reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Kubusiowa ale super ciuszki i takie żywe kolorki.
Isia doczekasz się i uporządkowanej komody tylko oby przed porodem.
Ja tak jak Volka tylko śpiworek na początek. Nie mam zaufania do kołderkę i ochraniaczy.
Ja również poprałam i poukładałam wszystko ogólnie to brakuje mi tylko pampersów.

reklama
Isia ja chyba kupię materac Havea, chyba Krzyś się nazywa, lateks i kokos.
Ja pościeli nie będę używać na razie. Kupię ze 3-4 prześcieradła, mam śpiworek i otulacz cienki + kocyki.
Kubusiowa super komoda. To ubranko z ciasteczkowym potworem to z hm? Widzę że nie tylko ja mam duży zapas pieluszek :)
Na prześcieradełka chyba jednak się skuszę, tym bardziej że te do wózka mi super kolorystycznie pasują.
A teraz idę poszukiwać ubrań ze Star Wars na życzenie Hani, ostatnio fanem została :)

Isia bardzo roznie- h&m, lindex, f&f, cubus, zara, pepco, next... pelne pomieszanie:) i ja tez jeszcze do dzisiaj mialam taki nielad, ze az wstyd przed sama soba;) ale zdjecia Manki i wczorajsze zdjecia Cocosh tak mnie zmotywowaly, ze w koncu postanowilam wszystko ogarnac:)
Jeszcze dzisiaj musze zamowienie w aptece zrobic. Ale zupelnie nie mam do tego glowy... nawet nie wiem co potrzeba dla malucha..:(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Juana my mamy wlasnie materac Hevea lateks kokos:) nie wiem czy nazywa sie Krzys, ale mozliwe:) gruby na jakies 12-15cm. Jest rewelacyjny! Wart kazdego grosza i zawsze bede go polecac:)
Ciasteczkowy potwor to bodziak z h&m:) kupiony jakos przed swietami na wyprzedazy:)

Kamilaasami ja piore. Kocyki i kolderki minky mam po starszym synku z tej samej firmy, wiec wiem, ze nic sie po praniu nie stanie:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Cocosh sliczne to prześcieradło

Juana strasznie mi sie spodobal ten wozek:tak: siedzisko do spacerowki tez do niego masz? Jak wychodzi wagowo?

Isia ja mam 3 komplety w tym jeden różowy ;) z cora wystarczyly 2, ale na poczatku uzywalam tylko przescieradel i kocyka.

Kubusiowa no i juz masz do przodu z komoda ;)

Kamilaasami ja bym prala w jakims delikatnym programie

A to poki co moje szuflady... Bajzel ;) mam jeszcze jedną z poscielami i rzeczami wiekszymi niz 68, ale tam to juz w ogole wszystko w nieladzie:rofl2: musze sie wziac za szuflade z kosmetykami, podrecznymi rzeczami i pieluchami, ale tych ostatnich nie mam :sorry:

Załączniki

• 1453459333869.jpg
    1453459333869.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 76
  • 1453459354679.jpg
    1453459354679.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 80
Kubusiowa dzięki za opinię dot. materaca :)
Bodziaka na stronie hm niestety już nie ma.

Nailie wózek naprawdę fajny, łatwo się składa, nie potrzebuje adapterów do fotelika, gondolę można zupełnie na płasko złożyć do transportu. Stelaż waży 8 kg, gondola 4. Siedziska na razie nie mamy bo kupiliśmy sam stelaż a od brata dostaliśmy gondolę i fotelik. Spacerówki oni jeszcze używają, a my sobie dokupimy samo siedzisko jak będzie już potrzebne - tu możesz popatrzeć jak wygląda spacerówka:

http://www.odnarodzin.pl/spacerowy-wozek-dzieciecy-peg-perego-book-s-pop-up-completo.html

Dziewczyny, przyszły mi dzisiaj ciuchy z next na 56 cm. Chciałam te śpiochy mieć na noc typowo do spania ale jestem zachwycona ich jakością! I chyba zostawię je na dzień a na noc next ma komplet 5 podziakow i śpiochów w takie kolorowe paski... myślicie, że jak wezmę 62 na noc to maluch będzie się w nich topil? Chodzi mi o takie śpiochy zaraz po urodzeniu żeby mieć ale żeby też starczyły na dłużej ;)

reklama
Kubusiowa cudne ciuszki! Totalnie w moim guscie :) Ja dwa śpiworki mam,2 kocyki i 3 przescieradelka na zmiane. Posciel tez mam,po chlopakach,ale to podejrzewam,ze moze zaczne uzywac jak małe skonczy 1,5-2 lata tak jak przy chlopcach. Aaa i dostalam od szwagierki dwa rożki. Isia mnie najbardziej wkurza!ze nie moge za bardzo sprzatac. Jedyne co teraz robie w domu to obiady,pranie i prasowanie (ktore juz mam finito;)). A meza musze zaganiac co drugi dzien,bo ja to codziennie odkurzalam.bo mnie tak kurz denerwowal :p. Kamila ja kocyk minky wyprałam w pralce w 30 st. Isia a co to za roznica czy na dzien czy na noc ciuszki,bo nie bardzo rozumiem. Dla mnie niemowlak chodzi caly czas po domu w spiochach albo body i polspiochy. Tylko na wyjscie ubieram inaczej a w domu nie rozgraniczam ciuszków na dzienne i nocne bo po co? :p

Do góry