reklama
A ja już dla siebie do torby do szpitala mam wszystko - tak się chciałam pochwalić :-). Jutro pranko i spakuję tą torbę i niech stoi i czeka, bo już mnie to zaczynało denerwować, że mi ciągle coś brakowało. A dla dzidzi jeszcze tylko wanienka, przewijak, kocyk gruby i kosmetyki, to w przyszłym miesiącu, bo w tym za ostro z kasa poszalałam o zostało mi 300 zł to końca miesiąca No i wózek, ale to na Allegro mam wybrany, więc się nie spieszę, choćby we wrześniu kupię, niech nie zagraca
Michasia84
Fanka BB :)
elinek no wciął mi się w brzucho w kadr.. ale jak robiłam fotkę to tego niezauważyłam wogóle to mam już 104cm w pasie.. myślałam że padnę bo z synem na końcówce ledwo 100cm doszłam..
Ja dzisiaj zrobiłam przelewy za ciuszki z allegro, bo tak wyszło że kupić nowe musiałam :-(
kupiłam dzisiaj dwie czapusie takie niewiązane.. i jeszcze niedrapki muszę kupić..
Dzisiaj w sklepie widziałam taki piękny, barwny, gryby koc, za 60 zł, :-) później będe męża molestować, a jakby co to na dniach dostanę pieniązki z L4 ;-) i sama sobie kupię no i wciąz mnie te sukieneczki wołają.. a ja nie wiem co mi pod tym serduszkiem rozrabia :-( już zapowiadam wszystkim że jeśli urodzi się dziewczynka.. to przychodząc w odwiedziny żadnych śpioszków, żadnych grzechotek.. tylko sukieneczki mają mi przynosić
Ja dzisiaj zrobiłam przelewy za ciuszki z allegro, bo tak wyszło że kupić nowe musiałam :-(
kupiłam dzisiaj dwie czapusie takie niewiązane.. i jeszcze niedrapki muszę kupić..
Dzisiaj w sklepie widziałam taki piękny, barwny, gryby koc, za 60 zł, :-) później będe męża molestować, a jakby co to na dniach dostanę pieniązki z L4 ;-) i sama sobie kupię no i wciąz mnie te sukieneczki wołają.. a ja nie wiem co mi pod tym serduszkiem rozrabia :-( już zapowiadam wszystkim że jeśli urodzi się dziewczynka.. to przychodząc w odwiedziny żadnych śpioszków, żadnych grzechotek.. tylko sukieneczki mają mi przynosić
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
Michasia..no a ja mam 120 obecnie a z iką przy porodzie 114 było
aaa brzuszek super wyszedł..
Ja poczekam jeszcze tydzień i zacznę torbę pakować
aaa brzuszek super wyszedł..
Ja poczekam jeszcze tydzień i zacznę torbę pakować
Michasia84
ja musze kupić szlafrok, poczekac az przyjdą ciuszki i wtedy wszystko razem wypiorę w dzieciowym proszku, powyparzam nakładki na cycusie, smoczusia.. i spakuję :-) i jeszcze tylko mydełko w płynie sobie kupię (bo mydelniczkę bez sensu kupowac bo w domu mi nie potrzebna, a mydełko w płynie zawsze się zużyje ;-) ) i gąbeczkę do kąpieli jakąś mega miekką żeby krocze delikatnie się myło..
Właśnie co do mycia się po porodzie mam kilka pytań. Proszę o pomoc doświadczone mamuśki
1. Czy po porodzie SN do mycia krocza czego lepiej używac: mydła zwykłego i szarego (biały jeleń) czy płynu do higieny intymnej?
2. CZy po CC rane pooperacyjną odrazu można myc ... i czym najlepiej?
Niewiem jaki poród mnie czeka i muszę się przygotowac zeby zabrac potrzebne rzeczy. I sory za takie pytania ...
1. Czy po porodzie SN do mycia krocza czego lepiej używac: mydła zwykłego i szarego (biały jeleń) czy płynu do higieny intymnej?
2. CZy po CC rane pooperacyjną odrazu można myc ... i czym najlepiej?
Niewiem jaki poród mnie czeka i muszę się przygotowac zeby zabrac potrzebne rzeczy. I sory za takie pytania ...
Michasia84
Ja się cała myłam normalnym płynem do kąpieli a samo krocze czystą wodą przemywałam.. bo się bałam że będzie szczypało a co do cesarki to nie pomoge niestety..
Moltizerka
Mamusią być
ja to samo po porodzie SN niczym innym sie nie mylam jak tylko woda bo raczej na pewno by pieklo,
reklama
Podziel się: