reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
no ja mam juz 3 sukienki. A moja mama tez juz kilk kupiła tylko nie chce mi pokazac bo ona wnuczce a nie mnie. Naszczescie pokupowała takie na wiosne i lato

ja się boję kupić sukienki bo jak się znów w 9mcu okaże że jednak chłopiec jak przy pierwszym:no:miałam wszystko na chlopca a tu niespodzianka i córka,ale tak mnie kusi na te sukienki ach..mała dama

ja mam wszystko pod dziewuszkę (chociaż sporo neutralnych kolorków), ale niejedna osoba "wróżyła" mi pierwszego siusiaka... w tym prawdziwa cyganka... zobaczymy:) choć chyba ciężko byłoby sie przestawic;P

mnie wczorajsze usg jakoś tak utwierdziło w tym, że syn, ale zobaczymy ;)
a co do wkładów poporodowych to wydaje mi się, że jednak lepiej je mieć niż podpaski

podobno podwozie lepiej się przy podkładach goi :D mam nadzieję że z tymi powodziami poporodowymi to jednak kobiety przesafdzają trochę...mimo wszystko...

podobno podwozie lepiej się przy podkładach goi :D mam nadzieję że z tymi powodziami poporodowymi to jednak kobiety przesafdzają trochę...mimo wszystko...

Po pierwszym porodzie nie stosowałam żadnych podkładów poporodowych zwykłe podpaski w wersji maxi,w moim przypadku żadnych powodzi nie było mimo że poród SN więc to chyba sprawa indywidualna,teraz tez zamierzam kupić zwykłe podpaski a jakby co to mąż kupi podkłady :-p

ja tam nie mogłam sie powstrzymać i jak się dowiedzieliśmy że będzie córcia to od razu jedną sukieneczkę kupiłam :) a później jakoś poszło :p

Co do podkładów to słyszałam że wszystko zależy od rodzaju porodu oraz interwencji lekarza: jeśli lekarz w miarę dobrze "wyczyści wszystko" to później krwawienie jest mniejsze, przy cc podobno dużo mniejsze niż przy porodzie sn..ale to tylko zasłyszane - według mnie przezorny zawsze ubezpieczony - lepiej mieć choćby jedną paczkę podkładów w zanadrzu nawet jakby się miała nie przydać niż w panice męża wysyłać ;) ja kupuję jedną i w razie czego a jakby na nic się nie przydała to najwyżej ofiaruję koleżance która rodzi w grudniu ;) albo przy małej jakoś spożytkuje :p

reklama
ja szczerze mowiac nie lubie takich maluszkow w sukienkach i garniturach, wygladaja jak stare malenkie, te sukieneczki mimo ze sliczne, sa do kostek, a dziecku wole wkladac sukieneczki max do kolanek. na wyjscie kupuje spodenki i bluzeczki, dresiki przerozne:)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry