reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

reklama
Nie przeczuć brak :) fajnie mieć córcie :) ale ze "mamuska" kibic to i dzidzi też :tak:ja będzie dziewczynka to będzie spała w tym tylko.

Kochane ze względu na nasze terminy porodów, to chcąc nie chcąc z piłką nożną będą się kojarzyć, całą Polska ba Europa bedzie żyła Euro tylko my będziemy miały duuuuuużo ważniejsze sprawy :-), przed chwilą wlaśnie powiedzieli w TV, że 200 dni do euro a my już wtedy bedziemy troszkę przed, w trakcie lub po porodzie :tak:
ja niestety jeszcze nie mam się czym chwalić pierwsze zakupy zrobię pwenie około luty-marzec, tylko wózeczki na allegro sobie oglądałam.

oh, powiem wam szczerze , ze ja się strasznie cieszę, że mam dużo rzeczy po Ali i duża większość jest neutralna kolorystycznie i uda mi się zminimalizowac zakupy do niezbędnego minimum.
Nie cierpię zakupów i tego wybierania :)
Wózek mamy X-lander XA 2009, nie jest rewelacyjny, ale taki już zostanie, nie będę zmianiać. Fotelik maxi-cosi.
Dokupić planuję tylko taki najzwyklejszy leżaczek na pałąkach, który buja się pod ruchami dziecka bo mamy po Ali chuśtawkę BrighStars która się nie sprawdziła za bardzo.

ja mam tylko jednego pajacyka od koleżanki, którego dostałam z okazji poprzedniej ciąży (niestety straconej). Ale jest jakiś taki stanowczo za duży mam wrażenie :)

Mam też maleńkie skarpeteczki, które wożę w aucie i mają mi przypominać, żebym zdjęła nogę z gazu. Drugą parę znalazłam kilka miesięcy temu na parkingu przed jakimś centrum handlowym w Warszawie i pomyślałam, że to jakiś znak - dwie malutkie białe skarpetunie, jak do chrztu. Schowałam, wyprałam i trzymam w szafie :> Wiem, dziwak ze mnie.

Mam też wór zabawek od mamy, fotelik wiklinowy 'do czytania bajek' :-) ale to już gdy młode będzie trochę starsze. I to na razie tyle. Boję się, że wtopię z wózkiem, bo kuszą mnie takie niedrogie z allegro (mają świetne kolory). Potrzebuję jeszcze łóżeczka, fotelika do auta...i chyba spadku po jakimś krewnym bogaczu z Ameryki :>

reklama
macku, ja w poprzedniej ciąży byłam bardzo proekologiczna;-) Nakupiłam pieluszek wielorazowego użytku (drogich, ale niby dobrych), przeczytałam na ich temat wszystko, miałam dobre chęci....no i skończyło sie na pampersach :zawstydzona/y: choć byłam im bardzo przeciwna:confused2:

Ja kupiłam Bumgenius-y One size, różne kolory :-D. Do tego dodatkowe wkładki, papierki na kupkę. Założyłam je małemu może dwa razy. Wydawały mi się jakieś takie niewygodne dla niego i to mnie zniechęciło....i to pranie:zawstydzona/y:

Pieluszek się nie pozbyłam, może tym razem się uda :-p Wciąż mam nadzieję, że zmądrzeję :-D

Ja kupowałam swoje na tej stronie:

Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła

Do góry