reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

U nas tez baldachim sie nie sprawdzil..mi sie to nie podobalo ale maz sie uparl ze jego ksiezniczka bedzie miala lozko z baldachimem:confused: nadia darla sie jak opetana jak ja kladlismy. Po kilku dniach wpadlsm na to ze chyba sie boi tego ustrojstwa, zdjelam i bylo git. Maz nie mogl przebolec:) jak widac moja corka od pierwszych dni nie byla typem ksiwzniczki:D

reklama
Dla pierwszej córki mielismy tylko pościel, na później poduszkę i do tego ochraniacz. Teraz tez będę tylko 2 elementy kupować ale to i tak dopiero jak zacznę koldry używać. Mysle caly czas nad ochraniaczem, ale nie mogę się zdecydować wiec chyba tak jak Renia na początek nie będę zakładać nic żeby dziecka mi nie zakrywalo.

Ja ochraniacz miłam tak na pół złożony żeby corcie było widać. A potem już taki wkoło bo się obijala. Ale dla noworodka chyba niepotrzebny. Ja baldachimom tez mowie nie- zbiera tylko kurz i blokuje dostęp powietrza.

Tez nie lubię baldachimów..kompletnie nie praktyczne..zbiera kurz, i wydaje mi sie ze nie ma swobodnego podejścia do łóżeczka zeby wyjąc dziecko.. Ja tez myśle ze na początku nie będę zakładać ochraniacza...zobaczymy :)musze sie zebrać i męża zagonić zeby pomalował sypialnie i powoli prac i szykować dziecinki rzeczy

Ja właśnie dziś jade jeszcze po ciuszki i będę prała..... póki mam jeszcze siły chce to zrobić . A jeśli chodzi o monitory oddechu , ma któraś z Was i poleci jakiś dobry?

Rsz - nie mam i wczesniej tez nie mialam wiec za bardzo nie polece
Ja na poczatku lutego planuje kupic juz wszystko lacznie z kosmetykami i wtedy bede prac prasowac itd

reklama
Ja też dałam sobie luty jako termin ostateczny na zakupy wszystkiego łącznie z kosmetykami, termometrami i pakowaniem torby. Na początku przyszłego miesiąca będę zaczynać prać i prasować ale już się nie mogę doczekać żeby znów poprzekładać te małe ubranka :)
Dziś kurier przyniósł w końcu rożek bo już myślałam że zaginął gdzieś po drodze.

Do góry