reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Ja na razie mam łóżeczko i trochę ubranek. Jeśli chodzi o ubranka to zaglądam co jakiś czas do szmateksu. Koleżanka mająca dziecko mi poleciła no i zaszłam z ciekawości i nawet nie wiecie jakie śliczne ubranka można kupić za grosze - zwłaszcza dla niemowląt. Niektóre są nawet z metkami, większość nie ma żadnych śladów użytkowania, bo przecież maluchy tak szybko wyrastają, że nie zdążą zniszczyć. Cenowo wychodzi to mniej wiecej tak: ostatnio za ok. 18 zł kupiłam:
-sztruksowe ogrodniczki,
-welurowy pajacyk,
-body,
-2 sweterki

reklama
Dziewczyny tak się martwiłam, że nie będzie mnie stać, żeby zapewnić dziecku wszystko co potrzebne. A się okazało, że i rodzina mojego M. i moja są bardzo kochani i pomocni. Z tych większych rzeczy dostaniemy: wózek, łóżeczko, podgrzewacz, leżaczek, pościel, kocyki. Normalnie się popłakałam ze szczęścia. Bo ja kończę 4 rok mgr. A mój M. nie zarabia jakiś kokosów, choć powinien bo jest rewelacyjnym kreślarzem komputerowym.

my za to wszystko musimy kupic sami. I choc finansowo nie narzekamy, to czasu na wszystko brak. W tygodniu pracujemy po 10-12h. Zostaja weekendy.Ale cz<asem tez by sie chcialo w weekend odpoczac, nie tylko po sklepach latac:)
Teraz chcemy zaczac remont. mam nadzieje, ze do wrzesnia skonczymy. Po drodze mamy jeszcze 2 wesela.Wiec i finansowo to wszystko odczujemy:(

Monimoni- super ze mozecie tak na rodzinke liczyc

A nie wiem czy wam pisalam, jecli chodzi o posciel w sensie wkladu, to kupilam w Tesco chyba za 70-80zl kolderke z podusia, antyalergiczna, wypelnienie ma chyba silikonowe, w kazdym razie Zosi dobrze sie pod tym spi, nie poci sie i teraz tez zamierzam kupic ta sama.

A poszewki, kupilam na allegro i sa nie do zdarcia bo jak kilka m-cy pozniej kupilam w normlanym sklepie i zaplacilam wiecej to juz musialam zamek w poszewce na podusie wszywac nowy i w koldrze tez sie ledwo trzyma... Poziej poszukam linka do tego sprzedawcy od poszewek:-)

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1947072&gr_id=11763 udalo mi sie znalezc szybciej niz myslalam

Ostatnia edycja:
My tez niestety wszystko sami kupujemy. Ciuchy sa tanie, ale fajne wozki sa bardzo drogie i nie wiem, czy nie bedziemy musieli naruszyc naszyc oszczednosci. A lozeczko to kupimy albo w Ikei (tu tanio jest w Ikei), albo na allegro. To samo z mata do zabawy.

Kocyki kupiłam do użytku w domku i ewentualnie żeby przykryć w foteliku i innym leżaczku, albo jak gdzieś pójdziemy, żeby był taki otulaczek na szybko.

Chce jeszcze kupić ze 2 grubsze do wózka i zamiast kołderki na jesień/zimę, śpiworek do wózka ocieplany (akurat w naszym wymarzonym jedo są śpiworki do spacerówek i jak się go podwinie w nóżkach, to akurat na zimę do gondoli będzie w sam raz, do tego jakiś grubszy koc do śpiworka i kombinezon ocieplany dla Jagi o można iść na spacer).

Link do śpiworka: Śpiwór 100 wózki jedo Fyn 4ds, Bartatina, Vedi (1040034146) - Aukcje internetowe Allegro

A na wiosnę będą w sam raz, do tego jakaś poducha i w drogę.

Moja kuzynka- mama 3 dzieci używa cieńszych kocyków- takich też z bawełny do fotelików do auta na dłuższe trasy- jak dzieciak się spoci, to taki kocyk można zaraz szybko wyprać i wysuszyć i nie moczy tapicerki fotelika.

Ja tez jestem za cieńszymi kocykami, kupiliśmy głównie takie bawełniane jak w 5 10 15, mamy jeden grubszy-polarkowy i jeden polarkowo-bawełniany, ale do spania raczej nie będziemy ich używać. Noworodek i "wczesne" niemowle powinny miec temp do spania 16-20 stopni, i nie byc bardzo opatulane bo łatwo się przegrzewają, mają na początku średnio sprawny mechanizm termoregulacji.

My jeszcze nic nie mamy, kompletnie nic,a Wy, jak widzę kupujecie już pełną parą:szok:
Na wózek ponoć mają się złożyć dzidki, ale poza tym wszystko musimy kupić sami...na razie staram się nie podliczać ile mniej więcej kasy na to trzeba będzie :-)
Dzisiaj w pracy sie dowiedziałam, że od 1.września wchodzi u mnie w pracy "becikowe":-D nie wiem jeszcze jaka to suma, ale każda się przyda więc się baaaaaardzo ucieszyłam :-)

Ja tak jak monimoni - mam z moim D. wielkie wsparcie od rodziny. Akurat tak się złożyło, że Mojego siostra ma 3letniego synka i łóżeczko bedzie od nich, Wózek i duzo ubranek dostane od siostry, która w Wielkanoc urodziła tez Synusia, moja mama to szalona sie jakas zrobiła.. zaczęła kupować już kocyki, poduszeczki, Babcia pelna para :D Nie wiem jak sie im wszystkim za to odwdzieczymy ;) a zaraz jeszcze ślub bierzemy to jak ktoś pyta co chcemy to odpowiedź jest : coś dla dziecka i wiem, że już na pewno dostaniemy taki leżaczek bujaczek dla dzidziulki i fotelik do samochodu ;) Tylko najwiecej wydatków to bedzie na pampersy chyba hihi :-) Pozdrowionka

reklama
Moje wczorajsze łowy w 5-10-15 :)
5t1837_555.jpg5t1806_u599.jpg5r1823_555.jpg

Do góry