reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Klusia- sliczne rzeczy widze, ze zakupy pelna para :-D tez myslalam o tym bujaczku :tak:
Viola - slodkie te ciuszki, gdybym nie miala tyle dla malej skusilabym sie :tak:
Carla - sukienka BOSKA!!!!

A ja wczoraj wylicytowalam sobie staniczek do karmienia foty pozniej :-)

reklama
carla- piekna sukienka

A ja sie tak zastanawiam, w co będziecie ubierać maluszki na wyjście ze szpitala?

carla- piekna sukienka

A ja sie tak zastanawiam, w co będziecie ubierać maluszki na wyjście ze szpitala?

Właśnie z tym ostatnio dzwoniła do mnie mamuśka " dziecko ja kupiłam nowe body itp do szpitala, ale nic na wyjście chyba jeszcze nie masz" :D ja myślę, ze może jakiś dresik- komplecik.
Moja siostra kiedyś rodziła w lipcu i mała była normalnie w upały na krótki rękawek ubierana i ewentualnie pieluchą przykrywana- ja nie zamierzam dziecka ubierać dla zasady ciepło bo małe, a potem na wszystko katar itp.

Aga - i wydaje mi się że masz rację. Moja sąsiadka ubierała swoje dzieci (urodzone w wakacje) lekko, body + przykrycie ew pieluchą/kocykiem, kąpała od wyjścia ze szpitala w wodzie delikatnie mówiąc chłodnej. I cała 3 ma sie dobrze, większość chorób typu przeziębienie ich ominęło. Ja też jestem za nieprzegrzewaniem.

ja tez juz kiedys pisałam,ze moje pierwsze dziecię jest z czerwca i jak były upały to w gondoli jest jeszcze cieplej- maluszkowi wystarczy pielucha i koszulka na ramiączka.

Na wyjście miała koszulkę z dlugim tękawe, spodenki długie i skarpetki. Bluza w zapasie. Tego dnia nie było upału, ale przez 2 dni wczesniej a i owszem.

Ostatnia edycja:
Racja dziewczyny, lepiej zeby dziecku bylo chlodniej niz je przegrzać.
Ja mam kupiony dresik na wyjscie ze szpitala jak bedzie chlodniej:tak:
a jak bedzie goraco (nawet w UK to mozliwe:-D) to pewnie same bodziaki plus polspiochy i przykryje pieluchą i tyle.
Ostatnio jak zasypiam to caly czas walsnie mysle jak Malego ubiorę.
I sobie ogladam te rzeczy jak glupia po kilka razy:zawstydzona/y: i czy to pasuje do tego czy nie itp.:zawstydzona/y::-D

Ja zakładam wersję na chłodniej: dresik welurowy, bodziak z krótkim, skarpety i czapeczka.
Na gorąco: bodziak z krótkim, cienki pajac plus przykrycie cienkim kocykiem lub pieluchą - zależy od tych upałów.
Myślę, że będzie dobrze:)

Nie no ja to o upalach moge zapomniec tu w Szkocji:-D. Ja mam przygotowane body z krotkim rekawem, cienki pajacyk, czapusia. A jak bedzie taka pogoda jak w zeszlym roku w czerwcu to dorzucam cieniutki kombinezonek i wsio.

reklama
Do góry