reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Super te czapki. Szkoda, że ta dla dziewczynki cienka jest i na zimę nie bardzo się nadaje.
Kombinezon mam jednoczęściowy, ale nie wiem czy będzie pasował, bo to po synu. Dla mnie te jednoczęściowe są fajniejsze, bo wiatr nie podwieje.

reklama
Renata - czapka rewelacyjna :-D

Ja też się obkupuję w Pepco w body za 4,99zł :-) Są naprawdę spoko jakościowo - dobra bawełna. No i też się lubuję w lumpeksach, tak samo zaciągnęła mnie koleżanka kiedyś, bo wcześniej byłam anty-lumpeksowa. Ale jak zobaczyłam jakie super ubranka są tam dla maluchów to zmieniłam zdanie. Co prawda sobie jeszcze nic nie kupiłam,ale małemu sporo rzeczy. A ostatnio ile zarąbistych ciuszków malutkiej kupiłam - no szok. Same welurkowe pajacyki i taki świetny dresik co ma na stópkach misie z uszkami i kapturek też z uszkami - no słodycz sama. Wszysko welurkowe i jak nowe, a 2 pajace w ogóle z metkami jeszcze. No i za dresik, 3 pajace, śpioszki i półśpiochy zapłąciłam 30 zł! Ja właśnie mam taki szmateks blisko domu gdzie jest duży dział z ciuszkami niemowlęcymi i jak mam chandrę to sobie tam chodzę i kupuję jakieś ciuszki dla Przemka albo dla malutkiej ;-) Humor od razu lepszy i zaszaleć można, a z portfela grosze ubywają ;-)

E-lona u mnie przy dwuczęściowym też nie podwieje ponieważ spodnie są tupy ogrodniczki a przez to podwójna ochrona plecków.

Ja też lubię pepco. Ostatnio Frankowi kupiłam taki zestaw na chłodniejsze dni
A kombinezon mam jednoczęściowy:)

Załączniki

• Zdjęcie0347.jpg
    Zdjęcie0347.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 39
Pepco też lubię, bo nieraz można tam dostać coś fajnego. Wolę ten sklep niż niektóre tanie rzeczy z 5-10-15 (jakościowo wygrywa :tak:). Za lumpkami nie przepadam, podobnie jak za większością zwykłych sklepów. Nie cierpię grzebania w stertach ubrań. Prawdę powiedziawszy wolę iść na targ, gdzie jest sporo tanich, używanych rzeczy (łatwiej mi się szuka, bo pytam o konkrety). Ostatnio pokupowałam młodemu bodziaki po 1-2zł za sztukę. Zresztą rzadko kiedy coś mu kupuję, bo mam szafki pełne ubrań. Sporadycznie zdarza się, że czegoś mi brakuje. Częściej szukam ubrań dla córki (głównie allegro i targ). Niestety dawno minęły czasy, gdy dostawałam dla niej cokolwiek :-( Teraz wszystko trzeba kupić- ubrania, książki, przybory, różne pomoce, zabawki, itp. To co wydaję na małego stanowi naprawdę niewielką część wydatków na dzieci.
Kombinezonów mam kilka (po córci i od kumpeli po jej dzieciach), nie wiem tylko które będą dobre na mojego chudzielca. Mam nadzieję, że coś dopasujemy. Podobnie jak dawidowe wolę dwuczęściowe kombinezony. Kurtki można dopasować do różnych spodni, jest cieplej w plecki, no i na dłużej wystarczą. Jednoczęściowy musi być dobry i tyle a dwuczęściowy można podwinąć, podciągnąć szelki, itp. Butki też mamy, ale nie mam pojęcia czy będą pasowały.

Renata czapka jest cudna! Nie wiem czy się nie skuszę i nie sprawię takiej młodemu.

Emiliab fajny zestawik.

ja kupiłam w zeszłym roku w cocodrilo a wyprzedazy jedoczesciowy, mam nadzieje, ze nie okaze sie zamaly, chce kupic jeszcze dwuczesciowy + 1 spodnie takie porzadniejsze, boje sie przez allegro, ze okaza sie takie nie w 100% jakbym chciala, poszukam cos w outletach, chyba sie znajdzie
no i buty, jesienne mamy, tylko zimowe, wy juz kupujecie, bo ja sie boje, ze mlodemu stopa urosnie i wtedy bedzie wydatek x2. a raczej wole takie z lepszych kupic.

reklama
My też mamy pare fajnych i tanich rzeczy z pepco :tak: Co prawda niektóre jakościowo nie są do końca dobre, ale nie wszystkie naszczęście ;-)

Co do kombinezonów, to my będziemy mieli raczej dwuczęściowe, z tego względu że mamy już 3 kurtki zimowe więc zostaje nam dokupić spodnie. Ale jeśli by się trafił jakiś jednoczęściowy w dobrej cenie to też pewnie kupie :-)

Za to buty musimy kupić, niestety i zimowe i takie przejściowe jesienne bo podobnie jak u renaty, mój Patryk wyrósł juz ze wszystkich letnich butków. Aż się boje tego wydatku :baffled:

Do góry