reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Infinite tez czulam ten strach. Dlatego na początku Mija spala ma płaskim i w rozku. Jak było chłodniej to dawałam jej kocyk.
Widziała ze niektóre z was kupują pościel minky. Zastanawiam się czy one nie są za ciepłe na kwiecień? Czy może czymś innym się kieruje cie? Bo wyglądają super.

reklama
Jak dla mnie to model 2 do lozeczka moje dzieci poprostu uwielbialy i tyle a w ten pierwszy bym dziecka w lozecxku nie polozyla bala bym ze mi sie wdunie do srodka glebiej i sie udusi kazda mama musi wyczuc i dopasowac. Beda zdania podzielone.

Co do spiworkow - to w tym pierwszym tez bym sie bala ze dziecko sie zsunie do srodka i przydusi. A maluszek nie ma odruchu odkrycia wiec wg mnie nie do konca bezpieczne. Ten drugi uzywalismy jak corka miala ponad pol roku i bylo ok. Nie wiem jak przy maluszku. Ale jest bezpieczniejszy moim zdaniem.
My na poczatku przykrywalismy rozkiem. Pozniej malusia koloderka z wozka. Pod koldra spala jak miala ponad rok. Zsuwala sie tez do srodka ale potrafila juz sie odkryc wiec sie nie balam. Teraz tak myslalam ze na poczatek ten kocyk minky. Pozniej latem cos leciutkuego a na zime juz koldra. Na razie chtba wcale nie bede kupowac koldry i poduszki na start bo i tak uzywac nie bede. Bedzie sie tylko walac

Ja miałam e drugie spiworki ale moja córka dość szybko przestala lubić krepowanie ruchów wiec w zasadzie ich nie używaliśmy. Teraz mam je dla drugiej córki, do tego zamowilam kolderke minky, pościeli tradycyjnej nie kupuje na razie.

Macie racje z tym pierwszym. On nie jest zbyt bezpieczny. Ten drugi na pewno bardziej tyle ze nie każdego się sprawdza.
W h and m online fajne wyprzedaże ale rozmiarki juz przebranie. Super spodenki dla synka zamówiłam.

Infinite tez czulam ten strach. Dlatego na początku Mija spala ma płaskim i w rozku. Jak było chłodniej to dawałam jej kocyk.
Widziała ze niektóre z was kupują pościel minky. Zastanawiam się czy one nie są za ciepłe na kwiecień? Czy może czymś innym się kieruje cie? Bo wyglądają super.

Kłaczku pamiętam, ze mojego siostry wnuszka urodziła się w kwietniu i było tak zimno, ze musiała chodzić w kombinezonie, wydaje mi się, że niesttey ten rok też zapowiada się podobnie z przesuniętą zimą, u nas dzisiaj 10 stopnii za oknem i słonko świeci, myślę, że sankami będziemy jechać na święta Wielkanocne...
A kocyk możesz zamówić z wkładem zimowym (ja szyłam z 2,5 cm) wiosennym (1-1,5 cm) lub bez samo minky i bawełna :) uwielbiam minky

reklama
MiLadyy - to podpowiedz jeszcze czy do wozka to wystarczy sam minky czy ten z wkladem wiosennym brac? Niw chce za grubego bo sie pozniej nie przyda. Taki grubszy kocyk mam po corce wlasnie bo praktycznie nieuzywany

Do góry