reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Ale to nosidełko to chyba dla starszych? A co z niemowlakiem? Zdaje sie ze tylko chusta i wózek??
Są specjalne wkładki do tych nosidełek (akurat tych tula) żeby niemowlaka nosić:) ale ja zamierzam gdzieś miesięczne dopiero wpakować do tego - nie wcześniej :) a w chuście to mam wrażenie ze takie powyginane leży :( no nie wiem :(

ja mialam nosidelko i uzylam 2 razy :D jak mial 3 miesiace, niewygodnie bylo mi strasznie a potem jak mial pol roku przeszlam 100 m do sklepu po chlep, myslalam ze mi szyje urwie, mlody wazyl juz 11 kg i powiem szczerze ze jak dla mnie tragedia ale to juz nawet nie ze wzgl na wage tylko na to ze moje bylo jakos dziwnie przez szyje zakladane. takich na pewno nie polecam. a co do niewyksztalconych bioderek itd to juz inna bajka, chociaz sa takie co mozna noworodki nosic i one leza prawie, ale jakas afera byla ze sie w stanach podusily w tych nosidelkach:/ ja to wybiore jednak tym razem tyyylko wozek

chusty mi sie podobaja ale przeraza mnie to wiazanie

W ogóle nie wiem jak to wiązać :) a jak zrobie to źle? :(
a takie 11 kg dziecko to mozna na plecy przełożyć i nosić jak w plecaku :)
Poczekam jeszcze z zamawianiem bo i tak na poczatku nosić w nim nie bede :) więc nawet w lipcu mogę zamówić :) a może mi się jeszcze wszystko odwidzi do tego czasu :)

reklama
Ninuszka no ja mojego na plecy przelozyc nie moglam bo skoro ono bylo "przez szyje" to jakbym je odwrocila to by na gardle bylo :D no i maly jeszce na te pol roku stabilny za bardzo nie byl, on wogole pozniej zaczal siadac( 1o miesiacy mial, stawal przy szczebelkach jak mial 8, raczkowal jak 8 ale siadac nie chcial ani obracac sie na boczki) tylko on byl gruby bardzo wtedy, ale chodzic zaczal na roczek .
to moje nosidelko to takie proste bylo ale sa specjalistyczne dla wloczykijow:) i one sie fajne wydaja. a w chscie tez mi sie tak wydaje ze te nogi tak na boki powyginane sa:/ ale ponoc sa zdrowsze i wygodniejsze. tylko wlasnie co wtedy jak zle zawiaze i wypadnie ?czy sie nie da?

Ja właśnie chcę chustę ponieważ można nosić od samego początku, dziecko jest bardzo blisko mojego ciała, co daje mu poczuje bezpieczeństwa, czuje bicie serca i zapach.
Tylko jest wiele chust:elastyczne, tkane, z kółkiem...nie wiem które są najwygodniejsze...

Ja właśnie chcę chustę ponieważ można nosić od samego początku, dziecko jest bardzo blisko mojego ciała, co daje mu poczuje bezpieczeństwa, czuje bicie serca i zapach.
Tylko jest wiele chust:elastyczne, tkane, z kółkiem...nie wiem które są najwygodniejsze...

mam ten sam problem -zdecydowałam się na chustę, ale nie wiem którą wybrać
waham się między elastyczną a kółkową
bo w tej chuście pounch to chyba nie można noworodka nosić?:confused:

Ja mam nosidelko firmy Wilkinet malo znane w PL ale bardzo cenione tutaj w UK. Nosidełko jest robione wedle chustowych założeń i sprawdza się świetnie. Kolezanka miala i widzialm jak mala switnie sie w tym czuje a gdy znalazlam na pchlim targu na £10 nawet sie nie zastanawialm. Kupilam ja zanim zaszlam w ciaze a teraz jest jak znalazl. Normalana cena ok £50.

Wilkinet Baby Carrier

Ja mam dokladnie takie.
images.jpeg

I mam chuste firmy Hoppediz to niemiecka firma. Chuste dostalam od kolezanki bardzo zachwalala :tak:

http://www.hoppediz.de/en/home/

http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Hoppediz_i_jakosc

Ostatnia edycja:
Ninuszka no ja mojego na plecy przelozyc nie moglam bo skoro ono bylo "przez szyje" to jakbym je odwrocila to by na gardle bylo :D
to moje nosidelko to takie proste bylo ale sa specjalistyczne dla wloczykijow:) i one sie fajne wydaja. a w chscie tez mi sie tak wydaje ze te nogi tak na boki powyginane sa:/ ale ponoc sa zdrowsze i wygodniejsze. tylko wlasnie co wtedy jak zle zawiaze i wypadnie ?czy sie nie da?

No na szyję to nie za bardzo :-D no ale tak jak mówisz są takie stabilniejsze że dziecku nic sie nie dzieje :tak:
A co do chusty to mam te same pytania - można źle zawiązać?

A tak z innej beczki:tak: to mozecie polecić jakiś dobry termometr dla dzidziusia? Bo tak sobie pomyślałam, ze by się przydał :/ mam nafdzieje że nie za szybko!!!!

reklama
Do góry