reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

dziewczyny wiem, że nie raz już była o tym rozmowa, ale ciężko się do tego dokopać.
powiedzcie co z aptecznych rzeczy jest takie niezbędne na początek, bo nie wiem co kupić :-( a nie mam nic

Ja w apteczce bedę miała (zamówione w aptece, do odbioru jak nadejdzie "ten" moment, żeby data wazności nie uciekała):
- Paracetamol czopki 50 mg (na wszelki wypadek jakby odpukac zagorączkował zeby np w nocy nie szukac apteki na gwałtu rety, i tak wykorzystamy przy zabkowaniu...)
- K i D Vitum (witamina K i D dla noworodków i niemowląt w mikrodawkach)
- Cebion (witamina C w kropelkach bo zamierzam od początku podawać)
- herbatka z kopru włoskiego (na wszelki wypadek na ból brzuszka)
- Viburcol N (czopki o działaniu deliktanie uspokajającym, pomocne przy gorączce, kolce, po szczepieniu)
- spirytus, gaziki jałowe i niejałowe, patyczki do uszu (do pępka)
- sól fizjologiczna (do oczu/noska)
- gruszka
- termometr

reklama
oj ja własnie nie mam takich rzeczy przeciw bolowych i warto miec jak by dzidzia goraczkowała a potem co zrobie jak nie bede mogła wyjsc do apteki bo jej samej nie zostawie a chora jak wezme. Warto miec teraz. Zajme sie tym w przyszłym tygodniu jak bede robiła rozne badania.

Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić. Zakupiłam sobie właśnie te wszystkie podkłady, podpaski, majty do porodu. Szlafrok i dwie koszule. Przecież to u mnie postęp niesamowity. Jeszcze się zasadzam na allegro na mięciutki szlafrok bo nie mam żadnego. Jak tak dalej pójdzie to może się wreszcie spakuję na tą porodówkę :D

Ja kupiłam taką po porodzie, bo do samego porodu dostanę szpitalną

VIENETTA koszula nocna ciążowa do karmienia__S (1200571013) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się w niej to, że można sobie "odpiąć każdego cycka osobno", bo przymieżałam te odpinane na środku i potem trzeba kombinować i przesuwać materiał, żeby stołówkę otworzyć.

Za to dla Jagi nie mam absolutnie żadnej sukienki, trzeba coś kupić w końcu, bo chłopczyca będzie ;-).

mam identyczną tylko niebieską :)

dzięki lolisza, myślałam, że z witamin to się tylko K podaje...
a ten linomag jaki i coś do sutków, gdyby coś się działo?

reklama
Ja podawałam tylko wit D która z tego co wiem i tak jest na receptę więc dopiero pediatra Wam wypisze.
Viburcol N zupełnie okazał się nieskuteczny więc ten zakup sobie na pewno daruję. Na kolki wydaje mi się jest czas żeby coś kupić bo pojawiają się troszkę później ok 2 tyg życia i później, przynajmniej mój dostał pierwszej ok 1 miesiąca. To tyle z moich uwag :)

Do góry