reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
dziewczyny podejmuje temat który "lekko" poruszany byl przez Mamoota w tamtym roku ale w tym w liczniejszym gronie zainteresowanych - jaki plecak? jakie wyprawki? co polecacie, co odradzacie?
jaki macie książki do 1wszej klasy?

ja właśnie oglądałam na allegro plecaki ale prawie 400 zł za plecak z wyposażeneim mnie poraziło:no:

U nas panie ze szkoły jak i moje bardziej doświadczone w tym temacie dziewczyny polecają plecaki z firmy topgal sama widziałam są super z wyglądu i funkcjonalne i lekkie a cena około 209 zł myśle ze dość rozsądna twierdza ze starcza spokojnie na 3 lata;) A książki tez mam około 200 zł mamy komplet Oto ja z wydawnictwa Mac co do reszty to jeszcze się nie rozgladalam ale mam listę dostałam na wczorajszym zebraniu,

To ja się trochę "pomądrzę" jeszcze. ;-)

Topgal dobra firma, ale jak dla mnie za duże te plecaki. Choć to było rok temu ;-)

Wojtek ma typowy tornister Herlitz midi. Bardzo polecam. Dokładnie taki:
TORNISTER SZKOLNY HERLITZ MIDI 3GRATISY!!! (3340258982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Widzę, że jest już też nowa inna wersja.
Jedna duża komora w przegródkami w środku, wiec jak się otwiera główna komorę to od razu widać co jest środku i łatwo utrzymac porzdek. Jak dla mnie kilka oddzielnych kieszeni na suwak to za dużo dla 1klasisty. Łatwo sie pogubić co gdzie jest.
Herlitz jest leciutki, nieprzemakalny - sprawdzany w ulewie. Jest sztywny wiec nic się nie gniecie. Wielkość taka, ze lekko wejdzie kilka formatów A4. Po roku - ślady użytkowania znalazłam tylko na bocznym rzepie. Reszta - jak nowa.

Ja kupowałam torniter bez wyposażenia. Piórnik nieduży, zeby było lekko nosić. U nas potrzebowali mieć w piórniku w ciągu roku tylko ołówki, kredki, linijkę, gumkę, klej. To niedużo waży.

Ksiazki mamy WSiP "Wesoła szkoła i przyjaciele".

Wtedy tez był niby dobry, ale taki jakiś wielki mi się wydawał.
Z resztą każde dziecko w tym wieku ma jakby za duży tornister ;-) Widze kolegów Wojtka z top-galami i jest ok. Mi sie po prostu wydaje, że wygodniejszy jest w pakowaniu sztywny tornister i łatwiej dziecku się połapać w zawartości tornistra, jak jest jedna duża komora.
Ale kolezanki, które kupiły swoim dzieciom top-gale sa zadowolone :-)

reklama
Mamoot ale Wojtek wyrósł, Karol to ma moze ze 122 jak się dobrze wyprostuje albo i nie:) ale ostatnio rośnie wszerz bo waży już 26 kg więc mam nadzieję ze i do góry wystrzeli
on ma straszną fazę na Star wars i widze na allegro że Campus fajne tornistry z nimi robi - też lekkie, funkcjonalne, no ale ceny powalają tak czy inaczej...
a tak swoją drogą to ja nei wiem kiedy to minęło - niedawno byliśmy na etapie dobranocnego ogrodu a teraz tylko gwiezdne wojny, galaktyki itp. ;)

Do góry