reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

reklama
Kitki tetre bralas w pepco? Bo ja się zastanawiałam i wydawała mi się licha " prześwity" .Przy synu kupowałam w pepco i trafiłam na gruba tetre ( do tej pory cale sa)

ja mysle, że pod koniec tygodnia też będę mogła powiedzieć , ze w 100% mam całą wyprawkę... czekam na swoją wypłatę i szaleje..... mąż nie ma na szczęście zarzutów co do moich zakupów i finansów bo jestesmy umowieni , że całą wyprawkę ja kupuje , a on zarabia na budowę domu.... wlasnie dzisiaj nam przyjeżdża cement.... mamy trochę $ odłożone i w tym roku ile się da własnymi środkami to chcemy wybudować, a potem kredyt...

Powiem szczerze, że ja nie wiem czego mi jeszcze brakuje... Cały czas wydaje mi się, że mam wszystko ale z drugiej strony wydaje mi się, że nadal za mało.... Ciuszki to sobie spokojnie dokupię jak mały się urodzi, bo nie wiem czy celować bardziej w 56 czy 62, a póki co mam wystarczająco dużo ciuszków. Brakuje mi chyba tylko środków do mycia, ale to w każdej chwili mogę kupić :) Myślałam tylko o mleku modyfikowanym w razie czego, ale jak będą jakieś problemy w szpitalu to mąż kupi i podrzuci, bo wie jakie chcemy kupować.

Wczoraj mi jedna dziewczyna na szkole rodzenia mówiła,że koleżanka urodziła syna 58 cm i ciuszki na rozm. 50 mu są duże.

Kitki jutro pojadę do pepco po ręczniki :-) :)
Tylko ostatnio jak byłam to były same niebieskie i różowe. Zobaczymy może coś przywieźli....

Też nie wiem w jaki rozmiar ciuszków celować. Sama kupuję głównie 62, koleżanka mnie poratowała i dostałam reklamówkę ubranek 56, jestem jej niezmiernie wdzięczna :D
Na razie Córeczka rośnie wolno i nie wygląda na to, żeby miała być dużym dzieckiem, ale wiadomo, że na tym etapie ciąży gin podaje tylko wagę a nie długość. I tu zastanawiam się jaka się Mała urodzi - ja byłam drobna, 52 cm i niecałe 3 kg, mój TŻ też był szczupły, ważył co prawda prawie 4 kg, ale to dlatego, że mierzył 65 cm! :eek: Nie chciałam wierzyć Teściowej, dopóki nie pokazała mi wpisu w książeczce...

I jeszcze pytanie - po ile kompletów z każdego rozmiaru kupujecie? Ciągle mi się wydaje, że mam za mało, a wolę kupić więcej, żeby nie musieć nastawiać pralki codziennie bo to też kosztuje i myślę, że taniej będzie jednak kupić trochę więcej a prać rzadziej.

reklama
Moja Laura była takim średniaczkiem-przecietniaczkiem czyli 55 cm i 3440g i body i kaftaniki (takie do ciała rzeczy) przez jakiś miesiąc nosiła 56 ale pajacyki to już raczej od razu 62. To też zależy od firmy niestety, różne są te rozmiarówki, ale nie ma sensu naprawdę kupować dużo 56 bo na początku dzieciaczki naprawdę rosną w zastraszającym tempie :)

Do góry