reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Byłam dziś w takim dużym centrum dziecka i tam mieli masę wózków.. obejrzałam sobie co nieco.. Bardzo spodobał mi się taki wózek:
http://www.leo.sklep.pl/wozki/wielo...ity-elite--gondola-deluxepalaktacka,p63131322
Spacerówka mega wygodna, duża, zwinna, składanie jedną ręką bez najmniejszych problemów.. zachwycona jestem.. gondola w sumie standardowa.. ale ok.. tylko cena.. :/

Do tej pory byłam przekonana do takiego:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-pajero-alu-adamex-3w1-mega-gratisy-i5788191421.html
Ale wszędzie oglądałam na żywo tylko gondolę a spacerówka tylko na zdjęciach.. a dziś zażyczyłam sobie by pani mi w sklepie zamontowała spacerówkę.. i jest do dupy.. mała.. tzn dziecko musi być drobne, podnóżek malutki, kosz pod wózkiem mały i w sumie jak się włoży osłonkę na nogi i folię na nic nie ma miejsca. Pojemność jest na 3 kg.
No i mam dylemat teraz.. najlepiej byłoby kupić używaną gondolę ale samą gondolę na te pół roku wystarczy a potem jak z Olim miałam- kupić konkretną spacerówkę nową.

reklama
Fanti a czy Ty zawsze brałas ze sobą na spacer oslonke na nóżki i folie przeciwdeszczowa? Bo ja z folii korzystałam chyba tylko raz :) albo tylko ten jeden raz pamiętam hihi

Zawsze folia była w wózku żeby nie myśleć o niej. Wiele razy korzystałam . osłona nie koniecznie. Choć to chyba zależy od pory roku i pogody. jesienią już bym miała zawsze przy sobie bo zimą to się zawsze używa.

Fanti Ty to jesteś zapobiegawcza kobieta :) dlatego mnie mój kosz na zakupy wystarczył hihi
W ogóle to dzwoniłam do dystrybutora maxi cosi w sprawie tej osłony przeciwdeszczowej do spacerówki... i bezsens totalny... zrobili jeden kolor osłony do wszystkich wózków spacerowych.... granatowy :/ i teraz mam czarny wózek i granatową osłonę :( muszę dorwać gdzieś jakąś czarna albo uniwersalną bo ta wygląda paskudnie:/

A zdjęcia? Ja linki widziałam Ale chcę realne zdjęcia i tą osłonę dawaj zobaczymy co i jak.
Volka A co z twoim wózkiem? Nadal schnie? Czekamy na zdjęcia. na brzuszkach coś tam się z tyłu chowa

Fanti mam wszystko schowane w workach żeby się nie kurzylo... jak skończymy remont to pewnie wszystko zaczniemy rozpakiwywac... tylko jeszcze go nie zaczęliśmy hihi....

A czy ktoras z Was planuje zaopatrzyc sie w pieluchy wielorazowego użytku? Albo moze macie wlasne doswiadczenia z poprzednimi dziećmi? Bo zastanawiam sie czy jest sens kupowac te pieluchy i wklady czy wkurze sie na pranie juz po pierwszym tygodniu zycia dziecka..

Manka Lewusek super ciuszki. Moje juz prawie wszystkie poprane jutro ostatni rzut. A jak poprasuje to zrobię fotkę mojej kolekcji.
Fanti wózek musi Ci pasować więc lepiej wziąść taki który można sprawdzić, dlatego ja zrezygnowałam z polskiego wózka i zamówiłam tu u nas bo pomacalam pojezdzilam i choc wydaje się trochę mały jest śliczny. A potem najwyżej kupi się parasolke.

reklama
Do góry