reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
dziewczyny podejmuje temat który "lekko" poruszany byl przez Mamoota w tamtym roku ale w tym w liczniejszym gronie zainteresowanych - jaki plecak? jakie wyprawki? co polecacie, co odradzacie?
jaki macie książki do 1wszej klasy?

ja właśnie oglądałam na allegro plecaki ale prawie 400 zł za plecak z wyposażeneim mnie poraziło:no:

U nas panie ze szkoły jak i moje bardziej doświadczone w tym temacie dziewczyny polecają plecaki z firmy topgal sama widziałam są super z wyglądu i funkcjonalne i lekkie a cena około 209 zł myśle ze dość rozsądna twierdza ze starcza spokojnie na 3 lata;) A książki tez mam około 200 zł mamy komplet Oto ja z wydawnictwa Mac co do reszty to jeszcze się nie rozgladalam ale mam listę dostałam na wczorajszym zebraniu,

To ja się trochę "pomądrzę" jeszcze. ;-)

Topgal dobra firma, ale jak dla mnie za duże te plecaki. Choć to było rok temu ;-)

Wojtek ma typowy tornister Herlitz midi. Bardzo polecam. Dokładnie taki:
TORNISTER SZKOLNY HERLITZ MIDI 3GRATISY!!! (3340258982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Widzę, że jest już też nowa inna wersja.
Jedna duża komora w przegródkami w środku, wiec jak się otwiera główna komorę to od razu widać co jest środku i łatwo utrzymac porzdek. Jak dla mnie kilka oddzielnych kieszeni na suwak to za dużo dla 1klasisty. Łatwo sie pogubić co gdzie jest.
Herlitz jest leciutki, nieprzemakalny - sprawdzany w ulewie. Jest sztywny wiec nic się nie gniecie. Wielkość taka, ze lekko wejdzie kilka formatów A4. Po roku - ślady użytkowania znalazłam tylko na bocznym rzepie. Reszta - jak nowa.

Ja kupowałam torniter bez wyposażenia. Piórnik nieduży, zeby było lekko nosić. U nas potrzebowali mieć w piórniku w ciągu roku tylko ołówki, kredki, linijkę, gumkę, klej. To niedużo waży.

Ksiazki mamy WSiP "Wesoła szkoła i przyjaciele".

Wtedy tez był niby dobry, ale taki jakiś wielki mi się wydawał.
Z resztą każde dziecko w tym wieku ma jakby za duży tornister ;-) Widze kolegów Wojtka z top-galami i jest ok. Mi sie po prostu wydaje, że wygodniejszy jest w pakowaniu sztywny tornister i łatwiej dziecku się połapać w zawartości tornistra, jak jest jedna duża komora.
Ale kolezanki, które kupiły swoim dzieciom top-gale sa zadowolone :-)

reklama
Mamoot ale Wojtek wyrósł, Karol to ma moze ze 122 jak się dobrze wyprostuje albo i nie:) ale ostatnio rośnie wszerz bo waży już 26 kg więc mam nadzieję ze i do góry wystrzeli
on ma straszną fazę na Star wars i widze na allegro że Campus fajne tornistry z nimi robi - też lekkie, funkcjonalne, no ale ceny powalają tak czy inaczej...
a tak swoją drogą to ja nei wiem kiedy to minęło - niedawno byliśmy na etapie dobranocnego ogrodu a teraz tylko gwiezdne wojny, galaktyki itp. ;)

Do góry