reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Witam was dziewczyny, niedawno okazało się że noszę pod sercem chłopczyka, który wcześniej był córeczką, zdązyłam kupićjuż dużo ciuszków dla dziewczynki i teraz muszę je sprzedać może którać Z was byłaby zainteresowana ubranka są naprawde super. Zapraszam w związku z tym na moją aukcję na allegro.
Życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania!!!! Październikówka 2009.

Zestaw dla dziewczynki 0-12 miesięcy.BCM!!! (665147742) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
A czy któraś z was ma jakieś doświadczenia, znajomych którzy używali Maxi Cosi Mura 4?? Bo mnóstwo wykluczających się opinii znalazłam:baffled:

Pozdrówki dla wszystkich mamusiek:)

Nie ma nic dziwnego, w tym, że wielu rzeczy się nie wie/ nie umie przy pierwszym dziecku;-):tak: Ja pamiętam, że też całkiem zielona byłam:baffled: i nigdy wcześniej żadnego małego dziecka nie trzymałam nawet na rekach- nie mówiąc o przebieraniu, karmieniu, myciu itd... ale powiem wam, że to staje banalnie proste jak już się to swoje maleństwo przytuli do piersi... sama natura;-):tak:
Z anegdotek to pamiętam, że mnie pierwsza kupa jeszcze w szpitalu tak zadziwiła i nie wiedziałam jak się za nią zabrać, więc zawolałam położną żeby mi pokazała:-D:-D:-D Ta się na mnie popatrzyła jak na wariatkę, ale spokojnie podeszła i pokazała co i jak:-D:-D:-D Chyba ją mocno zdziwiło, że ktoś nie umie tak prostej rzeczy jak zmienic pampersa:cool2:

To samo z ciuchami miałam, body, pajac, rampers- dla mnie nie było różnicy ;-) Teraz też się nie czuję ekspertem, dlatego tu zaglądam i was czytam:tak:

A wyprać trzeba rzeczywiście wszystko- żeby wszystkie chemie, alergeny i kurz z tych dzidziusiowych rzeczy usunąć... Ja planuję w ostatni tydzień sierpnia wypucować domek na błysk, uprać i uprasować ciuszki, poskładać łóżeczko itd... Może poród mi się przyspieszy ;-)

Elinek pajacyki są najlepsze na okres jesienno-zimowy, dużo wygodniejsze od śpiochów, a pod pajacyk wkłada się body na ramiączkach jako podkoszulkę no i super podtrzymują pieluchę:tak:
Tea80 8-latka nie musisz trzymać bo sam siedzi :-) pajacyk to całość a do śpiochów wkłada się jeszcze kaftanik, przyznam że nie wiem co to rampers chociaż mam już jedno dziecko :zawstydzona/y:

Ja mam dużo pajacyków, ale body pod spód????Jakoś nie pomyślałam, wiem że dzidzi cieplej tylko za każdym razem jak oglądam body to zastanawiam się jak ja to włożę:confused::confused:?????One wszystkie są rozpinane tylko w kroku a co z główką????Dziewczyny doradźcie? Kupować?

Ja gdzies widziałam body rozpinane na calej długości - tak żeby nie trzeba było przez głowę zakładać... nie pamiętam gdzie... może w 5-10-15?

kurcze te ciuszki z erly days są rewelacyjne :) a cena spoko nawet.. skoro jakość sprawdzona to chyba się skusze... ale kupię już raczej na 3-6msc albo nawet na 6-9 pajece bo mi sie podobają i bodziaki... bo mniejszych ciuszków mam już prawie komplet...

Muszę koniecznie takiego poszukać. Bo z takim to ja sobie nie poradzę.Chyba:cool2::cool2:.Dopiero spróbuję jak dzidzi będzie bardziej stabilne.

jagooodka...to standard....ja ostatnio szukałam żelazka i na necie za 280 zeta a w saturnie ...uwaga....470:szok::szok::szok: to samo...w sklepie innym mniejszym Pan z dumą powiedział że może mi sprowadzić i sprzedać za tylko 410 zeta czyli taniej niż w saturnie (bo się wygadałam) he he
nie oświeciłam Pana że jakby to nadal trochę duzo:-D:-D:-D
Ja właśnie również zauważyłam, że na allegro jest spooooro taniej. Chociażby jak kiedyś kupowałam z AVON`u kosmetyki z katalogu, to na allegro np wody toaletowe były o połowę tańsze i bardziej się opłacało kupować, nawet z przesyłką. :tak::tak::tak:

jagooodka świetna ściąga :-)

Dziewczyny a czy do wózków kupujecie śpiworki na taki okres jesienno zimowy, czy jak???

reklama
Do góry