reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

własnie zalicytowałam fajną rzecz:-) za 66zł. Liczę, że uda nam się wybrać nad morze, byłoby jak znalazł, lub nawet do parku koło mnie...
łóżko.jpgzłożone.jpg

reklama
klusia - super, jak to się nazywa dokładnie? Co wpisywalaś żeby Ci oferty wyskoczyły?
Nie pamiętam, jakoś przypadkiem, chyba jak szukałam łóżka dla małej. Kupiłam jej zamiast drewnianego turystyczne, takie mniejsze niz standardowe, a teraz właśnie przypadkiem udało mi się znaleźć to;-). Było pod nazwą "przenośne łóżeczko", w kategorii [COLOR=#505050 !important]Allegro[/COLOR]
Dla Dzieci
Akcesoria dla dzieci
Pozostałe
Właśnie w tej kategorii "pozostałe" można czasem znaleźć coś fajnego....

Ostatnia edycja:
a ja dziś zakupiłam na szybko:
- Huggies Newborn Set (pieluszki, ręczniczki papierowe i chusteczki mokre) - bardzo atrakcyjna cena 17PLN
- oliwkę Bambino
- płyn do mycia Nivea
- puder Nivea
- krem ochronny Nivea
- mydełko Bambino
- Octenisept
- płyn do prania Gaga (by Tesco się okazuje)
- smoczek Nuk

Odebrałam też od mamy ciuszki dla Borysa wynalezione w Tanim Armanim - myślę, że wygotuję i będą do szpitala, nawet jeśli tam zostaną, to nie będzie tragedii.

I zaczyna brakować miejsca na to wszystko!!!

A ja po 14 otrzymałam 4 worki ciuszków w spadku po męża chrześniaku. Do tej pory przebierałam. Szczerze mówiąc myślałam, że będą to mnie zniszczone rzeczy, ale chyba nie każda mama dba o ciuszki jak widać.
Takich sensownych wyszła mi duża reklamówka, w tym jest pościel do wózeczka (co mnie bardzo ucieszyło), kocyk (ale ma plamy i nie wiem czy uda się je sprać a wyglądają bardzo nieestetycznie) i jeszcze coś co zamierzam wykorzystać do przewijania lub ewentualnie do przykrycia.
Druga mniejsza "wybrana" torba to ciuszki już na roczek i więcej.

Teraz tylko czekam na koniec remontu, który przedłuża się mam wrażenie, że w nieskończoność i muszę to wszystko poprać i poprasować. Bo teraz jak się tak kurzy to bez sensu.

A i wczoraj zakupiłam na allegro zestaw kosmetyków dla malca - decyzja padła na HiPP:
-żel do mycia ciała i włosków 400ml
-oliwka do ciała 200ml
-krem do buzi i ciała 75ml
-krem przeciwko odparzeniom
-krem na odparzenia
-patyczki kosmetyczne
-płatki kosmetyczne
Za wszystko zapłaciłam dosyć sensowną kwotę. Zamierzam jeszcze tylko dokupić krem z filtrem 50 ale na allegro jeszcze nie ma i sudocrem bo nawet ja jego uzywam a się skończył.

Ostatnia edycja:
Klusia- sliczna ta torba i bedzie pasowac do tego przenosniego lozeczka :-D

Dziewczyny rozgladalam sie ostatnio u mnie za Oliatum i znalazlam tylko Oliatum Junior Bath czyli do kapieli mozna dolac, a wydawalo mi sie wczesniej,ze mowilyscie o oliwce a nigdzie nie ma:baffled: jest tylko balsam....

reklama
Dziewczyny ja tez szukam niani jest ich tyle ze nie mam pojęcia która wybrac i na co zwracać uwage. Masakra moze któras cos podpowie z własnego doswiadczenia.

Do góry