reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo

pati : a jakie te jeansy kupilas???????? pewnie rurki, co? :)

a ja dzis poszlam na calosc hihihihihihi i kupilam z Petit Bateau mlodemu bluze na zamek z kapturem, pizamke na 6 mc-y i 2 bodziaki unisexy :)
mlodemu koszule na lato z Timberland i najgorsze .... Letni cienki sweterk siwy z kapturkiem z Jacadi...
Az sie boje sama przed soba wypowiedziec na glos ile te kilka sztuk kosztowalo... teraz musze schowac rachunek a najlepiej wyrzucic od razu i F. powiem ze od kolezanki dostalam ;)

a wogole to poszlam na te szlaone zakupy bo mi mlody podniosl cisnienie... mielismy dzis spotkanie z dyrka przedszkola... ktora bedzie jego nauczycielka
pierwsze 5 min niemsialy, nastepne 15 zagadywanie i usmiechy a pozniej taki popis dal ze ja palcem uciszal jak mi tlumaczyla mowil "ciii ciiiiiiiiii" ze ma sie uciszyc...
i ogolnie nie moglysmy sie uslyszec tak nas przegadywal, niec nie sluchal az na niego glos podniosla...
jak stamtad wypadlam i polecialam na rajd po sklepach z dymem z nosa jak u byka...
taka bylam wsciekla ze nawet nie zaluje i nie mam absolutnie zadnego wyrzutu ze wydalam full kasy na te ciuchy! z jedna poprawka : wlasciwie to powinnam SOBIE cos kupic a nie smrodowi nieusluchanemu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Mi to szkoda dla dziecka kupowac drogich markowych ciuchow...tym bardziej ze szybko dzzieciaki sie brudza,czasami plamy nie schodza...

Natalia ja tylko kupuje albo rurki albo legginsy ;) ewentualnie moge kupic proste...ale to sporadycznie
a dzis kupilam sobie granatowe spodnie 3/4 nogawka :) do tego pasek w czerwieni-slodki,pleciony na pewnym odcinku,pozniej normalny...z dodatkami zlota...branzoletki,bluzeczka pomaranczowa,bokserka w mietowym kolorze,chyba we wszystkich kolorach teczy gumki do wlosow i letnie sandalki w takim kolorze cappucino...mloda dostala sukienke,tez koszulki-bokserki,i szorty...Julka dostala taka sama sukienke jak Noemi-tyle ze w innym kolorze :) a staremu mimo ze nie zasluzyl kupilam trzy pary bokserek ;)-majtow ;) nie koszulek :-D

pati : no niby tak ale czasem z kolei kupisz tanszy ciuch a jakosc taka ze po dwoch czy kilku praniach wyglada jakby 4ka dzieci juz je nosila... juz kupilam mu kilka takich sweterkow ze po praniu poszly w kosz bo klaki lecialy , w 2 swetrach ( tej samej firmy vertbaudet) poszedl zamek po 1 uzyciu i tez wyrzucilam bo przeciez nie bede dziecku nowego zamka wprawiac do swetra!
francuski petit bateau ( i cyrillus ale tego nie lubie bo jest zbyt burzujskie) to sa nie do zdarcia - a mysle ze chlopcy to troche inaczej zuzywaja ciuchy, zwlaszca spodnie, dziury w kolanach itp
ja sama mam koszulki i pizamy z petit bateau od lat i sa prawie jak nowe, dlatego stawiam na jakosc
no i sciemniam sama sobie ze takie ciuchy niezuzyte ( jak byl mlodszy to szybko wyrastal) idzie odsprzedac nawet za interesujace ceny ;) wiec czesc mi sie zwroci hihihihiihihihhi
a teraz wlasdciwie maly nosi rozmiar 3 lata : 94-96cm ale dol ciala np rosnie wolniej teraz, tak jak glowa wiec np z zeszlego roku ma wszystkie dobre spodnie na 2 lata i szorty na lato, + czapeczki z daszkiem
nawet niektore koszulki te co rozmiaroiwka dosc duza typu GAP na 2 lata sa jeszcze dobre
takze w sumie i tak odeszlo mi sporo zakupow na lato, tyle co 2 sandalki, kilka koszulek na 3 lata i boba jednego - no to sobie moglam zaszalec i kupic kilka drozszych ciuszkow

fajne zakupy zrobilas :) ty masz energie, ja sobie to ciraz mniej kupuje bo mi sie mierzyc nie chce
no a teraz to juz wogole nie wiadomo jaki bede rozmiar nosic w 2012 wiec lepiej sie wstrzymac z zakupami ubraniowymi :)
aha : i kto to jets Julka? ;)

