reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

kumpela mi mówiła żeby jak najwcześniej przyzwyczajać dzidzie do tych tańszych pieluch to nie będzie problemów później..zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce ;)

Słusznie :) Ja też od poczatku będę różnych uzywać i zobaczymy jak to bedzie wygladało. Duzo moich znajomych z pracy uzywa biedronkowych i bardzo chwalą, a nie da sie ukryć różnica w cenie spora.

reklama
Kurcze ale macie fajnie - ze swoimi mężami - ja to z moim się kłócę o każdy drobiazg dla Zuzi. Mówi: Bo już mamy, bo po co nam, bo to jest zbędne, przecież są sklepy jak się będzie kończyło to ja pojadę i kupie :(
I tak mam tylko jedną paczkę 1 baby dream i jedną paczkę 2 baby dream - i wsio :(. Husteczek nawilżających to mam tylko 1 opakowanie huggies z aloesem i też koniec. Zobaczymy jak coś to będzie latał po sklepach.

Kurcze ale macie fajnie - ze swoimi mężami - ja to z moim się kłócę o każdy drobiazg dla Zuzi. Mówi: Bo już mamy, bo po co nam, bo to jest zbędne, przecież są sklepy jak się będzie kończyło to ja pojadę i kupie :(
I tak mam tylko jedną paczkę 1 baby dream i jedną paczkę 2 baby dream - i wsio :(. Husteczek nawilżających to mam tylko 1 opakowanie huggies z aloesem i też koniec. Zobaczymy jak coś to będzie latał po sklepach.

nie przejmuj się mężem, chce chłop latać po sklepach-jego sprawa:) ja też nie robię jakiś wielkich zapasów pieluch bo i po co, przecież w każdej chwili można kupić, to nie jest towar deficytowy. Kupiłam tylko jedną paczkę pampersów 94szt. do tego 3paczki chusteczek nawilżonych a resztę będę kupowała na bieżąco.

ja z moim miałam podobnie, po co kupować na zapas i w dużych ilosciach skoro dookoła tyle sklepów ehh
Ale jak mu przedstawiłam wizje że po wszystko bedzie musiał jeździć sam i że ja mu nie pomoge bo bedzie sporo na głowie, to troszke się wystraszył tych ogromnych sklepowych półek atakujących go z każdej strony :))) i teraz możemy kupowac w nadmiarze hihi :)

Mój mąż lubi nawet sam jeździć do sklepu - ale musi mieć wszystko rozpisane co i jak :) Zawsze jak pojedzie to wie co i w jakiej ilości kupić :). Tak więc Daissy - faktycznie jak chce latać to niech lata :)

Aniołek nie przejmuj sie, poza tym z tymi pampersami to troche ma racje, bo czasami okazuje sie że kobita w rozpedzie nakupuje Bóg wie ile a tu amba i maluch akuratnie na te bedzie reagował źle i tyłek odparzony i to bez wzgledu na firme i jakość bo są dzieci które reaguja fatalnie i na oryginalne pampersy a nawet na te słynne premium care które to niby sa takie delikatne itd itp. Mój tez uważa ze nie ma co szalec zwłaszcza z takimi produktami, do ciuszków mi sie nie miesza le z pamkami też szalec nie chciał i racje miał, awaryjnie zawsze kupisz gdzies na osiedlu a zobaczysz jak maluch reaguje i w co warto zainwestować. Szkoda nakupić nie wiadomo ile bo to droga inwestycja nie ma co ukrywać a jakby miało nie podejść małemu to problem.

Ja tez niewarjuje z pieluchami czy husteczkami. Ale tylko dlatego bo mam drogerie pod nosem. Wiec jak zabragnia to skocze a to tylko minutka drogi. Ale jak ostatnio tutaj sie gdzties pisalo o stojakach na wanienki to uznalam ze niektore z nas moga spokojnie ta wanienke na te pampersy klasc :-D

Ja na razie mam dwie paczki huggisów 2 i jedną paczkę pampersów 2. Jedyneczki tak myślę żeby bella kupić. Słyszałyście coś o tych pieluszkach? Warto? Czy jednak inne jedyneczki zakupić?

witam serdecznie
mam na sprzedaż ciuszki dla dziidziulka. są używane ale w bdb stanie.
jeżeli byłybyście zainteresowane proszę o kontakt pw. podam wtedy inne ważne informacje i odpowiem na pytania jak coś :)
Pozdrawiam was

reklama
Ja mam 4 paczki Pampersów dwójek (2 po 94 szt i 2 po 108 szt) i 1 paczkę Pampersów jedynek (43szt) i wydaje mi się, że przyszalałam. Ale to było pod wpływem impulsu i promocji w markecie. Ale więcej już nie kupuję, nawet jak są mega promocje, bo tych dwójek to już mam chyba tyle że starczy już chyba dla malucha,bo wyrośnie mi potem i nie zdążę zużyć ;) Do tego też nie ma co szaleć, bo jak się potem okazuje to pojawia się problem gdzie to wszystko w mieszkaniu upchać :D

Co do jedynek to porównywałam rozmiar 1 i 2 z Pampersa i różnica w wielkości jest znikoma, te jedynki chyba są tylko ciut niższe i to wszystko, bo na szerokość to się nie dopatrzyłam różnicy, więc myślę że jedna malutka paczka starczy, a można się obejść i bez. No chyba że maluszek będzie tyci, ale to wtedy są takie specjalne '0'

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry