reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
a ja prowadze intensywne poszukiwania czegos do szpitala i jestem zalamana, koszule sa albo tak brzydkie ze patrzec na nie nie moge, albo tak drogie ze jak mam zalozyc 3 razy to mi sie noz w kieszeni otwiera. A zwykle pizamy na ramiaczkach maja bokserki w komplecie, przecie nie wyskocze w czyms takim w szpitalu, fakt ze moze celulit sie ze mnie nie wylewa, ale co mam posladkami swiecic...to nie rewia mody wrr

a ja zkkupilam ostatnio na przecenie dwie bawelniane sukienki letnie. Bardzo ladne, dlugosc przed kolanko, z dekoldem na wystawienie bufetu;) jedyny minus to to,ze sa na ramiaczkach. Ale dokupie jakis cieply szlafroczek i bedzie ok.
Moze to tez rozwiazanie dla Ciebie

Moriam a tam są zimowe czy jesienne?
Chyba zacznę się na allegro rozglądać.

zimowe

dziewczyny pokoiki i kąciki dla Waszych maluszków są przepiękne :) zazdroszcze , u mnie pokój długi i nie ustawny więc nie będzie tak pięknie :( buuu i jak już coś wymyśle to wtedy fotki wrzucę ,póki co wizji nie mam :(
oj wizje to ja mam juz dawno, gorzej z jej realizacja:(

a ja prowadze intensywne poszukiwania czegos do szpitala i jestem zalamana, koszule sa albo tak brzydkie ze patrzec na nie nie moge, albo tak drogie ze jak mam zalozyc 3 razy to mi sie noz w kieszeni otwiera. A zwykle pizamy na ramiaczkach maja bokserki w komplecie, przecie nie wyskocze w czyms takim w szpitalu, fakt ze moze celulit sie ze mnie nie wylewa, ale co mam posladkami swiecic...to nie rewia mody wrr

a ja zkkupilam ostatnio na przecenie dwie bawelniane sukienki letnie. Bardzo ladne, dlugosc przed kolanko, z dekoldem na wystawienie bufetu;) jedyny minus to to,ze sa na ramiaczkach. Ale dokupie jakis cieply szlafroczek i bedzie ok.
Moze to tez rozwiazanie dla Ciebie

no ja tez zapakowałam letnia sukienke na ramiacza z takim dekoldem ze jak nie zawiazałam ramiaczek to cały biust by było widac i chyba do porodu ja przeznacze. W szpitalu jest klima wiec moze bedzie ciepło i nie zamarzne

tak jak ja ;)

a co do koszuli to chyba do porodu jeszcze zmienię koncepcję... bo wolałabym, żeby też się rozpinała

moja sukienka ma bardzo duzy dekold a jak cos to jeszcze zsune ramiaczka i wedy to bede miała do pasa. A sukienki az tak mi nie bedzie szkoda jak cos a moze sie dopierze. Bardziej by mi było szkoda moich 4 nowych koszul. Kiedys spałam tylko w pizamie a od jakis dwóch lat polubiłam strasznie koszule. W domu na poczatku to w nich mam zamiar skikac przez cały dzien No chyba ze ktos przyjdzie. A napewno bedzie musiał wpadac moj przyjaciel aby mi zrobic jakies zakupy albo posiedziec z mała poł godzinki abym skoczyła do sklepu co by nie zdechac z głodu.

A mnie własnie wkurzył mezuc bo mu robia problemy z odejsciem z pracy. Przez co nie moze pojechacdo innego miasta i pokonczyc papiery do wizy i wrescie zawiatac do mnie. Dopiero bedzie ryczał ze mała juz na swiecie a on nie moze jej przytulic.
Juz to przezywa a jak bedzie fakt dokonany to na tyle ile go znam to zfiksuje

u mnie się właśnie nie da zsunąć ramiączek ani nic, więc chyba poszukam czegoś innego, najlepiej u mamy w szafie ;)
dawidowe biedny mąż... :( a przepraszam, że pytam-jak nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj-czemu np po porodzie nie pomogą Ci rodzice?oni chyba też są z Wawy jeśli dobrze zrozumiałam wszystko

Dziewczyny myślałyście nad koszulką nocną z krótkim rękawkiem do karmienia ale taką co nie trzeba niczego odpinać tylko odsłaniać np. MUZZY Dyskretna koszula nocna do karmienia – ceny, opis i opinie. Ceny już od 37.9 PLN ja mam takie 2 :) - nic nie widać żeby była do karmienia, a tak się sprytnie odchyla przy dekolcie (dziura tam jest) i już pierś na wierzchu :).Ja kupowałam te piżamki w normalnych sklepach z bielizną ( kosztowały od 33 do 38 zł). Jak oglądałam na allegro te piżamy to faktycznie takie jakieś dziwne a jak miałam kupić taką za te np. 20 zł plus koszt przesyłki to stwierdziłam że wyjdzie mi na to samo a będe miała na dłużej bo materiał gatunkowo dobry i nie widać żeby była ciążowa:)

dziewczyny wiem, że nie raz już była o tym rozmowa, ale ciężko się do tego dokopać.
powiedzcie co z aptecznych rzeczy jest takie niezbędne na początek, bo nie wiem co kupić :-( a nie mam nic

reklama
Ja kupiłam taką po porodzie, bo do samego porodu dostanę szpitalną

VIENETTA koszula nocna ciążowa do karmienia__S (1200571013) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się w niej to, że można sobie "odpiąć każdego cycka osobno", bo przymieżałam te odpinane na środku i potem trzeba kombinować i przesuwać materiał, żeby stołówkę otworzyć.

Za to dla Jagi nie mam absolutnie żadnej sukienki, trzeba coś kupić w końcu, bo chłopczyca będzie ;-).

Do góry