reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Moje póki co stoi w kartonie, trzeba poskładać. Jest śliczne i strasznie się nam podobało dlatego je zamówiliśmy. Na początek nie zamierzam kupować pościeli. Wystarczy mi rożek, który mam bądź kocyki. Pościel zamierzam kupić jak dostanę jakieś fundusze z PZU albo becikowe. Teraz są ważniejsze wydatki. A dzidzia na początku i tak nie będzie spała na poduszeczce i pod kołderką więc z tym wydatkiem poczekam trochę. Zakupiłam ceratkę pod prześcieradełko i prześcieradło.

reklama
Violusia jeśli masz w mieszkaniu wystarczająco dużo mebli - wybrałabym opuszczany bok...
A jeśli mebli za mało - tak jak u mnie ;-) - no to szuflada jak znalazł na różne rzeczy, których przy maluszku gromadzi się sporo :tak:

rezeda ja też z pościelą się wstrzymuję póki co... ;-)

jeśli jakaś z Was miała opuszczany bok - napiszcie czy często go używałyście i jak długo no i czy zdaje egzamin ?

Ja prałam rzeczywiście w tych 90 stopniach a potem porządnie prasowałam... tak przez pierwsze tygodnie, później trochę zeszłam z tonu i tylko białe na 90 stopni wkładałam. Tylko że najpierw miałam większość białych/jasnych ubranek więc te 90 stopni bardzo ich nie niszczyło. A po kilku tygodniach to dzidzia zmieniła garderobę na bardziej "dorosłą" i kolorową- wtedy kolorki na 60 stopni .. Jakoś mocno to ubranek nie niszczyło:cool2: bo nadal są ładne:tak:

Co do naklejek i dekorowania pokoju maleństwa to narazie podobnie jak jagooodka nie zamierzamy póki nie ma swojego pokoju, może za rok dwa, jak coś kupimy z mężem to w nowym mieszkanku zrobimy pokoik dla małej ale jak narazie to nawet w naklejki nie inwestuje, a z czasem się zobaczy. :tak:

Natomiast co do ubranek, to ja też nie wyobrażam sobie tych nowych ciuszków wypranych z 3 razy na 90 stopni.... :szok: no ale myślę, że jakoś damy radę, a prasowanie obowiązkowo.

Ja mam standardowe, bez opuszczania jakichkolwiek boków, poprostu ma łuczek i tyle i kupiłam je odrazu ze wszystkim w zestawie od pościeli z wypełnieniem, poprzez materac, prześcieradełko skończywszy na baldachimie i przyborniku na łóżeczko i tak szczerze mówiąc, słyszałam że dzidzia spać nie powinna na podusi na początku swoich pierwszych m-cy, ale ta podusia, to nawet nie wiem czy na 2 cm grubości. Więc czy taka podusia tez może zaszkodzić pleckom dzidzi???????? A co do łóżeczka z szufladą, to też mi się takie podobało ale u nas w pokoju musi być tzw przewiew, bo to baaaaardzo stary budynek i wilgoci i rzeczy które bym tam trzymała pewnie śmierdziały by jak cholera.

Ninonka ja mam też taką "grubą" podusie:-D:-D:-D
takie są właśnie przeznaczone dla naszych najdroższych maluszkow:tak::-)
jasię smieję że to jest podusia nic:-p:-D:-D:-D

reklama
Do góry