reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Też mam gryka kokos,moja córka pamiętam miała kiedyyś cały kokosowy taki ciężki był pamiętam.

Zakwitnąć chyba nie ma szans przecież one sa odpowiednio przebadane,zabezpieczone i atestowane,bynajmniej ten co ja mam i po stronie gryki jest ortopedyczny zapobiega płaskostopiu.
I jeszcze słyszałam,że stronę z gryką kładziemy na lato a z kokosem na zimę:)

Piankowe się znowu odkształcają,także wszystkie mają jakieś wady i zalety i każdy musi sobie dopasować.

reklama
Jasne, wszystkiego są plusy i minusy:tak:
ja po prostu materac dostałam od moich rodzicow jak sie mial Kuba urodzic i teraz tez bedzie ten sam dla Małego:tak: szczerze, to jak bylam w ciazy z kubą to sie nie zastanawialam jaki materac ma byc:zawstydzona/y: dostalam jaki dostalam i spelnil swoja funkcję przez dwa lata wiec mam nadzieje, ze nastpne dwa tez da radę:tak:

Pola no my wlasnie przez to ze ten pierwszy byl z kokosem musimy kupic nowy bo az smierdzi zgnilizna taka, zreszta mlody pod koniec zasikal go mimo ze podklady mial to poszlo bokiem( juz wtedy bez pieluchy byl) no i po prostu smierdzi a wyprac nie wypiore.

a pewnie ze darowanemu ...:)

Mi babeczka w sklepie mówiła zeby z gryka nie brać. Materacyka jeszcze nie mam. Najwyzej mojemu zostanie na głowie aby kupic :)
a podała powód dlaczego nie?

Dziewczyny ja ostatnio czytałam nt. materacy i wychodzi na to, że kiedyś się zachwycali Gryka/pianka/kokos a teraz na topie są materace piankowe, bo najważniejsze, żeby dzieciątku było wygodnie:tak:
Jak mi sie uda znaleźć raz jeszcze ten artykuł to wam wrzucę link.
Jak znajdziesz to byłoby super :-)

Czyli w takim razie dalej nie wiem jaki :-( każdy ma jakiś typ i tyle ;-) chciałam od razu na allegro zamówić razem z łóżeczkiem ale popatrze jeszcze na te hevea - moze faktycznie lepszy będzie :-)

Wiecie jak slysze lub czytam ze jedem zapobiega temu drugi tamtemu to az mnie smiech ogarnia:-D:-D:-D. Przeciez gdyby tak bylo to byl by nakaz uzywania tego lub tamtego - a tak nie jest:tak: to wszystko to naciaganie i wgrywanie ludzion tego kitu dla kasy. Kiedys dzieciatka spaly na siannie i tez bylo dobrze.

Nie no chodziki to jest dopiero temat - boziu ile to ja sie nasluchalam, naczytalam o zgubnym wplywie chodzikow na rozwoj dziecka :-D:-D:-D. W moim przypadku ten zgubny wplyw ma teraz 15lat i ma sie swietnie a w chodzik wsadzony jak mial 4miesiace bo byl za ciezki na ciagle chopa chopa!!!

Ostatnia edycja:
reklama
otoz to ale wiesz czasami sie lepiej nie ujawniac hehe bo mozna uslyszec rozne teksty o wyrodnych matkach,leniwych matkach i innych pokrzywionych, niepelnosprawnych dzieciach od chodzikow:)Rafal byl tez jakis czas w chodziku, potem na roczek mial ortopede(jak juz dziecko chodzi samo to sie idzie czy jakos tak...) no i pytam czy cos jest zle, czy chodzi na palcach itd a on ze wszystko ok ze wszystko dla ludzi w granicach rozsadku:)

Do góry