reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

dziewczyny.. Misiek dzisiaj mi powiedział, że mam zamówić wózeczek... i to migiem póki są pieniążki.. i wiecie co.. byłam taka w 100% pewna, że chcę jednak ten z Bexy.. później jak już pisałam postanowiłąm, ze skoro dziewczynka, to ja chcę szaro różowy bo są takie słodkie.. potem misiek stwierdził, że mam nie szaleć i kupić coś unisex żeby było dla kolejnych dzieciaczków.. i teraz jestem skołowana... czytałam na innych forach opinię na temat tych wózków.. są podzielone, ale to tak samo jak przy xlanderach, quinny itp... i ja już sama teraz nie wiem.. podoba mi się fakt... ale ehhh co jak już kupię i stwierdzę, że to nie ten.. i pójdę gdzieć do sklepu i "zakocham się" w innym... przecież kobieta zmienną jest a co dopiero kobieta w ciaży... a 1500zł to nie lada wydatek... ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

reklama
musicie mi pomóc :-(
nie wiem czy wybrać Bexa 3 kołowy czy 4 kołowy... nie wiem czy w użytkowaniu może mi to sprawiać różnicę...

BEXA B4 + FOTELIK samoch koła pompow 11 KOLORÓW (668285806) - Aukcje internetowe Allegro

ten z samej góry taki żółto czarny jest własnie 4 kołowy a niżej są pokazane 3 kołowe... i już sama nie wiem..... czy ilośc i rozkład kół może mieć duże znaczenie jeśli chodzi i jazdę wózkiem zimą po śniegu..? a jeśli tak, to który będzie LEPSZY na zimowe warunki?

Rud_ka ja zakupiłam wózek firmy coneco toledo i nie żałuję, chociaż nie miałam okazji go przetestować z dzidzią heh to jestem zadowolona, wózek jest lekki, łatwo się go składa ma skretne przednie kola z mozliwoscia blokady wiec latwo sie nim kieruje (bo oczywiscie przetestowac juz go musialam hehe) nie zaluje tego zakupu i mysle ze sie sprawdzi :)

eli88 jesli chodzi o wozki 3 i 4 kolowe i ich zastosowanie w praktyce to z tego co ja sie dowiedzialam wózki 3kolowe sa dla tzw.aktywnych kobiet, świetnie sie nadaja dla kobiet ktore lubia biegac czy jezdzic na rolkach, moja kolezanka kupila wozek 3kolowy czesto biega lesna sciezką z wozeczkiem lub wlasnie jezdzi na rolkach i mowi ze jest to wygodniejsze z takim wozkiem niz z 4kolowym, ale jesli chodzi o zwyczajne spacery czy zima czy latem nie ma na to roznicy.

Dziewczyny ja spotkałam koleżankę z dzidzią, która ma Coneco Toledo i niestety sprzedaje ten wozek po 4 miesiącach użytkowania. Powiedziała, że głównie ze względu na kubełkową, niewygodną spacerówkę i blokujące się koła...:no:Ja sama zdecydowana bylam na Coneco- ale w tym przypadku chyba jednak wezmę Yet'a....:confused:

No właśnie co do Coneco to mam problem bo jest sporo negatywnych opini. Sporo osób narzeka na słabą jakość, która wychodzi dopiero po pewnym czasie :(

Monikczkaleg88, jesteś pewna, że koleżanka ma model Toledo? Ja wczoraj byłam w sklepie Coneco i spodobał mi się własnie Toledo bo nie ma kubełkowej spacerówki. Toledo ma zwykłe rozkładane (prawie do poziomu) oparcie. Może koleżanka ma wersjie V3 lub V4?

eli88 - mi sie podobają wózki 3 kołowe ale wczoraj już kolejny sprzedawca odradził mi go.
Po pierwsze wózek jest mniej stabilny. Jak będziesz chciała wjechać na krawężnik i podbijesz przednie koło to, żeby potem wjechały tylnie musisz wózek trzymać dwiema rękami, inaczej wózek będzie się "bujał" na boki. Na czterech kołach nie ma tego problemy bo wózek będzie się opierał na dwóch kołach przednich i możesz wtedy podnieść tył wózka jedną reką (czasami ta druga może być zajęta: zakupy, pies, drugie dziecko :) )
Po drugie w zimie wózek na trzech kołach trudniej będzie się przebijał przez śnieg. W czterokołowcu przednie koła (jak je zablokujesz) robią już pewien tor jazdy dla tylnich i jest nieco łatwiej.
Po trzecie - wjazd na strome schody, po takich niby to specjalnych wjazdach dla wózków. Na 3 kółkach to wciaganie wózka tyłem. Przodem nie wjedziesz bo przednie koło nie ma po czym jechać więc musiałabyś mocno podbić przednie koło (które nie ma po czym jechać) i pchac wózek pod górę.

To są tylko zebrane informacje od użytkowniczek trojkołowców oraz sprzedawców. Mnie przekonały. Decyzja nalezy do Ciebie :)

no właśnie o coś takiego mi chodziło.. mnie to tez przekonuje... a dla mnie akurat przy tym wózku nie ma różnicy czy będzie 3 czy 4 kołowy... potrzebowałam tylko obiektywnej opinii bo miałam dylemat... i tak wygląda świetnie w obu wersjach... osobiście zawsze wolałam 3 kołowe

tyle ile rodziców z wózkami to tyle opini pewnie, kazdy z nas ma swoje oczekiwania. ja zakupilam coneco toledo bo miala go kuzynka i kolezanka im ten wozek sie sprawdzil obie byly zadowolone sprzedawca rowniez polecal wiec nie mialam zastrzezen. hmm a jesli chodzi o kubelkową spacerowke to chyba w coneco v3 lub 4 bardziej bo coneco toledo raczej nie ma kubelkowej... kola przednie oczywiscie maja mozliwosc blokady ale same sie nie blokuja

Ja też mam pytanko - poradźcie mi, bo nigdzie nie umiem znaleźć odpowiedzi. Jaka jest różnica między zawieszeniem teleskopowym a zawieszeniem na paskach? Chodzi mi o różnicę w użytkowaniu, bo wizualnie wiem czym się różnią...

reklama
Co do toledo to był mój 1 typ wózka. Do czasu aż go zobaczyłam w sklepie i mogłam go dotknąć. Jak dla mnie słaba konstrukcja, chwiał się na wszystkie strony. Chyba, że ten sklepowy był już tak wyrobiony, ale zraziło mnie to.

Do góry