reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
a mój Arek już w swoim pokoju i planuję ma jak skończy rok i zacznie dobrze chodzić, czyli tak jakoś na 15 mcy zmienić łóżko, tak jak córce to zrobiłam, a co do aneksów, to mnie też wkurza, już nie chodzi o to, że dzieci tam kombinują, mam je pod okiem, ale wszystko na wierzchu gary, brud.

kroma, mnie aneks kuchenny też coraz bardziej zaczyna denerwować, normalnie to bym zamkneła kuchnie i tyle, a tak musze ciągle zanim latać bo oprócz interesujących kabelków i kontaktów pokoju ma jeszcze kuchenke, stół i krzesła i milion innych rzeczy wrrr...

A my sie wynieslismy do salonu z aneksem i jestesmy zadowoleni i nie mamy tu zadnych zabawek, wszystkie sa u Franka czyli w naszej bylej sypialni, ewentualnie jakas ksiazeczke czy jednego misia bierzemy jak jest z nami w salonie ale staramy sie go uczyc ze zabawki to u niego a nie po calym domu porozpieprzane bo ja tego nie trawie. Tak wiec wchodzac do naszego salonu nie ma ani sladu obecnosci dziecka za to u Franka jest juz 4 pudla ikeowskie podzielone na zabawki: drewniane, szmaciane, plastikowe i pilki. Lozeczko mam nadzieje do 3 roku zycia wytrzyma a potem pewnie pietrowe z miejscem do zagospodarowania pod spodem. A jesli chodzi o aneks to my wszystkie szuflady i szafki mamy pozabezpieczane tak ze nie martwimy sie tym specjalnie, juz wie ze nie otworzy i dal sobie siana, krzesla i stol interesuja go w kategorii toru przeszkod ale nie spina sie jakos specjalnie.

podział mieszkania chcę zrobić tak jak Ty LOLISZA i u mnie tam gdzie aneks to w tym pokoju nic nie ma z zabawek itd.
Natomiast aneksu nie znoszę, właśnie też dlatego, że wszystko na wierzchu, a zresztą moje dziecko jest wszystkim zainteresowane, a tak by się zamknęło i byłby spokój

czy któraś z Was zdecydowała się już na jakieś sanki? bo zamierzam kupić i nie wiem czym się sugerować przy wyborze.

reklama
Nat- ja myślę,że powinny być "kombinowane"- tzn . z oparciem,które jak dziecko podrośnie ,można zdjąć.Widziałam u M. siostrzenicy takie fajne,z "rączką" z tyłu,że możesz pchać jak wózek.
Świat Dziecka
np takie- mi się podobają:)

Do góry