reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

W Black Red White są super dywaniki do dziecięcego pokoju z postaciami z kubusia puchatka za 39,99! Jadę dzisiaj kupić to zrobię fotkę i wrzucę :)

reklama
a ja mam waninke i dokupiła taki duzy wkład gabkowy jak by mi sie mała wywineła bo zakładam ze bede mi sie rece trzesły to nic sie jej nie stanie. Wody naleje tylko tak aby było do tego wkłady wiec mała bedzie miała mokre plecy a brzuszek nad i przetre ja tylko pieluszka

Emilab - nie ma za co :). Ja przed ciążą używałam Zaja, jak się dowiedziałam że jestem w ciąży zaczęłam używać Laktacytu - dla mnie nie był za korzystny i znalazłam w Tesco tą perfecta mama. Jest bezbarwna, bezwonna i jak dla mnie świetna. Konsystencje ma także super :). Naprawdę polecam no i ma pozytywną opinie Instytutu Matki i Dziecka :)

A propo's kikuta, to miałam dobrze z Jakubem. Po cesarce ponad tydzień leżeliśmy w szpitalu, więc kąpielą i pielęgnacją pępka zajmowały się pielęgniarki. Jak wyszliśmy do domu, to po kilku dniach kikut odpadł. I problem z głowy:)

a ja mam waninke i dokupiła taki duzy wkład gabkowy jak by mi sie mała wywineła bo zakładam ze bede mi sie rece trzesły to nic sie jej nie stanie. Wody naleje tylko tak aby było do tego wkłady wiec mała bedzie miała mokre plecy a brzuszek nad i przetre ja tylko pieluszka

kurcze tez chcialam taki wklad, bo wydaje mi sie bardzo wygodny zwlaszcza jak dziecko takie male i nie wiadomo jak chwycic, ale kolezanka mi z glowy wybila twierdzac, ze to trudno wysluszyc, zbieraja sie w tym zarazki i dosc szybko zaczyna nie za ladnie pachniec. no i mi zawrocila w glowie. ale teraz mysle, ze ona miala "wiosenna" corke, wiec na dworze wilgotno a w domu sie nie grzeje. przy naszych jesienno/zimowych dzieciaczkach na pewno beda kaloryfery poodkrecane to i taka gabka wyschnie...
zdecydowanie jest za duzy wybor wszystkiego teraz!!!!!!!!

Ja używam płynu do higieny intymnej Perfecta Mama i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest po prostu świetny i chyba nie będę kupowała białego jelenia. Położna w szkole pow. że lepiej stosować to co pomagało w czasie ciąży a nie eksperymentować :)
a u mnie i w szkole rodzenia i moja gin polecały biały jeleń, ja zwykle używałam lactacyd a teraz trochę tego, trochę tego ;)

kurcze tez chcialam taki wklad, bo wydaje mi sie bardzo wygodny zwlaszcza jak dziecko takie male i nie wiadomo jak chwycic, ale kolezanka mi z glowy wybila twierdzac, ze to trudno wysluszyc, zbieraja sie w tym zarazki i dosc szybko zaczyna nie za ladnie pachniec. no i mi zawrocila w glowie. ale teraz mysle, ze ona miala "wiosenna" corke, wiec na dworze wilgotno a w domu sie nie grzeje. przy naszych jesienno/zimowych dzieciaczkach na pewno beda kaloryfery poodkrecane to i taka gabka wyschnie...
zdecydowanie jest za duzy wybor wszystkiego teraz!!!!!!!!

a ja doszłam do wniosku ze jak zacznie mi smierdziec to ona nie kosztuje majatku i najwyzej wyrzuce i kupie nowa.

reklama
ja mam gąbeczkę i uważam że będzie super, po to się plecki dzidzi ślizgać nie będą, mięciutko jej będzie, a i gąbkę można wyparzyć wyprać więc nie boję się zarazków :)
o wiaderku słyszałam same super rzeczy- znajomi mają i wychwalają pod niebiosa :) ja kupiłam już wanienkę to narazie nie będę się dublować

w tesko jest mega wyprzedaż ubranek dziecięcych, kupiłam śliczne pajacyki z prosiaczkiem i puchatkiem po 3,25 zł/ szt :> ale jest wszystko od rękawiczek zaczynając na kurteczkach kończąc :) gdybym miałą trochę więcej czasu to pewnie bym wyszła z połową sklepu :D
acha, i chusteczki huggisa 4x62szt za 17,99 zł :)

a powiedzcie co sądzicie o podgrzewaczach do pokarmu? bo słyszałam ostatnio że to strata kasy, że lepiej podgrzewać butelkę w kąpieli wodnej, a taki podgrzewacz tylko prąd żre ;/
no i czy któraś może polecić jakiś konkretny laktator? tyle tego, że sama już nie wiem, który wybrać, a nie chcę płacić tylko za logo na opakowaniu, jak można kupić tańszy równie dobry np...

Do góry