reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Witam was dziewczyny, niedawno okazało się że noszę pod sercem chłopczyka, który wcześniej był córeczką, zdązyłam kupićjuż dużo ciuszków dla dziewczynki i teraz muszę je sprzedać może którać Z was byłaby zainteresowana ubranka są naprawde super. Zapraszam w związku z tym na moją aukcję na allegro.
Życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania!!!! Październikówka 2009.

Zestaw dla dziewczynki 0-12 miesięcy.BCM!!! (665147742) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
A czy któraś z was ma jakieś doświadczenia, znajomych którzy używali Maxi Cosi Mura 4?? Bo mnóstwo wykluczających się opinii znalazłam:baffled:

Pozdrówki dla wszystkich mamusiek:)

Nie ma nic dziwnego, w tym, że wielu rzeczy się nie wie/ nie umie przy pierwszym dziecku;-):tak: Ja pamiętam, że też całkiem zielona byłam:baffled: i nigdy wcześniej żadnego małego dziecka nie trzymałam nawet na rekach- nie mówiąc o przebieraniu, karmieniu, myciu itd... ale powiem wam, że to staje banalnie proste jak już się to swoje maleństwo przytuli do piersi... sama natura;-):tak:
Z anegdotek to pamiętam, że mnie pierwsza kupa jeszcze w szpitalu tak zadziwiła i nie wiedziałam jak się za nią zabrać, więc zawolałam położną żeby mi pokazała:-D:-D:-D Ta się na mnie popatrzyła jak na wariatkę, ale spokojnie podeszła i pokazała co i jak:-D:-D:-D Chyba ją mocno zdziwiło, że ktoś nie umie tak prostej rzeczy jak zmienic pampersa:cool2:

To samo z ciuchami miałam, body, pajac, rampers- dla mnie nie było różnicy ;-) Teraz też się nie czuję ekspertem, dlatego tu zaglądam i was czytam:tak:

A wyprać trzeba rzeczywiście wszystko- żeby wszystkie chemie, alergeny i kurz z tych dzidziusiowych rzeczy usunąć... Ja planuję w ostatni tydzień sierpnia wypucować domek na błysk, uprać i uprasować ciuszki, poskładać łóżeczko itd... Może poród mi się przyspieszy ;-)

Elinek pajacyki są najlepsze na okres jesienno-zimowy, dużo wygodniejsze od śpiochów, a pod pajacyk wkłada się body na ramiączkach jako podkoszulkę no i super podtrzymują pieluchę:tak:
Tea80 8-latka nie musisz trzymać bo sam siedzi :-) pajacyk to całość a do śpiochów wkłada się jeszcze kaftanik, przyznam że nie wiem co to rampers chociaż mam już jedno dziecko :zawstydzona/y:

Ja mam dużo pajacyków, ale body pod spód????Jakoś nie pomyślałam, wiem że dzidzi cieplej tylko za każdym razem jak oglądam body to zastanawiam się jak ja to włożę:confused::confused:?????One wszystkie są rozpinane tylko w kroku a co z główką????Dziewczyny doradźcie? Kupować?

Ja gdzies widziałam body rozpinane na calej długości - tak żeby nie trzeba było przez głowę zakładać... nie pamiętam gdzie... może w 5-10-15?

kurcze te ciuszki z erly days są rewelacyjne :) a cena spoko nawet.. skoro jakość sprawdzona to chyba się skusze... ale kupię już raczej na 3-6msc albo nawet na 6-9 pajece bo mi sie podobają i bodziaki... bo mniejszych ciuszków mam już prawie komplet...

Muszę koniecznie takiego poszukać. Bo z takim to ja sobie nie poradzę.Chyba:cool2::cool2:.Dopiero spróbuję jak dzidzi będzie bardziej stabilne.

jagooodka...to standard....ja ostatnio szukałam żelazka i na necie za 280 zeta a w saturnie ...uwaga....470:szok::szok::szok: to samo...w sklepie innym mniejszym Pan z dumą powiedział że może mi sprowadzić i sprzedać za tylko 410 zeta czyli taniej niż w saturnie (bo się wygadałam) he he
nie oświeciłam Pana że jakby to nadal trochę duzo:-D:-D:-D
Ja właśnie również zauważyłam, że na allegro jest spooooro taniej. Chociażby jak kiedyś kupowałam z AVON`u kosmetyki z katalogu, to na allegro np wody toaletowe były o połowę tańsze i bardziej się opłacało kupować, nawet z przesyłką. :tak::tak::tak:

jagooodka świetna ściąga :-)

Dziewczyny a czy do wózków kupujecie śpiworki na taki okres jesienno zimowy, czy jak???

reklama
Do góry