reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

onesmile pozdrów męża - równy facet z niego a ty to się tak nie napalaj na każdą nowość bo jeszcze ten kokon zechcesz kupować hihihi od Alicji ..
Spoko ...

reklama
tak właśnie wczoraj widziałam program o tym wiaderku!Jest bardzo popularne w Holandii.Pani położna zachwalała- mówiła że dziecko czuje się jak w brzuchu mamy,maluch podobno bardzo lubią się w tym wiaderku kąpać!
Osobiście do mnie jakoś to wiaderko nie przemawia, pozostanę przy wanience:)

Ty to powiedz mi po jakie licho my się na porodzie męczymy i rodzimy te dzieci - niech tam siedzą 3 lata jak im tak tam dobrze !! Makabra !!!! Róbmy z dzieciaków debilów za przeproszeniem no ... ech ......

widzisz to jest myśl :-D - zaraz sobie zaprojektuje taki kokon będzie się go pod sufitem za haczyk wieszało (tylko dziecko trza ciasno obwiązać żeby nie wyleciało:-) ) to może jeszcze jakiś głośniczek z biciem serducha tam zamontować i bulgotami... i jak nic kokosy będe zbijać. I po co ja te studia pedagogiczne kończyłam! Ale spoko dziewczyny jakby co to cały październik będzie miał zniżkę normalnie 75 % jak nic :rofl2:

Ej naserio Alicja zadziwiasz mnie ty normalnie burzę mózgów robisz !!!! Do działu reklamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I patentuj to mówię ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

idę już spać bo już się żegnałam na innym wątku z wami ale te doniczki mnie tu przytrzymały hehehe ...
Miałyście mi życzyć miłej nocki i nikt nic ... wielkie dzięki ;p
Idę bo zaczynam marudzić a męża nima to się jeszcze zacznę na was wyżywać poza tym już byki walę ... ;p

widzisz to jest myśl :-D - zaraz sobie zaprojektuje taki kokon będzie się go pod sufitem za haczyk wieszało (tylko dziecko trza ciasno obwiązać żeby nie wyleciało:-) ) to może jeszcze jakiś głośniczek z biciem serducha tam zamontować i bulgotami... i jak nic kokosy będe zbijać. I po co ja te studia pedagogiczne kończyłam! Ale spoko dziewczyny jakby co to cały październik będzie miał zniżkę normalnie 75 % jak nic :rofl2:
następna pani pedagog?!?!?!?!?!?!witam:D

Oj dziewczyny, tabuny poloznych psychologow dzieciecych i pielegniarek latami myslaly nad wiaderkiem, a Wy tak krytykujecie, no! Nieladnie, nieladnie :-)

A na serio, ja sie wcale nie napalam, uzywam zdrowego rozskadku czesciej niz to jest wskazane:-) Ale kazda nowosc wzbudza kontrowersje, to naturalne. 20 lat temu nie bylo krzeselek bujakow z lampkami, muzyczkami i wibracjami, a teraz sa niemal tak popularne, jak zwykle hustawki. Byc moze za pare lat wiaderka zastapia wanienki, kto wie?
Aczkolwiek nie nalezy wariowac i nie trzeba od razu kupowac. Ale poznac zawsze warto.

A co do kokonu, to wystarczy hamak zawiniety na dwa...:-)

No bez przesadyzmu z tymi gondolami i SIDS chyba że chcecie włożyć do gondoli dziecko grubo ubrane, opatulone w kocyk, z 10 maskotek, na to zasunięta budka gondoli i przykrycie od niej a na samą górę moskitiera :p Bo niby jaka jest różnica w dopływie powietrza między wózkową gondolą a takową kołyską?

1187484850

ja nie wiem jaka, tylko mowie, ze na gondoli od wozka producent zastrzega, zeby nie uzywac w pomieszczeniach. gondole chyba sa wynalezione po to, zeby chronic od wiatru, deszczu itp wiec nie przepuszczaja powietrza, a te kosze maja inne zastosowanie. tak mi sie wydaje, pisalam, ze mam paranoje na temat SIDS...

sparr co do uzywania fotelika samochodowego jako lezaczka, to wszyscy pediatrzy sa zdecydowani na nie. w takim foteliku dziecko jest w pozycji pol zgjetej co mu nie sluzy. to ze 'kolezanka tak swoje trzymala i nic mu ine jest" nie znaczy, ze twojemu nie bedzie.

onesmile niby idea wiaderka dobra, ale do mnie nie przemawiam. ja tu glowke trzymac???????????

Ostatnia edycja:
reklama
Mi ogólnie wózek kojarzy się raczej jedynie wyjściowo. Ponieważ mieszkam w domku to zakupiłam kołyskę na dół prócz łóżeczka.
Jak mi w dzień na dole zaśnie to nie będę musiała go wnosić na górę. Dodatkowo mam ten leżaczek FP, ale jakoś nie jestem przekonana czy dzieciak może w tym spać kilka godzin.

Do góry