Natalia a moze ty jakos ciulowo pierzesz :-D bo moja bratowa np.widze ma wiecej ciuchow zdartych,zciemialych, itp. a ciuchy np.kupowane dla mlodej i Julki w tym samym czasie...u mnie prawie jak nowe u niej jak po 5 dzieciach :-D ja kupuje mlodej najczesciej w H&M ciuchy i w dwoch sklepach typowo niemieckich ,czasami cos w Zara...nie lubie przeplacac...moglabym jej isc kupic np. w Hilfigerze czy lacoste-ale ja wole w cos innego zainwestowac...a dziury to ci powiem mialysmy w dwoch rzeczach i to dlatego ze o cos zahaczyla... :)

A Julka to moja bratanica :) ma 6 lat :)

Pati, Wojtek dziurawi spodnie na kolanach. Już mi sie zdarzyło, że w jedynym tygodniu 2 pary spodni tak poszły.
Pozostałe ciuchy w dobrym stanie. Nosi je teraz Staś. Pewnie i Marysia jeszcze będzie te lepsze donaszać.

Natalia a moze ty jakos ciulowo pierzesz :-D bo moja bratowa np.widze ma wiecej ciuchow zdartych,zciemialych, itp. a ciuchy np.kupowane dla mlodej i Julki w tym samym czasie...u mnie prawie jak nowe u niej jak po 5 dzieciach :-D ja kupuje mlodej najczesciej w H&M ciuchy i w dwoch sklepach typowo niemieckich ,czasami cos w Zara...nie lubie przeplacac...moglabym jej isc kupic np. w Hilfigerze czy lacoste-ale ja wole w cos innego zainwestowac...a dziury to ci powiem mialysmy w dwoch rzeczach i to dlatego ze o cos zahaczyla... :)

A Julka to moja bratanica :) ma 6 lat :)

Pati ale jak piszesz HM Zara itd może to u was nie jest bardzo drogie ale to jednak firmówki...my kupujemy i takie i tańsze, jak kupie HM to wiem że i Karol ponosi i Bartek po nim i jeszcze oddam dalej...KArol raczej nie niszczy ciuchów jakoś szczególnie...a czasem się skuszę na coś tańszego np w pepco czy jakimś hipermarkecie no ale to świadomie wiem że to na kilka razy i po kilku praniach do podłogi się nada...

:-) Daniel nie dziurawi tylko moczy :-)
ale ja najcześciej kupuje albo w ciuchach albo w Cherokee
HM Zara trochę dla mnie zadrogie

pati : mysle ze piore normalnie :) dobry sweter nawet do recznego zdarzylo sie z lenistwa wrzucic na delilkatne czy welne i nic mu sie nie stalo :) choc wiadomo ze takich swetrow w pralce nie piore raz na tydzine, tylko jak mnie lenistwo dopadnie na wielki kosz 'tylko recznego' :)
a H&M jest sieciowka-masowka ale w PL tak jak dziewczyny mowily :to jest firmowka i za niezle pieniadze! jak w warszawie kupilam mlodemu jeansy za 80 zeta to jakos dziwnie mi sie za to plaiclo, choc tu niby tez 19-20 euro...No i to H&M jest jak najbardziej dobra jakosc...
z zary nie kupuje bo dla chlopcow maja malo i niekoniecznie styl ktory lubie, dla dziewcyznyek wiem ze jest tego full, ale jakosci wiec nie znam

