reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja mam jeden rożek z usztywnieniem i ze 3 bez-po córci oczywiście, jeden też dostałam, kocyków miałam chyba z 5 cienkie, polarkowe, grube, duże, małe- teraz babcie dokupiły niebieskie:) wiec ich mam sporo, ale wiecie, ja lubię miec wszystko czyste, wiec wiecznie a to mleko pociekło, a to się ulało, to jeden nie wysechł......a to zasikany, naprawdę używałam sporo ich.wiec zapas mam:)

reklama
Ja mam 2 rozki :tak: mysle ze to fajna sprawa szczegolnie dla tych co niepewnie sie czuja biorac taka kruszynke wzielam 2 zeby byl jeden na zmiane a poza tym jako kolderka do wozka tez moze byc :tak: a kocyki mam 2 takie male ciensze i jeden gruby akrylowy duzy .Kupialm mate edukacyjna ale chyba to byl zly pomysl :sorry: wzielam bo byla promocja za 40 zl ale w sumie nie wiem czy to bedzie takie uzyteczne .... wolalabym chyba lezaczek i wlasnie wczoraj widzialam taki sliczny z mozliwoscia hustania i jakies tam takie bajery co o tym myslicie???
http://www.allegro.pl/item724935957_chicco_lezaczek_polly_swing_polska_gwarancja_12_mc.html

Ostatnia edycja:
lezaczek jest fajna sprawa. U nas naprawdę się sprawdzał. Zreszta już tu na wątku było gdzieś o tym pisane. Mysle ze jest to dobry zakup.

Liiviia mamy dokładnie taki sam leżaczek tylko w innych kolorkach :)
działa świetnie bo juz sprawdzaliśmy (z arbuzem zamiast dzidzi he he he) i tez z wielu źródeł słyszałam, że to faktycznie się sprawdza i jest bardzo przydatne.
Zobaczymy zobaczymy...

Kupialm mate edukacyjna ale chyba to byl zly pomysl :sorry: wzielam bo byla promocja za 40 zl ale w sumie nie wiem czy to bedzie takie uzyteczne ....
wg mnie mata to jeden z podstawowych gadżetów dla naszych maleństw, u mojej siostry sprawdził sie doskonale, to samo z leżaczkami-bujaczkami, te z wibracjami bardzo uspokajają dzieci, sprawdzone na znajomych i klientach :)
my obydwie rzeczy kupujemy, zastanawiamy sie jeszcze nad karuzelą, Zona narazie jest sceptycznie nastawiona ale moze uda sie przekonać :)
co do rózków to tez kupilismy z usztywnieniem, jednak polozna powiedziala zeby je wyciągnąc, bo nie sprawdza sie jak jest takie sztywne, zwłaszca przy karmieniu...

Liiviia karton mam juz na strychu wiec teraz Ci nie odpowiem na pytanie. Pamietam jedynie, ze jest napisane , że od urodzenia co było dla mnie zaskoczeniem. Jak zjem śniadanie wskocze na strych i sprawdzę...

Liiviia na opakowaniu leżaczka jest napisane , że można go uzywać od urodzenia do 6 miesięcy.
Chociaz myslę, że to w sporej mierze bedzie zależało tez od rozmiaru i wagi dziecka oraz od tego jakie bedzie ruchliwe :)
Pewnie znając zycie bedzie mozna go uzywać dłużej...

Liiviia na opakowaniu leżaczka jest napisane , że można go uzywać od urodzenia do 6 miesięcy.
Chociaz myslę, że to w sporej mierze bedzie zależało tez od rozmiaru i wagi dziecka oraz od tego jakie bedzie ruchliwe :)
Pewnie znając zycie bedzie mozna go uzywać dłużej...
rozwiązaniem na dłuższy czas moze byc lezaczek bujaczek fishera który jest do 18kg, jak piszą na opakowaniu od niemowlaka do przedszkolaka i kosztuje mniej

reklama
Ha no cóż...za późno :-(
zakup już zrobiony. Zawsze bedzie można kopić większy jak juz Mała z tego wyrosnie. Fakt wieksze pieniadze ale tak to jest jak jest sie debiutującym rodzicem.
Z drugim dzieckiem powinno być łatwiej:tak::tak:

Do góry