reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

a ja się zakochałam dziewczyny..
13ele.pościel HAFTY z moskitierą 100x135 MILPOL (667381469) - Aukcje internetowe Allegro

Moi rodzice chcą zafundować, ale ja się waham bo w sumie 2 komplety pościeli mam po synku.. ale ta poprostu łamie mi serce :-D
serce - beż, albo chmurka - ciemny beż :-) bo nie znam płci ;-)
Dla syna miałam z małym baldachimem jedną i zmałą moskiterią druga.. a meeeega mi się podobają te duże które można załżyc na dłuższy bok łóżeczka.. hmm.. zobaczymy w przyszłym tygodniu.. pogadam z moim ślubnym.. i się okaże.. czy pościel, czy na cos innego się babcia z dziadkiem dorzucą ;-)

a dla starszego syna myślałam o czymś w tym rodzaju :-)
MEBLE DZIECIĘCE ŁÓŻKO ŁÓŻKA POKÓJ NEO PLUS (669576454) - Aukcje internetowe Allegro + pościel z zygzakiem albo kubusiem puchatkiem :-)
chyba wtedy nie powinien być zazdrosny że dzidziuś ma ładniejsze łóżeczko ;-) a nowe łózko mu się przyda bo śpi na złożonej kanapie takiej chyba 20letniej :-D

reklama
no tak
z bardziej prozaicznych rzeczy to fakt...biały jeleń w płynie do mycia wiadomo czego (wysusza) chociaż ja w domku potem to już normalny płyn do higieny intymnej
...no i tantum Rossa ...do płukania...plus aplikator do tego...
ciekawe przeżycie:-):-) ale ja zaczęłam płukać dopiero w domku bo w szpitalu jakoś nie było warunkow:-D:-D:-D

grzesiek na spodzie są dwie metalowe rurki, które biegną przez całą długość, na to kładziesz oryginalny materacyk z usztywnianym spodem. Uważam, że za twardy jest i trzeba na niego położyć dodatkowy materacyk, ale niekoniecznie taki jak do szczebelkowych (pianka kokos gryka, babka w hurtowni doradziła mi piankę-kokos z uwagi na to, że i tak dosyć dobry podkład juz jest.
Sam piankowy ponoć niezbyt dobry.
Myślę, że tak przygotowane łóżeczko jest jak najbardziej w porządku dla maluszków:tak:

spód stabilny ale materac to jest typowo turystyczny
materac kokosowo-gryczany podobno najlepszy:tak::tak::tak::tak:..ja kupowałam własnie taki i jest super

Wózeczek Espiro...bardzo fajnie wygląda:tak::tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny, a ja mam pytanie do Was o całą wyprawkę dla Dzidzi i rzeczy dla Was.
Kiedy planujecie mieć już wszystko skompletowane? Bo ja zaczynam mieć stresa, że nie mam jeszcze wszystkiego. Co prawda to ostatni tydzień 7 m-ca wiec jeszcze troche czasu jest ale wiadomo, rózne rzeczy się zdarzają. Więc do jakiego terminu przed porodem warto mieć juz wszystko zakupione?

reklama
Rud_ka ja planuję na początku sierpnia wogóle zacząć działać w kierunku kompletowania :-) bo wtedy to przywiozę sobie ze strychu od moich rodziców ciuszki po synku i będe wiedziała co mi jeszcze trzeba a co już mam ;-)
no i najdalej w połowie sierpnia chcę mieć torbę do szpitala spakowaną (termin mam na połowę września).. tak więc myslę że na miesiąc przed terminem to jest odpowiedni moment żeby mieć wszystko skompletowane i jedyne co to tylko sobie prać i prasować żeby świeże było na przyjście dzidziusia :-)

z synkiem miałam wszystko gotowe na 2 miesiące przed terminem i strasznie sie wtedy już nudziłam :-D teraz narazie się rozglądam, planuję.. ale zostawie sobie chodzenie po sklepach i zakupy na później :-)

Do góry