reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

jeszcze przychodza po to i pozniej odwoza!!!!!!!!!!!!! :szok::-) niezle! :-D tutaj do pressingu trzeba sobie samemu laczki wywrywac! chamowa normalnie :)

reklama
Natalia-co do Twoich pytan to ja Ci moge tylko powiedziec ze w tym kraju sie dobrze mieszka...we Frankfurcie bylam raz...wiec sie nie wypowiem... strone dobra znalazlas z imobiliami :) szkoly sa lepsze i gorsze...jak wszdzie-zalezy na jakiej dzielnicy sie znajdziesz :)

Ja wczoraj mlodej buty musialam kupic... dostala testaw duplo i ot wsio ;)

dostaniesz zaraz po swojej chudej opalonej dupie:!!!! tyle mi napisalas !!!!??? jak ja potrzebuje konkretnych info od A doZ ???? :)
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

No ale co ja mam Ci pisac dokladnie? ja nie wiem jak sie we frankfurcie zyje-gdzie jest cos fajnego itd.
jakie tam sa ceny domow... tu fajny dom zaczyna sie od 2 tysiace w zwyz...tzn.wogole sie zaczyna bo fajny w moim guscie to juz 5 tysiecy... masz tyle pytan a ja Ci konkretnie nie moge odpowiedziec...to tak jakbys mi miala zagwarantowac ze bedzie fajnie jak sie przeprowadze do Francji :-D rygoru jakotakiego nie ma bop pytalas,ale zasady tu sai uwazam ze calkiem fajne... na dziecko dostajesz okay kase...nie ma co nazekac... ale jak Ty sobie to ulozysz,zorganizujesz to wiesz odrebna sprawa...

dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeex :)

szukam wszelkich info praktycznych na necie, bo przeciez jakos tzeba zycie sobie wlasnie zorganizowac, a ja nawet podtsaw zycia tam nie znam wiec kazda info jest cenna, juz znalazlam jakie ubezoieczneie jest prywatne a jakie panstwowe i ze lepiej miec prywatne :)
przedszkole nam odpada, poszedlby do fr.
teraz wylapalam ze sa jakies darmowe kursy jezykowe, przeciez ja znam 3 slowa po niem.!!!! przeraza mnie to wszystko niezle... mojego mniej bo ma luz bo w robocie po ang. tylko tak czy owak, nawet tu a ja????? sama do siebie bede od rana do wieczora gadala, w parku i w sklepie
psiakosc:/

a znasz angielski? bo tu dogadasz sie praktycznie z kazdym po angielsku...ewentualnie po polsku bo polakow w DE jest w brod...
podstawy zycia masz jak wszedzie...praca,ubezpieczenie-jak wszedzie lepiej ze prywatne.. i jak wszedzie kupe kasy trzebna na to wybulic...
znalazlas juz jakis dom? masz cos na oku?

Josephine a szykuje ci sie przeprowadzka do frnkfurtu, ze tak info kolekcjonujesz?
Wydaje mi sie, ze Francj a Niemcy to dwa rozne swiaty ...ciekawa jestem jak wam sie spodoba:-)

reklama
moj lubi kase "kolekcjonowac" :-D a tak na nic maki jakiejs nie ma... za to bardzo lubi swoja prace ostatnio sie przyznal :-) a zawsze tak udaje ze "jezuuu jak ciezko,jezuuu to i tamto" :-D

Do góry