reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Ania Be espumisan i bobotic to ta sama substancja chemiczna w tej samej dawce :) zreszta to tak samo jak Sab simplex... Tylko Sab simplex jest mocniejszy, tzn ma większe stężenie simeticonu....

a tego nie wiem czy taki sam, ale nam espumisan nie pomagał w ogole. No i na pewno nie dawałam takich małych dawek jak zalecaja w ulotce bo to śmieszne 3 krople .

reklama
Sab simplex ma 69mg/ml a espumisan 40 mg/ml simeticonu... Dawkowanie espumisanu maks 40 kropli na dobę, a Sab simplex 15 kropli i tam chyba nie ma podanej dawki maksymalnej z tego co kojarze. Moim zdaniem jakbyśmy wiecej dawali espumisanu to tez by pomogło :) ale sama będę miała Sab simplex bo ojciec juz mi wysłał. Przynajmniej nie muszę kupować nic w Polsce i wydawać na to kasy :)

Lewusek kącik śliczny ;-) ;)Karuzelka będzie wisieć od samego początku, czy teraz tylko pokazowo na potrzeby zdjęcia ;-) ;)?

Na termocośtam maściach się nie znam, więc się nie wypowiem. Mam zwykłego babydreama do pupy plus zielony linomag. Sab simplex poprzednio użyłam może 1/10 buteleczki działał owszem, ale jako że nienawidzę wyrzucać pełnych leków, tym razem zaryzykuję i zaopatrzę się w coś dopiero w obliczu zagrożenia kolką.

Popatrzyłam na zestaw volki i oświeciło mnie że na smierć zapomniałam o Vit D. Volka kupowałaś też D+K przy założeniu że będziesz karmić naturalnie?

Mam tu coś dla mam, którym świnki skarbonki pękają w szwach i chcą zadać szyku na porodówce :cool2: Za jedyne 360 zł możecie się tak oto wylansować na oddziale położniczym http://granatovo.com/sklep/ o ile te 160 za "sukienkę" można przełknąć, ale pajacyk za 85 zł to skrajna fanaberia jak dla mnie :-p
Karuzelka od poczatku bedzie bo swiatelko ma i w nocy bedzie przydatne bo nie oslepia

Przy Zuzce tez miałam karuzele od poczatku :) jak będziemy robic przyszły pokoj Zuzki to muszę poszukać czy mam tą karuzele czy komuś ją dałam... Bo nie wiem czy kupować nową :/

A widzisz zapomniałam że Ty ten bajer masz ;)
Moja bez bajerów i zamierzam zainstalować dopiero po miesiącu czy ciut więcej, jak młody zacznie rejestrować, że coś nad nim wisi, wcześniej nic nam po tym, tylko będzie mi przeszkadzała, a na początku na bank będę wsadzać i wyjmować z łóżeczka trzęsącymi się rękoma :p

Isia ale się rozkręciłaś na tym wątku.. :D a jak tam wątek o torbie do szpitala.. ja jeszcze ani posta tam nie skrobnęłam.. :/

Matko to co Wy w tych aptekach kupujecie ? :D
Ja zamowilam tylko Octanisept z neta bo w sklepie tu nie znalazlam a tak to nie mam pomyslu co moge kupic ;)

Hmmmmm powiem tak: torby nie pakuje bo mam czas hihi
A po drugie gdzie miałabym ją położyć w moim domu? Syf mamy wszędzie totalny :/ w końcu do gorszej wersji terminu porodu mam jeszcze czas... To przecież dopiero 8 lutego ma byc :)

reklama
Do góry