Aukcje internetowe Allegro i jestem b zadowolona dobra bawełna i ładnie wykonana jeszcze do wózka muszę kupić.
A co myślicie o tym żeby na zimę zrobić dla dziecka pierzynkę z pierza??

Ewa, ja z pierza nie biore pod uwagę, bo oboje z M mamy na pierze mega uczulenie :(

Butterfly88 4 zł?:szok: Jak tyś to zrobiła? Ciuszki booskie:-)

Ahhh chciałam sobie kupić Avent NIPLETTE bo cierpię niestety na wklęsłe brodawki, jednak właśnie wyczytałam że niestety nie można go używać w trzecim trymestrze:( A więc jestem w "dupie"... Pewnie skończy się na tym że mała będzie na butelce:(

Misslena, na SR położna polecała wkładki formujące z Medeli na wklęsłe brodawki Artykuły wspomagające Ona twierdziła, że można używać od ukończonego 36 tc.

ja mam laktator ręczny z aventu i mam eMka :-D
Nakładek nie kupuję, postaram się przystawić dobrze dzieciaka, a jak się nie uda, to przeszkolę eMka i zakupi.
Muszę jeszcze kupić te maści do brodawek, najlepiej jakąś taką, której nie trzeba zmywać do karmienia...
Ale to może w przyszłym tygodniu ;-)

mysza, podobno z maści na brodawki 100% naturalnej lanoliny zawiera tylko PureLan z Medeli i Lansinoh firmy Lansinoh. Reszta to lanolina syntetyczna, której co prawda przeważnie nie trzeba zmywać, ale zmienia ona smak mleka i maluch może przestać jeść.

reklama
tiffi zdecydowanie wolę niemieckie, bo tej samej są produkcji polskiej są dużo gorszej jakości. A w zasadzie kosztują tyle samo... Tylko trzeba w kuriera zainwestować. Coś mi się zdaje, że w Częstochowie też jest taki sklepik z kosmetykami niemieckimi, tylko, że w dziwnym miejscu, więc jak będzie mi się chciało i pogoda się polepszy to tam zajrzę

Do góry