reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
no dobra, lista rzeczy "do kupienia" już zaktualizowana.... więc problem musiał się pojawić :-D

Kochane moje poradźcie: Jaki termometr kupić dla maluszka?

Hmmm powiem tak u mojej sis na początku sprawdzał się taki z miękką końcówką elektroniczny, a teraz mała ma 19mcy i nie ma szans na zmierzenie temperatury pod paszką nie mówiąc o dupci więc musiała zakupić taki który przykłada się do czoła albo wkłąda do ucha.

Jaki termometr kupić dla maluszka?
najwygodniejszy jest z pewnością bezdotykowy, ale to wydatek jak na początek olbrzymi zważywszy na wszystkie inne po drodze teraz. Ja kupiłam na razie elektroniczny, taki standardowy :) zobaczymy jak długo będzie dzidzi odpowiadać. Ja tam mam zdjęcia jak leże z termometrem w pupie mając jakieś 6 miesięcy i uśmiecham się do obiektywu, więc może mój maluch też będzie tolerancyjny dla termometrów :)

:)
właśnie słyszałam że taki zwykły elektroniczny, mimo że tani to całkiem nieźle się sprawdza...dlatego zastanawiam sie czy inwestować w droższy np do ucha itp. ...

Alicja- nam mamy mierzyły temperaturę zwykłymi rtęciówkami i było dobrze. Owszem, jestem za udogodnieniami i bajerami, ale bez przesady. Zwykły elektroniczny termometr moim zdaniem w pełni wystarczy, nawet jeśli mierzenie zajmie nam 2 min a nie 1 sek nie jest to raczej znęcanie się nad dzidzią.

Dziewczyny, ja mam inny problem: mam do wyboru 2 wózki i nie wiem na który się zdecydować, a 2 brać nie będę.
1) beżowy x-lander. Fajne ma to że ma sztywną gondolę, spacerówki jak narazie do niego nie mam, ale to jeszcze czas. Duże pompowane koła, osłonka na deszcz, ochrona na nóżki do gondoli.
2) firma nazywa sie Asbor. Nie słyszałam nic o niej wcześniej. Minusem jest chyba to że gondola jest miękka i płytka- tylko taka wkładka. Ale poza tym to full wypas. Gadżetów jest tyle, że sama nie wiem do czego służą ;) osłonka na nóżki dodatkowa do gondoli, daszek do gondoli, moskitiera i osłonka na deszcz, torba na rączkę wózka, stoliczek do spacerówki... wszystko! Wózek wygląda jak mały czołg, taki gruby i porządnie zabudowany, ale wszystko można też odpiąć i zostawić tylko takie przewiewne siateczki. Koła duże, pompowane, prowadzi się spoko.
Teraz nie mam jak wrzucić zdjęć, bo czytnik kart mi gdzieś wcięło.
Tu na stronie http://www.adbor.pl/ w wózkach jest ten mój. Nazywa się RING MAX.
Sama nie wiem który wybrać. Niby x-lander to x-lander... ale ten adbor jest o tyle fajny że ładowny, pakowny.
Oba prowadzą się ok, może x-lander trochę płynniej (ale ma minusa: krzywą rączkę ;p), bo adbar jakby bardziej skacze na amortyzatorach, ale może tylko mi się tak wydaje...
Doradźcie coś dziewczyny.
Najbardziej zastanawiam się nad tą gondolą, bo naczytałam się w waszych postach tyle o tym, że powinna być duża i ciepła, bo dzidziusie nasze będą zimowe...

Ostatnia edycja:
uzywalam do tej pory zwyklego rteciowego i nie bylo problemow, ale mam dostac jakis fajny elektroniczny, dotykowy, bo taki bezdotykowy jakos mnie slabo przekonuje:)

Ostatnia edycja:
reklama
jeśli chodzi o wózek to przyznaję szczerze, że mnie dla jesienno-zimowych dzieci jakoś nie przekonują te wózki z miękką gondolą, ale wiadomo, że przecież można cieplej ubrać czy dać cieplejszy kocyk, więc to nie jest jakiś mega problem, ale jednak miałam jakąś taką niechęć do tych wózków, szczególnie, że zwykle dziecko jest w nich niżej umieszczone niż w moim bebecarze czy choćby właśnie w x-landerze. ale jak jest w tym to nie wiem, bo konkretnie go nie widziałam.

Do góry