a co do firmowek drogich to takie napady ze ide do sklepu na ulicy zdarzaja mi sie rzadko, bo faktycznie nie ma sensu wydawac nie wiadomo ile na ubranka dla dziecka
na szczescie rzadko sa spotkania z dyrektorka przedszkola ;)
ale jesli moge kupic fajne ubranka za niewielkie czy sporo mniejsze pieniadze to ja nie mowie absolutnie nie ;-) psychicznie mnie nie szokuje ze dziecko nosi RL czy TH itp
tylko ze takie ubrania lubie kupowac "madrze" czyli albo w okresie wyprzedazy albo : i to przez caly rok, polujac na "prywatne wyprzedaze" na internecie
jak mam sweter petit bateau za 60-70 euro po 60%-70% obnizki to cenowo wychodzi moze ciut drozej niz H&M a moze i tak samo :)
np. dzis przyszla mi paczka co kiedys zamowialam Jacadi i mam spwiorek dla dziecka za 27 euro a normalnie z tej formy kosztuje 85-90! za 25-35 kupuje sie tu sieciowki a anwet spiworki z marketow sa powiedzmy za 20-25 :) Jak sie przeprowadizlismy tutaj co nam zagarneli kartony przez 3 dni i kupowalam szybko w carrefourze spiworki i pizamy dla malego to za spiworek zaplacilam 28 ( fakt ze duzy rozmair ale maly 24) a szajs ze nie komentuje... To to za 30 euro wole miec Jacadi :) skarpetki wyszly mnie po 3,5, 4 euro za pare a w sklepie ile kosztuja? Nie wiem ile u was, ale tu tyle samo! za 2 euro jest szajs! francuskie DPAM, H&M robia za 3,5-6 euro! BOb 9 euro. w sklepie podobnie :)
a typowo "amerykanskie" marki typu larph lauren, czy TH CK czy np. Burberry itp. to tez albo na wyprzedazach w necie kupuje albo... w outletach w USA za naparwde smieszne pienadze! Na kobinezon burberry ze sklepu skusilam sie tylko raz - na nasz slub :) raz nie zawsze - mam nadzieje, ze tylko raz bedzie :-)
teraz w usa po kryzysie i tak ceny poszly w gore( + dolar lepiej stoi) , ale jak bylam w ciazy z poldusiem to kupowalam trojpaki body CK za 10 dolarow a wtedy to bylo 5 euro, za 1 body RL : 8 dolarow = 4 euro (wtedy)
za jedno body w C&A tutaj trzeba dac 3-4 euro ( we francji jest drozej niz w De ogolnie) - i to te z kosza, dawniejszej serii lub rozwalonej paczki
takze porownanie jest po prostu smieszne :)
jak mam wydac tyle samo kasy czy nawet wiecej, no to ja tam wole ralpha laurena i burberry ;)

a dzisiaj wlasnie w zwyklym francuskim markecie kupilam poldusiowi koszulke na dlugi rekaw zwykla najzwyklejsza i co? 10,90! i koszulke na naramkach juz taka chamka zwykla siwa na podworko i tez 5,90 euro!
z jacadi w paczce za 15 euro mialam polowke super i 19 za szorty a w tym sklepie dzis patrzylam szorty : 25 i 29!!!! :)
a jakosc nie do porownania choc ta z monorpix seria "bout de chou" to sie nazywa dla dzieci i tak jets ok, sa gorsze za podobne pieniadze!

no sie naprodukowalam :)
aha i jeszcze audiobooka dostal Cars, ale na to niestety nie maja netowych wyprzedazy ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Baska w pepco mozna kupic fajne rzeczy ale zauwazylam i doswiadczylam ze to takie na raz...tzn.szybko sie spieraja i np.gdy poplami sosem czy czyms takim jak kakao to mimo ze odplamiaczem zaraz zrobie to za diabla plam nie wydostalam..
H&M lubie bo maja fajny wybor,dobra cene ,jakosc ,kolorystyke-nie tylko roz,fiolet i jeszcze raz roz :-D i wogole bluzki to mloda ma niektore po dwa lata...i dobre sa!!! dla siebie lubie tez tam cos kupic,maja na kazda okazje :) duzo przecen...

Natali opuscilam polowe postu :-D jak zaczelam czytac te ceny :-D

ale napisalas w poscie ze tyleeeeee wydalas tym ostatnim wiec ja sie ustosunkowalam do tego...z rezsta juz pare razy napisalas ze wydalas duzo-albo o duzo za duzo... nie mam nic do tego zeby kupic cos co moze kosztowac normalnie 100 np.euro a przecenia o 70-80 % :) wtedy to jest perelka i mozna brac... :)

ja dzis troche mloda obkupilam... u nas jest np.taka tania sieciowka KIK- mozna za grosze wyhaczyc fajne ciuszzki dla dzieci...kiedys kupowalam dla mlodej body tam namietnie... spioszki,bluzeczki...teraz np.legginsy...fajne z cienkiego jeansa w kolorze fioletowym jej kupilam po boku z zameczkami...takie sa z fasonu ze jako rybaczki beda fajnie wygladaly...sobie kupilam bluzke tylko i torebke taka prezz ramie mala na portfel i komorke...bo mi takiej brakowalo ;)

Do góry