reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Rusia, to ja juz wiem kto teraz będzie w ciąży :-D Szykujemy sie w lutym na wiadomość ;-)
Josephine, Ty już tuż tuż będziesz miała Niepsodziankę :-)

Ja dzis obkupiłam dzieciarnię w rajstopy: Wojtek dostał jedne, Stas 3 pary, a Marysia 4 pary (w końcu panna, to ma najwiecej) :-) Zima nam niestarszna. I jeszcze czapki dla chłopców. A sama skoczyłam do fryzjera :-)

Mamootku, Gracjan daje mi tak popalic, ze dobrze, ze jest drugim dzieckiem, bo jakby tak pierwsze mi wstawilo! to nie wiem czy zdecydowalabym sie na drugie:-D...lobuz straszny! zupelne przeciwienstwo Dusi:shocked2:

Oooooooooooo Rusia : to zglosze sie jakos na dniach z mailem z lista pytan, ok? :-):tak:
zastanawiam sie czy robic cc na zyczenie i sie waham...
najbardziej pod katem opieki nad dzidzia i leopoldkiem 'po'
raz slysze ze na 2 dzien sie wstaje i karza kapac dziecko, karmi sie i wszystkpo
a za chwile ze przez 6 tygodni nie nosic zero wieksozego wysilku...
a ja tu nie mam pomocy, tesciowa tydzien -10 dni, maz z tydzien, mama nie wiadomo czy nie odpadnie bo ma klopoty ze zdrowiem i to takie raczej na dluzej (rehabilitacja, szpital zastrzyki) i sei boje jak cholerka... bo co innego pierwsze dziecko a co oinnego jak synkiem musze sie zajac7do przedszkola pcham go we wozku, 15min w 1 strone i pod gorke... nie wiem ile po cc moge takie cos wykonywac 2 razy dziennie... mam dzisaitki pytan a czasu coraz mniej ( ok. 2 tyg na zdecydowanie sie)

a ty rodzilas cc na zyczenie cy mialas wskazania???

mamoot : ja te zmusze zorganizowac mlodmeuu jakis rajstopki na zime... tutaj chlopiece strasznie ciezko znalezc... hahahahha bedzie w rozach lazil a co tam ;)

ja dzis pomyslalam o sobie i zamowilam przez web plaszcz welniany ( taka jakby kapa troche) sweter i bluzke z 1.2.3 :-)
no i wczoraj z decathlonu wkoncu cieple rzeczy dla mlodego : spodnie polarkowe, sniegowce, polarek, koszulki cieplejsze, grube skarpety ( nie bylo rozmiaru rajstop grrr) i polarek sobie zielony oczojebny :)
tylko to co mi radzilyscie na szyje , taka jakby opaska polarkowa ( zakaz szalika w szkole) to bylo tylko dla doroslych... za duze na mlodego...wiec doopa, wciaz nie mam rozwiazanego problemu szalika a rano sa juz 3 stopnie... na droge biore swoj, ale w szkole nie ma nic oprocz golfiku...

rusia : nie starsz...ja juz sie boje jakie bedzie drugie, moze byc tylko gorzej, bo z L. mialam mega labe, praktycznie brak dziecka w domu nocki po 12-13 godizn jeszcze do tego lata + drzelki 2 godizny, a nawet 3 :)

mamoot : ja tez :) tylko dalekop mam strasznie do h&m, wyjdzie mnie prawie godizna telepania sie pociagiem, pieszo itp
a we francji h&m nie ma wysylkowej sprzedazy...

Josephine- sluze wszelkimi radami. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z dwoch cc. wstajesz z lozka szybko, ale to dla wlasnego dobra, ale jesli chodzi o noszenie i dzwiganie- no to juz jak po operacji- musisz sie oszczedzac-aczykowliek ja to nie plackiem na pewno nie lezalam:-D:-D:-D:-D wyszlam ze szpitala po 2 dniach, a po 5 jezdzilam samochodem. ale kazdy organizm jest inny. ja nie zaluje, wrecz przeciwnie- ze mialam cc. jedno - przy Klaudii bylo wskazaniem- mala ulozona byla glowka do gory, a Gracjana juz na zyczenie...bo bylam zadowolona- mialam znieczulenie w kregoslup w obu przypadkach. Przy Klaudii w Polsce Adam nie mogl byc podczas cc...tu przy Gracjanie byl. opisalam gdzes tu cale swoje porody..przypomnij przy okazji poszukam ...na lipcowkach 2010 jest i tu tematycznie.

rusia : WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! odezwe sie na pewno z kilkoma konkretnymi pytaniami na pw :)

milego wieczoru !!!

reklama
Do góry