reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

kobietki jeszcze raz zapytam czy któraś zna się na rozmiarach tych malutkich bucików? bo ja nie bardzo więc jak mi nie napiszą na który to miesiąc to nie wiem o co chodzi zwłaszcza że jedna mają rozmiary a inne długość...plis

reklama
kobietki jeszcze raz zapytam czy któraś zna się na rozmiarach tych malutkich bucików? bo ja nie bardzo więc jak mi nie napiszą na który to miesiąc to nie wiem o co chodzi zwłaszcza że jedna mają rozmiary a inne długość...plis

Ja kupilam dwie pary bucikow rozmiar : one size (czyli jeden rozmiar z nich jest) i sa na malutką stopeczkę zdecydowanie:tak:
na 1 miesiac chyba tylko, chociaz moze jeszcze na kolejny jeden.

Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi ale chyba o to jaki rozmiar teraz kupować Malenstwu, co nie??

Ja mała bujałam ale na rękach i to był horror, w bujaku nie chciała chociaż miała.... od 10 mieś (2mieś ją oduczałam) spała sama w łóżeczku, kreciła się itp ale usypiała bez płaczu;-) teraz chcę tak od początku mam nadzieję że nam się uda i już pisałam że ja za wanienką jestem:-p

pola chodzi mi o to jaki rozmiar na jaki wiek mniej więcej pasuje bo jeszcze się nie spotkałam z "one size" tylko trzy opcje -
podany wiek (i te rozumiem ;-));
długość w centymetrach;
rozmiar np. 15 czy 19...

pola chodzi mi o to jaki rozmiar na jaki wiek mniej więcej pasuje bo jeszcze się nie spotkałam z "one size" tylko trzy opcje -
podany wiek (i te rozumiem ;-));
długość w centymetrach;
rozmiar np. 15 czy 19...
Aha, rozumiem.
Kuba ma 2 lata skonczone a ma rozmiar 8 czyli polski 26:tak:
Kolezanki synek ma 8 miesiecy i ma rozmiar 3 (wczoraj byla u mnie wiec wiem;-)),
ja kupuje tu w UK wedlug tych rozmiarow (5,6,7, itd), jesli chodzi o podany wiek to roznie to bywa bo niektore dzieci maja mniejsza inne wieksza stopkę:tak:
chyba trzeba zmierzyc stopke dziecku w cm i takie kupować;-)
Nie wiem co doradzic, na poczatek to na pewno bedzie newborn;-)
Moze ktos lepiej Ci wytlumaczy

dziękuję pola :tak: to już coś - 2-latek nosi 26
mOJ 2-latek:-D
Bo kolezanki 3 latka 24:tak:
zalezy od dziecka:-)
na poczatek i tak tych bucikow nie potrzebnych, moim zdaniem.
Bedzie cieplo, dziecko na spacerki gole stopki albo skarpeteczki pewnie.
Najwygodniej:tak: a buciki na ozdobe czasami:-D
Pozniej bedzie wazny wybor bucikow jak zacznie chodzic, zeby byly najwygodniejsze itp.

reklama
Z bujaniem to tez nie wiem co zrobic, bo bujaczki wydaja sie fajne ale nie che małego przyzwyczaic:confused2: Blizniaki zasypiały same w łóżeczku i teraz chciałabym podobnie kłaść dziecko spac.
O wiaderku juz pisałam, ze jestem na nie.
A co do bucików to napisze Ci najprosciej jak umiem, bo numeracje sa rózne w zaleznosci od firm nie;-) Widziałas skarpetki dla noworodkow? to buty sa w takich samych rozmiarach:tak::tak: Z tym, ze dokad dziecko nie chodzi to spełniaja one funkcje wyłącznie ozdobne (lato) wiec nawet jesli beda odrobinke za duze to sie nic nie stanie:tak:

Do góry