reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Oj tam dziewczyny same poprobujecie co waszym dzidziom podpasuje :)
Ja też jak pisałam po pieluszek krem z hippa a bephanten lub sudocrem przy pupci czerwonej.

reklama
Ale zielony linomag jest właśnie delikatny. Ma konsystencję trochę jak wazelina. Ja smarowalam po każdej zmianie pieluszki. I odparzen nigdy nie było. Myślę że to jeden z delikatniejszych kremów właśnie do codziennej pielęgnacji.
Właśnie sprawdziłam ze w składzie linomag jest lanolina i wazelina. Zero cynku.

Ja przy synku stosowalam sudokrem przy kazdej zmianie pieluszki i sama jego malutkiej pupci zrobilam krzywde ajajaj a przecierz nie bylam pierwszy raz mama :errr:chcialam przedobrzyc

Bluelovi- tez uzywalam sudocrem przez tydzirn non stop i tez zrobolam krzywde nadii. Polozna jak przyszla to mnie uswiadomila ze nie wolno tak. Wywalilam reszte do smieci

klaczek Linomag nie ma tlenku cynku w składzie, owszem ale uważam, ze jest za ciezki przy kazdej zmianie pieluchy.
Większość kremów na odparzenia ma tlenek cynku, a to oddzielna kwestia niż Linomag, moze w tym co wczesniej napisałam powinnam rodzielic na dwa akapity bo faktycznie mogli wyjść jakbym caly czas o Linomagu pisala ;) te wszystkie ziajki, nivea itd. go maja w składzie a moze wysuszac skore z ktora sie nic nie dzieje, nie jest zaczerwieniona itd.

Martita nie do końca się z tobą zgodzę. Nie widze nic zlego w jego skladzie. A może tak- u nas się sprawdzał rewelacyjnie, lżejszego kremu nie spotkałam wiec będę używała go nadal. A czy synkowi będzie odpowiadał? Zobaczymy. Każda z nas musi coś wybrać. To już indywidualna kwestia.

reklama
Do góry