reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

ja uzywam programu, ktory w ostatniej chwili strzela za mnie do kwoty jaka ustalilam

a co to za program?

monimoni a moze kupisz w jakiejs castoramie czy innym takim płyte w formie blatu , który bedziesz nakładać na łózeczko i postawisz na tym wanienkę . Małż niech Ci jakąś blokadę wymysli co by sie ta deska nie ruszała i tez jest rozwiązanie :-)

a co do stelaza to zgodze sie ,ze nie wszystkie wyglądaja stabilnie.
Wanienka i stelaz , na które ja liczylam to :
http://allegro.pl/stelaz-stojak-ok-baby-wanienka-onda-evolution-i1221671486.html

no ale cena jak dla mnie nie do przejscia. dlatego kupuję tylko wanienkę. trudno.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze a ja planowałam kupić stojak ale po tym co tu napisałyście to już nie wiem. W SR kąpaliśmy lalki w wanience na stojaku i wydawało mi się super rozwiązaniem.

To nie chodzi o finanse :) Po prostu mam taki układ pokoju, że nie mam gdzie go postawić. Mam bardzo mały pokój jak na naszą trójkę. Także odpada jakiś dodatkowy mebel. Zobaczymy, poradzimy sobie jakoś - i tak samo jak u daissy to mój M ma plan kąpać małą, niech on się gimnastykuje :)

jak M ma kąpać to się nie przejmuj, niech się chłop gimnastykuje:p a co :)

Co do wanienki to powiem wam ze przy Filipie mialam super lazienke. Wczesniej mieszkala tam taka babcia i ona miala tam takie wspomagacze by sie niezabic przy kapieli i to wszystko tam zostalo wiec tylko klapke bralam w dol i wanienka miala duzo miejsca aja niemusialkam sie zginac. Jak to teraz bedzie to niewiem bo kregoslop mam od lat do remontu i nielatwo bedzie mi sie zginac. Stol mamy tylko w kuchni a tam raczej dziecka nienbede kapac ale morze rzeczywiscie wezme dwa krzesla i tez razwiazanie. Arti do kapieli sie nienadaje bo pamietam jak Filipa kapal.Pocil sie ze strachu i kapiekl tak dluugo trwala ze woda na koniec zimna byla...
Co do pieluch to ja zawsze uzywalam pampersow i teraz tez bede ale wiem ze moja szwagierka ktora mieszka w polsce zawsze specjalnie do biedronki jezdzi i tam kopoje jednorazowki bo mowi ze najlepsze mimo ze ma inne sklepy pod reka. Tutaj najlepiej sprawdzily sie pieluchy z Aldika i sa na tym samym miejscu co pampersy wiec jesli w polsce jest taka morzliwosc to kupic morzna w Aldi. Moja siora ich urzywa i mowi ze nawet w nocy nieporzesiakaja jak maly sie duzo rosza. Ale mysle ze warto wyprobowac rozne i znalesc se te najlepsze! Wkoncu karzde dziecko inne i karzdy oczekuje czegos innego.

słyszałam same dobre opinie o pieluszkach z biedronki, dada czy jakoś tak:) podobno tanie i nie odbiegają jakością od "oryginalnych" pampersów.

Co do pieluch to ja zawsze uzywalam pampersow i teraz tez bede ale wiem ze moja szwagierka ktora mieszka w polsce zawsze specjalnie do biedronki jezdzi i tam kopoje jednorazowki bo mowi ze najlepsze mimo ze ma inne sklepy pod reka. Tutaj najlepiej sprawdzily sie pieluchy z Aldika i sa na tym samym miejscu co pampersy wiec jesli w polsce jest taka morzliwosc to kupic morzna w Aldi. Moja siora ich urzywa i mowi ze nawet w nocy nieporzesiakaja jak maly sie duzo rosza. Ale mysle ze warto wyprobowac rozne i znalesc se te najlepsze! Wkoncu karzde dziecko inne i karzdy oczekuje czegos innego.

Potwierdzam jakość pieluch z Aldika:tak:. Moja mama nam je przywoziła dla Jakuba i są naprawdę super. Jednak na początku będziemy używać pampersów, tylko "normalnych"-nie żadnych premium care. Zresztą mam już 3 paczki po 108 szt każda i jeszcze kupię we wrześniu paczkę"trójek"-tych, co są w tesco. I na jakiś czas będzie spokój(no chyba,że się trafi jakaś promocja);-)

Co od pieluszek to ja zakupione na razie mam 1 małe opakowanie jedynek, 2 opakowania 2 (po 94szt) i 2 opakowania 3 (po 82szt.) z pampersa + jedne 2 Huggies i mam nadzieję, że na razie wystarczy:)) W razie co też wiele dobrego o pieluszkach DADA z biedronki słyszałam i pewnie w miarę jak zapasy będą się kończyć spróbuję i z tych skorzystać:)

Ja na początek kupiłam oryginalne pampersy. Potem wypróbuje z biedronki fitti, bo dada nie przypadły mi do gustu ze względu na to, że są jak dla mnie za twarde i sztywne.

reklama
a ja się nie rozkręcam z kupowaniem większych rozmiarów bo nie wiem jak mała będzie reagowała..na razie mam jedynki z pampersa i dady, a wczoraj małż przytachał dwójkę z pampersa (z promocji lidlowskiej)..zobaczymy jak będzie szło bo nie ukrywam że mam zamiar zaoszczędzić nieco i na co dzień używać dady a pampersiaki na noc coby dłużej mała pospała, ale jak sie sprawy potoczą to wie tylko moja córcia :) kumpela mi mówiła żeby jak najwcześniej przyzwyczajać dzidzie do tych tańszych pieluch to nie będzie problemów później..zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce ;)

Do góry