reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Polaa to mamy kłopot :D mi sie wydaje, ze plamki z ulania bardziej na ciemnym widać :D a takiemu maluszkowi to można pieluszke codziennie świeżą pod główkę kłaśc :)

reklama
aga wiem, ze mozna ale sie zastanawiam zawzięcie o co buziakowi chodzilo:-D
moze i na ciemnym bardziej widac ale sie latwiej spierze:-D sama nie wiem
Kuba zawsze mial pieluszkę podłożoną:tak:

chyba nic nie wymyslimy razem:-D

ja nie kupilabym bialej( chociaz jedna mialam bo dostalam) wlasnie slatego ze jak sie zabrudzi to ciezko doprac naprawde. to nie chodzi o czeste zmienianie czy ulewanie mlekiem bo przeciez na samym mleku jest na poczatku tylko a koldra bedzie dluzej:)mlody np mial kilka dni wymioty i biegunke i pediatra kazala go poic herbatka jagodowa...i nia wymiotowal. posciel zmieniana kilka razy dziennie, jak sie konczyla to reczniki i cuda na kiju szly, podklady do przewijania wsyzstko ale jednak musial byc czyms przykryty i nawet jak to sie zapieralo to takie plamy po tym zostaly.no i inne podobne historie typu kupa wyszla bokiem i takie tam:baffled: naprawde sporo sie plam nazbieralo ktorych do tej pory zadnym odplamiaczem nie udalo mi sie pozbyc i musz teraz nowe komplety kupic i beda pstrokate wlasnie dlatego zeby w razie czego nie bylo widac takich rzeczy

blond mojemu za to tak sie ulewalo, ze glowa mala.
do roku go do odbijania bralam:szok: ale na szczescie przeszlo pozniej bo tylko sie mu odbilo i caly byl zalany:-(

Pola ja wiem ze dluzej moze sie ulewac bo mlodemu tez sie dluzej ulewalo ale chodzilo mi bardziej o to ze samym mlekiem ktore latwiej sprac i plamy nie zostana to pare miesiecy a potem moze ulac sie juz roznie w roznych barwach ze tak powiem :) on jak mial 10 miesiecy poszedl do zlobka wiec tam i barszczyk byl i marchwiowe soczki.rozne kolory teczy. a te plamy co pozostaly to wlasnie w nocy co przez sen mu poszlo i dopiero rano to bylo widac. jednak i tak my najbardziej zapaskudzilismy posciel jednak ta jelitowka oraz pieluchowymi niespodziankami w ncy ktore to wcale mlodemu nie przeszkadzaly w spaniu:baffled:

Hmm, a ja od paru dni szukałam tylko białej pościeli i jak w końcu znalazła to Wy mi takie rzeczy piszecie:baffled: choć moja mamuśka ostatnio powiedziała, ze łóżeczko to pewnie będzie tylko ozdoba w moim pokoju, bo czuje, ze mały będzie spał ze mną:cool2:

Hmm ja mam calutka białą do kołyski.:-) Ale jest cudna. Dokupie jeszcze 2 zmiany i bedzie ok. Nie sadze ze nie wiadomo jak bedzie sie brudzic. Z reszta sa pralki:-) Damy rade.

Aga o na to nie wpadlam :D:D:D mozna zawsze zafarbowac hihi. i w sumie skoro mam tamta wywalic to moze rzeczywiscie ja sprobuje pofarbowac , co mi szkodzi:)
taka w kolysce to jeszcze biala moze chyba byc bo dziecko tam bedzie tylko kilka miesiecy wiec i tak tylko na mleku bedzie to sie nie zabrudzi.

reklama
Ja mam odwrotny problem jeżeli chodzi o rozmiar:baffled::baffled:

Buziak dlaczego odradzasz białą pościel??

moze dlatego, ze sie bedzie szybko brudzić
strzelam:-D jedyne co mi do glowy przychodzi.
Zaraz pewnie buziak napisze

Haha o tym tez pomyślałam, ale tak czy siak sobie zmieniam pościel często więc małemu też będę.

nie prosciej bylo mnie tu zwołac heh:-D
blond juz napisała:tak:
To ze sie psciel czesto wymienia i sobie i maluchowi to ja wiem:tak:;-)
Z tym, ze my w posciel nie sikamy, nie robimy kupy, nie wymitujemy wszelka paleta barw,nie rozlewamy smoczkami herbatek i nie przemycamy czekolady do łóżka... a sam mocz czasami tak sie wezre ze zostaja plamy i to mało apetycznie wyglada. I tak jak na materace zakłada sie ceratki takn kołerke nie ;///

Farbowac nie polecam bo te farbki farbuja potem skore, wystarczy ze czowiek sie spoci czy dziecko zsika.
Ja odadzam, a kazda zrobi jak uwaza - ja mam zółciutkie jasne posciele i nie moge ich odplamic niczym.
Przyznam sie szczerze ze ja z przerazeniem patrze na te Wasze fajne co prawda pomysły pokoików - ae ta biel mnie serio paralizuje.. To jest pokoik dobry dla noworodka,ale potem to trzeba sterylie pilnowac zeby dziecko do niczego nie dotneło łapka, nie posikało sie czy nie pomazało kredkami... ;//

Do góry