reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

reklama
Tormentiol przyda sie gdy pupa bedzie bardzo odparzona u nas tylko to pomoglo po tym jak przeszedł zapalenie pluc i antybiotyki daly popis w ukladzie pokarmowym. A niby dostawal dozylnie.

O wlasnie zapomnialam o linomagu zielonym, herbatkę tez musze kupic.

W Polsce polecam jednka bobotic jak nie ma sie dojacia do sab simplex.
Woda koperkowa z UK tez dobra.

Mnie kiedys polozna kazala smarowac pupcie tormentiolem bo nic nie pomagalo.Wiec co lekarz czy polozna to inna szkola

Lewusek- śliczny kącik :)

U nas bobotic za bardzo się nie sprawdził, młoda dalej miała problemy brzuszkowe. Musieliśmy przeczekać pierwsze miesiące, aż samo minie.

No z tymi środkami to widać ze trzeba dostosować pod dziecko bo kazde inne. Chociaz moj Stas nie mial kolek od czasu do czasu wzdecie jak mama cos zjadla ale u nas wlasnie bobotic pomagal jak nie bylo sab. Espumisan wrecz nam szkodzil.

lewusek w kącik piekny :-D

Lewusek kącik śliczny ;-) ;)Karuzelka będzie wisieć od samego początku, czy teraz tylko pokazowo na potrzeby zdjęcia ;-) ;)?

Na termocośtam maściach się nie znam, więc się nie wypowiem. Mam zwykłego babydreama do pupy plus zielony linomag. Sab simplex poprzednio użyłam może 1/10 buteleczki działał owszem, ale jako że nienawidzę wyrzucać pełnych leków, tym razem zaryzykuję i zaopatrzę się w coś dopiero w obliczu zagrożenia kolką.

Popatrzyłam na zestaw volki i oświeciło mnie że na smierć zapomniałam o Vit D. Volka kupowałaś też D+K przy założeniu że będziesz karmić naturalnie?

Mam tu coś dla mam, którym świnki skarbonki pękają w szwach i chcą zadać szyku na porodówce :cool2: Za jedyne 360 zł możecie się tak oto wylansować na oddziale położniczym http://granatovo.com/sklep/ o ile te 160 za "sukienkę" można przełknąć, ale pajacyk za 85 zł to skrajna fanaberia jak dla mnie :-p

Dzisiejsze łowy, za całe 5,70 zł :-D

Załączniki

• SAM_5449.JPG
    SAM_5449.JPG
    325 KB · Wyświetleń: 113
  • SAM_5457.JPG
    SAM_5457.JPG
    282,2 KB · Wyświetleń: 99
Ania Be espumisan i bobotic to ta sama substancja chemiczna w tej samej dawce :) zreszta to tak samo jak Sab simplex... Tylko Sab simplex jest mocniejszy, tzn ma większe stężenie simeticonu....

reklama
Ja dzis kupilam 2 reklamowki ubranek dla malej za 12,16 i 7,68 :) Promocja 10 zl za 1 kg :) I z rossmana : pampersy 1,sudocrem,wkladki laktacyjne,chusteczki nawilzane,oliwke,krem na wiatr,zimno,termoopakowanie do butelki i herbatke z koprem dla maluszka :)

Do góry