reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

makuc kurcze kupić buty które mogą nie starczyć nawet na sezon za 200 zł to jakaś masakra. A do tego kurtka i spodnie albo kombinezon. Nie mówiąc że powinno być *2. Dziecie pójdzie śnieg i klapnie na dupe i klops bo na następny dzień może wsystko niepowysychać. Czapka, szalik, rękawiczki jakaś masakra. A później do tego dojdą podręczniki. Chyba zaczne się sprzedawać bo nie wiem jak ja to wszystko pokupuje.

reklama
DAWIDOWE dokładnie :wściekła/y::crazy: masakra jakaś, tym bardziej, że te ubrania kosztują tyle co nasze albo i jeszcze więcej plus starczą maksymalnie na sezon. Produkty dla dzieci to jednak dobry biznes, bo jak by nie patrzeć rodzice pewne rzeczy niezależnie od ceny kupić muszą :eek:

Dziewczyny - zerknijcie na allegro na używane kombinezony - masa tego jest. Ja już kupiłam małemu 1 kombinezon taki całościowy za, uwaga!, całe 25zł :-) Jeszcze nie doszedł więc nie wiem w jakim stanie będzie, ale wyglądał ładnie. Był o niebo ładniejszy niż ten co widziałam w Smyku za 145zł i którego nawet za darmo bym nie chciała dla małego, bo taki paskudny był. Takie rzeczy dzieciaczki krótko noszą, więc są praktycznie niezniszczone. Może jeszcze kupimy małemu osobną kurteczkę zimową, ale to się zobaczy. Także zostaje nam jeszcze czapka i szalik (chociaż nie wiem czy ta z zeszłego roku nie będzie dobra, bo kupowałam ją na koniec zimy jak mały z tej pierwszej wyrósł, była za duża i do tego bardzo rozciągliwa - muszę ją wyciągnąć i przymierzyć), no i te buty... to będzie najwięcej kosztować, bo buty to jednak nowe i dobre będę kupować.

Onesmile z FP w ogóle te ceny mają jakieś "z lekka" zawyżone

A co do wyprawki jesienno-zimowej,w ogóle zresztą co do ciuszków dzieciecych to zgadzam się z Makuc że ceny to powinny być o polowę mniejsze.Byłam w 5-10-15 bo muszę kupic body z dlugim rekawem-cena 29,90:wściekła/y: (za tyle to ja mam T-shirt dla siebie w topsecret na przykład),u nas w mieście jest jeszcze taki pepco czy jakoś tak i uwaga body z długim rękawem,bawełniane i na prawdę dobre gatunkowo bo to czuć jak się dotknie czy jakieś badziewie chinskie czy nie,wiec jeszcze raz uwaga za 4,99:szok:
Zresztą jeszcze jedno ja nigdy nie chodzilam do sklepow z używaną odzieża,jakoś mnie nie ciągnęło,nie wiem tak jakoś wyszlo. zaciągnęła mnie tam ostatnio moja koleżanka z pracy (fanatyczka sklepow z lumpami:-D),dziewczyny jakie piękne i nic nie zniszczone ciuszki dla dzieci,no aż żal nie kupić.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie odnośnie wyprawki zimowej [skoro juz w temacie jesteśmy ;-)].
- jakie kombinezony kupujecie? jedno- czy dwu-częściowe?

RENATA do pepco to i ja zaglądam dosyć często. Rzeczywiście można tam znaleźć dobre gatunkowo rzeczy po BARDZO przystepnych cenach. W ciucholandach też się lubuję. Czasami można w nich dzieciowe ubrania jeszcze z metką za bezcen kupić.

Ostatnia edycja:
Pepco jeszcze nie byłam ale widze że będę musiała zajrzeć bo akutalnie potrzebuje jedynei body na długi rękaw. Część już przymała a licze się z tym że rzeczy wolniej już schną.Do żłobka tylko body i spodnie. Mam pewność że niunia zawsze będzie miała zakryte plecy. Nawet nadgorliwa pani nie upilnuje 18 pleców ;-)

A kombinezon to mam spodne na szelki i kurtka w kolorze fioletowym.

reklama
Do góry