reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Klusia- sliczna ta torba i bedzie pasowac do tego przenosniego lozeczka :-D

Dziewczyny rozgladalam sie ostatnio u mnie za Oliatum i znalazlam tylko Oliatum Junior Bath czyli do kapieli mozna dolac, a wydawalo mi sie wczesniej,ze mowilyscie o oliwce a nigdzie nie ma:baffled: jest tylko balsam....

Chyba szło o emulsję do kąpieli...bo oliwek to oni raczej nie mają...

reklama
Agulex- to zalezy czego szukasz i oczekujesz od niani. To moje pierwsze dziecko wiec doswiadczenia nie mam ale wiem czego szukam i mysle, ze znalazlam.

Snuza
Snuza

Niani nie potrzebuje bo skoro mala i tak bedzie z nami w pokoju spala to nie potrzeba a poza tym mieszkamy w bloku wiec wszystko na jednym poziomie wiec napewno uslysze jak mala placze. Ale to co dla mnie jest najwazniejsze to, to zeby wiedziec, ze w nocy oddych i wszystko jest wporzadku.

Zrezygnowalam z monitoru oddechy z plytami bo one wydaja mi sie malo skuteczne i robia wiecej strachu niz potrzeba:
trzeba pamietac za kazdym razem jak sie bierzesz dziecko zeby najpierw wylaczyc urzadzenie a potem pamietac, zeby je wlaczyc, zeby nie zaczelo alarmowac, bo caly dom obudzi, wystarczy, ze dziecko sie przesunie z maty albo bedzie przeciaz mata moze to odczytac jako ze dziecko nie oddycha, dzieci czesto maja bezdechy w nocy wiec czasem nie potrzebnie moze budzic dziecko i Ciebie, a przedewszytskim mozesz ja stosowac tylko w lozeczku....

Co do SNUZA przypinasz do pieluszki lub ubranka i bez roznicy gdzie dziecko spi monitor reaguje tylko na bezdech dziecka a nie na inne ruchy. I co najwazniejsze ma wibracje, ktora sie wlacza 15sek czasem wystarczy to zeby dziecko znowu zaczelo oddychac a dopiero jak to nie pomoze to po kolejnych 5 sek wlacza sie alarm.

Dlatego wydaje mi sie to bardziej praktyczne niz te plytki.
Ale tak jak juz mowilam kazdy ma inne preferencje....

:-)

No właśnie trzeba dokładnie to przemyślec. U mnie dziecko bedzie miało pokój na pietrze, na poczatku to ja z nim bedę spała w pokoju, ale potem samo, no i wieczorem jak juz pójdzie spać to taka niania sie przyda jak reszta rodziny bedzie na dole lub na tarasie (bo to przeciez na poczatku okres letni). A monitor oddechu nie mam pojęcia ani jednego ani drugiego nie miałam przy pierwszym dziecku ale teraz to strach

Chyba szło o emulsję do kąpieli...bo oliwek to oni raczej nie mają...

Czyli to Bath to pewnie ta emulsja :-D a po kapieli trzaba dziecko czyms jeszcze nawilzac??? zawsze wydawalo mi sie ze jak juz sie doleje do kapieli takiej emulscji lub oliwki to wystarczajaco nawizly skore.
A szmpon dla takiego maluszka tez jest potrzebny.... kurcze chyba za pozno sie tym wszystkim zainteresowalam.....:wściekła/y:

Nio wlasnie my niani nie potrzebujemy wiec moge zainwestowac w lepszy monitor oddechu chodz ta snuzi tez jest w zestawie z niania wiec w przyszlosci bedzie mozna dokupic...

Zastanawiam się nad kupnem chusty do noszenia maleństwa. Czy macie jakieś doświadczenie z chustami, ponieważ jest ich wiele i nie mam pojęcia czym się sugerować przy dokonywaniu wyboru.

Czyli to Bath to pewnie ta emulsja :-D a po kapieli trzaba dziecko czyms jeszcze nawilzac??? zawsze wydawalo mi sie ze jak juz sie doleje do kapieli takiej emulscji lub oliwki to wystarczajaco nawizly skore.
A szmpon dla takiego maluszka tez jest potrzebny.... kurcze chyba za pozno sie tym wszystkim zainteresowalam.....:wściekła/y:

Nio wlasnie my niani nie potrzebujemy wiec moge zainwestowac w lepszy monitor oddechu chodz ta snuzi tez jest w zestawie z niania wiec w przyszlosci bedzie mozna dokupic...

Nie mam pojęcia czy po tym do kąpieli skóra wymaga nawilżania...ja do kąpieli nabyłam Mustela, więc balsam do ciałka Oilatum właśnie też :)

dziewczyny wrzucam tu bo na glównym chyba zginie.
Na stronie doz.pl jest program dla mamy i maleństwa. Mozna sie zalogowac - po 2 tyg wysyłaja karte.
Mają częśto promocje na różne rzeczy. Ja dopadłam pampersy za 39.90 78 szt. Mają też belle i hugisy.
Tantum rosa też taniej niz nawet na allegro.

Bardzo często sa specjalne programy roznych marek. Tu przykład
Specjalna oferta Pampers - Portal Dbam o Zdrowie

reklama
Do góry