reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Tako Jumper waży tyle samo co x-lander xa. Ja cały czas rozważam kupno między tymi wózkami na korzyść jumpera. Nawet cenowo wychodzi lepiej a skoro ciężar ten sam to po co przepłacać.
Na allegro x-lander xa 2008 ze spacerówką bez fotelika samochodowego 1299 + fotelik 500 = 1799
Natomiast tako jumper kosztuje 1200 już z fotelikiema jako gratis dodają torbe, parasolkę i czasem jeszcze inne bajery, zależy na co się trafi.
Ale każdy ma wolną wolę i wybierze co uważa za stosowne:-) To są tylko moje spostrzeżenia. Aaaa i tako ma przekładaną rączkę a x-lander nie;-)

reklama
Tak starszy model x-landera waży podobnie jak Tako Jumper. Ale te nowe 2009 o których piszą dziewczyny są lżejsze. Widziałam i dodtykalam w sklepie właśnie malinowy;-) Tylko cena nie za niska, ten co ja oglądałam kosztował 2 tysiące:crazy:

to fakt x landery do najtańszych nie należą ja za swój też dałam 2 tys ale już za cały komplet (gondola+spacerówka+fotelik+adaptery+ parasolka+torba :))
wydatek nie mały nie powiem ale musi wytrzymać co najmniej 2 bobasków (a marzy mi siem 3) nio ale zobaczymy jak to wyjdzie:))więc myśle że lepiej już ten raz zacisnąć ząbki i kupić coś solidnego:))bo wiecie biedny to musi od razu kupować coś dobrego bo szybko go nie będzie stać żeby zmienić:))

hejka
mi tez mama powtarza i tesciowa z enic nie kupowac,dopiero po porodzie! ale kiedy po porodzie? bede wtedy prac i prasowac wszytsko naraz?

ja tez mam okropne doswiadczenie bo jak wiecie poprzednią ciąze straciłam w 24 tygodniu!!! a dzien wczesniej bylismy na zakupach dla malej,wiec mam sporo rzeczy które mąz z moja mamą pochowali głęboko:-( no i oczywiscie schiza ze sie sprawdzaja zabobony! ale ja nie wierze w zabobony tylko w Boga! i wierze ze sie uda!!!
wciąz boje sie kupic cokolwiek ale dzis męza wyslalam do sklepu z łózeczkami i ma zobaczyc wymiar materacyka bo chce wiedziec jaki rozmiar poscieli, i przescieradelek.
myslalam zeby zamawiac na allegro ale w sklepach ceny są podobne a wszędzie na allegro przesylka 11-13 zł, a jak mialabym tak wszytsko co chce na allegro to za same przesyłki ze 200zł zaplace.
w lipcu pojedziemy do duzej hurtowni i zrobimy zakupy.

Dziś obejrzałam sobie wózeczek Coneco V3. Faktycznie wózek bardzo lekki i ładnie się prowadzi. Jedyna jego wada t brak rączki do budki, żeby wnieść w niej dziecko, ma tylko po bokach. Nie wiem jak w nowszych modelach, ale zaraz sprawdzę na necie:tak:Do mojej walki między Coneco a Tako, wszedł polecony dziś Jet Picasso, w sklepie w którym byłam sprzedawca bardzo zachwalał właśnie ten jako jeden z lżejszych i dobrze się sprawujących...echhh Totalne zamieszanie chyba nigdy się nie zdecyduję...:cool:

syla28 ja mam podobnie z tym allegro, tak nie dokonca taniej jest, bo np. mama mi kupila kocyk firmy bobas taki milusi za 25,90, a na allegro jest za 30 + przesylka.. wiec nie koniecznie, poza tym jak cena wydaje sie atrakcyjna to koszt przesylki sprawia ze juz sie nie oplca, no i jednak jak sie pomaca to inaczej, chyba tylko posciel jakas zamowie, bo sa takie ktore widzialm w sklepie i sa na allegro sporo tansze.. takze roznie z tym bywa, trzeba sprawdzac :)
aa jakby kotras z Was miala ochote na buty to ja neistety kupilam za duze i wystawilam je na allegro moze ktoras zainteresuja..
ZARA śliczne pantofle beżowy zamsz 38 (645334906) - Aukcje internetowe Allegro

noooo właśnie... wkurzające na allegro są te wysyłki :-p też tak stwierdziłam, że mogłabym wiele rzeczy tam kupić, ale w rezultacie wychodzą ogromne koszty wysyłki.. często szukam (podobnie jak któraś z dziewczyn pisała gdzieś wyżej), sprzedawców, którzy na allegro prowadzą sklep internetowy i wtedy sprawdzam wszystkie ich produkty i zamawiam od jednego sprzedawcy kilka rzeczy, żeby zapłacić mniej za przesyłkę.. trochę jednak to pułapka, bo trzeba uruchomić zdrowy rozsądek, by nie nakupić rzeczy zbędnych (byleby tylko przesyłka się opłaciła), ale ja ostatnio kupiłam w ten sposób 3 kataniki w rozm. 56, 3-62 i dwie pary łapek nedrapek... własnie mi narobiłyście chętki na małe szaleństwo na allegro :p napaliłam się na bluzę i jeansy... też od jednego sprzedawcy.. wystawia ciuszki urzywane podejżewam, że po swoim smyku

Moniczkaleg83 dla mnie sprawa byłaby zakończona.. "gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" :-D

co do wózków... miałam okazję kilka razu spacerować z wózkiem casualplay s4 z dzidziusiem mojej przyjaciółki i powiem wam, że gdyby nie cena (ona w zeszłym roku zapłaciła za niego koło 3,5tys) to byłby ten wózek bezkonkurencyjny.. jeśli chodzi o wagę to jest zbliżony do xlandera z tego co mówiła, składa się go na na prawdę niewielki... mieści się w ich maleńkim bagażniku, jest śliczny moim zdaniem :)
zalazłam w zastępstwie wózek z bexy, jest bardzo podobny tak samo się składa i jest o wiele wiele tańszy.. ale zauważyłam, że coneco i xlandery ostatnio opanowały polskie drogi... są niczym mercedes i bmw... odwieczna wojna :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Strach napewno jest, ja narazie się wystrzegam kupowania, bo mam sporo rzeczy po córce, do tego przyjaciółka odda mi wszystko po synku, wiec będzie w czym wybierać, nowe dokupić muszę tylko butle w razie co, kosmetyki dla noworodka, choć po przejsciach z wysypkami u córki odradzam wszelaką "chemię", mydełko, szamponik, nadmanganian potasu i chyba nic więcej:) polecam też serię Linomag-rzadko uczula, a niwea i johnson bardzo często, miałam też wrażenie, ze ten Oilatum tak polecamy moją małą zsypuje, i lepsza była zwykła parafina dodawana do wody......jak najmniej bynajmniej wszystkiego co sztuczne. Dziś jadę obejrzeć sobie pościel, spodobała mi się Amy ale zobaczymy, bo droga, ale a co tam:)

Do góry