Kochane co do majtek poporodowych, to jestem za tym, żeby uzywac jak najmniej, ja zakładałam tylko czasami, jak np wychodziłam do znajomych (u mnie w szpitalu mnie można wchodzić do pokoi połoznic, mozna tylko się spotykac w specjalnym pokoju), a tak to naprawdę chodziłam bez i połozne mocno nas namawiały, bo jak najwiecej sie wietrzyć! wiec za każdym razem jak kładłam się do łózka, to zginałam nogi i wietrzyłam klejnoty pod kołderka (sorki za szczegóły), ale dzieki temu rana się zagoiła momentalnie, a połóg trwał mega krótko, w końcu lepiej sie nie kisić , żeby się nie paprało nic. też sie zastanawiałam jak ja bede chodziła, ale dałam rade, w końcu wszystkie łaziłysmy jak pingwinki
reklama
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
dziewczyny ale sa takie majtki porodowe sama dziurawa siatka z dość dużymi oczkami i one są super bo podtrzymuję podpaskę lub podkład a wietrzenie swoją droga jest....jak dla mnie super wynalazek
jagoooodka
Fanka BB :)
Michasia nie dziwię się, ze zadowolona jesteś
Wózek świetnie wygląda i ma dwie ważne zalety, które prawie nigdy nie występują razem - duża gondola + nieduża waga, chyba nie widziałam tak lekkiego wózka
w takim razie też kupię sobie chusteczki z pudełeczkiem ;-)
postptaszynko ja parę takich majtek dostałam ostatnio gratis od jednego sprzedawcy na allegro. Na pewno jeszcze dokupię, bo położna przez tel wspominała o nich... Ale też stawiam na megawietrzenie ;-)
Wózek świetnie wygląda i ma dwie ważne zalety, które prawie nigdy nie występują razem - duża gondola + nieduża waga, chyba nie widziałam tak lekkiego wózka
w takim razie też kupię sobie chusteczki z pudełeczkiem ;-)
postptaszynko ja parę takich majtek dostałam ostatnio gratis od jednego sprzedawcy na allegro. Na pewno jeszcze dokupię, bo położna przez tel wspominała o nich... Ale też stawiam na megawietrzenie ;-)
ja właśnie kupiłam takie o jakich mówisz myślę że będą dobredziewczyny ale sa takie majtki porodowe sama dziurawa siatka z dość dużymi oczkami i one są super bo podtrzymuję podpaskę lub podkład a wietrzenie swoją droga jest....jak dla mnie super wynalazek
Michasia84
ale właśnie o to chodzi żeby ta wkładka nie była przyklejona do tyłka tylko żeby był luz i dostęp powietrza.. ja wiem jakie sa te majtki bo tez kupilam ale okazaly sie niepotrzebne w szpitalu, a jak wróciłam do domu to używałam już normalnych podpasek klejonych do zwykłych majtek ;-)
Dziewczyny co do tych majtek, to pewnie każda zrobi jak jej wygodniej ;-) Ja z nichg korzystałam (po cesarce) i teraz też się zaopatrzę... W łóżku leżałam bez nich, ale jak mnie mąż odwiedzał, to wskakiwałam w te gacie i mogłam chodzić bez strachu , że mi podkład wypadnie na podłogę Poza tym te podkłady są naprawdę duuuże i jak nie ma majtek to widać jak dziewczynom sterczą pod koszulami nocnymi:-) a ja jednak wolę żeby mnie obcy faceci odwiedzający inne babki nie oglądali z takimi atrtakcjami;-)
A poza tym zaczynam kompletowac już torbę do szpitala powolutku... myślę, że w połowie sierpnia będzie już gotowa... właściwie to juz się doczekac nie mogę rozwiązania
A poza tym zaczynam kompletowac już torbę do szpitala powolutku... myślę, że w połowie sierpnia będzie już gotowa... właściwie to juz się doczekac nie mogę rozwiązania
enka75
mamuśka :)
Dziewczyny, polecam zarówno do szpitala jak i po nim dla Was jak i maluszka produkty _ Biały Jeleń. Mydła (kostka, płyn) żele pod prysznic, proszki do prania (oczywiście w szpitalu zbędne ) ect. Plus zasadniczy - delikatny i nieuczulający.
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
jeżeli chodzi o majtki te poporodowe, to dla mnie był rewelacyjny pomysł, i w szpitalu i jeszcze z tydzien po szpitalu w domku, wiadomo jak sie leżało, to sie "wietrzyło" co trzeba, ale przy chodzeniu rewelacja, a gojenie tez posżło szybko
co do pudełeczka plastikowego do chusteczek, to tez rewelacja, ja miałam u Kacpra z Nivea teraz zakupiłam te z rossmana, potem wkładałam jakiekolwiek chusteczki i było super, nie wysychały a wygodne w użyciu
a co do wyposażenia torby do szpitala to musze się wybrać na rekonesans, co jak....
co do pudełeczka plastikowego do chusteczek, to tez rewelacja, ja miałam u Kacpra z Nivea teraz zakupiłam te z rossmana, potem wkładałam jakiekolwiek chusteczki i było super, nie wysychały a wygodne w użyciu
a co do wyposażenia torby do szpitala to musze się wybrać na rekonesans, co jak....
Czesc Dziewczyny,
czytam wlasnie o "waszych majtkach" i zakazie noszenia jakichkolwiek po porodzie (wietrzenie) i musze przyznac, ze cos takiego slysze po raz pierwszy - rodzilam juz 2 razy w Niemczech i tutaj nikt o "zlych" majtkach nic nie wspomina, a opieka w Niemczech jest super
jak wspomnialam, jestem juz po dwoch porodach i za kazdym razem mialam majtki na sobie, przyznaje dosc luzne, ale zawsze to majtki i tez nic specjalnego (siateczki), tylko zwykle bawelniane
i nic mi nie bylo, wszystko goilo sie znakomicie
jak widac co kraj to obyczaj,
czytam wlasnie o "waszych majtkach" i zakazie noszenia jakichkolwiek po porodzie (wietrzenie) i musze przyznac, ze cos takiego slysze po raz pierwszy - rodzilam juz 2 razy w Niemczech i tutaj nikt o "zlych" majtkach nic nie wspomina, a opieka w Niemczech jest super
jak wspomnialam, jestem juz po dwoch porodach i za kazdym razem mialam majtki na sobie, przyznaje dosc luzne, ale zawsze to majtki i tez nic specjalnego (siateczki), tylko zwykle bawelniane
i nic mi nie bylo, wszystko goilo sie znakomicie
jak widac co kraj to obyczaj,
reklama
kasiunia123
Podziel się: