reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo

kupilam mlodemu 3 audiobooki :) tylko co z tego jak wszytsko ma po francusku?
dziewczyny znacie jakas fajna serie audiobokow albo jak nie ksiazki to wazniejsze w sumie : bajki DO SLUCHANIA po polsku
lub jakies opowiesci na cd po polsku

potrzebuje pilnie, mlody mowi calymi zdaniami po francusku, nie tylko odpowiada, ale sam zagaduje, sam z siebie mowi co ma na mysli ... a polski lezy i kwiczy... rozumie wszystko jak do niego mowie, ale nie odpowiada po polsku!
a w sumie co sie dziwic jak od rana do wieczora slucha plyt cd z piosenkami i historyjko-bajkami po francusku, + bawialnia, + park, plus znajomi i sasiedzi, + zlobek.... w wekeendy przeciez nie moge po polsku do meza mowic....ehhhhhhhhhhhhhhhhhh
musze zakupic jakies audibooki polskie koniecznie, tylko kto wysle za granice? wysylaja np. na allegro ????

pati jak noemi mowi po polsku, daje rade? miala ciezszy start niz po niemiecku?
mowisz do niej tylko po polsku czy w 2? dziex za podzielenie sie doswiadczeniem :)

reklama
Moja mloda od poczatku uczona dwoch jezykow... fakt faktem ze miesza je ale i jeden i drugi rozumie i umie sie nimi poslugiwac... ja mowie do niej tez po niemiecku-chodz powinnam tylko po polsku...ale czasami sie zapominam i to byla ode mnie silniejsze ze gadam do niej po niemiecku-wkurzam sie okrutnie przez to :-D Ty powinnas do mlodego tylko po polsku mowic... to bardzo wazne...

mamoot : dzieki :)
sprobuje znalezc, pamietasz moze gdzie kupilas?
ja potrzebuje s^porej ilosci bo moj jets maniak i slucha caly dzien ciagle czegos w tle jak sie bawi

pati : wiem ze powinnam mowic tylko po PL wg zasady "one parent one language" ale tez sie lamie... i w sumie mowie pol na pol
pozniej sie z tym zle czuje, 2 godizny sie pilnuje a pozniej jak cos zrobi to nawet nie wiem kiedy tez spontanicznie zapominam.... i znow mowie po FR...

mamoot : dzieki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaopatrzylam sie dzis w krem elizabeth arden 8 hours oraz krem na zmarszczki mimiczne (niestety...) nuxe :)
i wyludzilam mega probke kremu sisley nawilzajacy z ogorka
juz jakis czas mnie kusi ale nie wywale tyle kasy nim nie sprobuje :)

:zawstydzona/y::zawstydzona/y:mialam sie powstrzymac i nie kupowac spodni przed ciaza bo nie wiadomo czy kiedys wroce do rozmiaru... ale nie wytrzymalam dzis i kupilam sobie na wyjazd spodnie 3/4, koszule na dlugi rekaw i... stroj kapielowy 2 czesciowy ...:zawstydzona/y: nie wiem na ile razy to starczy, moze tylko na ten pobyt ale co tam... jak mam nie wrocic do rozmiaru to bedzie o wiele wiecej do wyrzucenia niz te 3 szt. wiec juz pal szesc, jeden do przodu czy 1 do tylu ;)

bno ja na chłopaków ostatnio majątek wydałam, zwłaszcza na Karola ale i artkowi musze co nieco uzupełniać...a Karol tak nagle z wszystkiego powyrastał...obu nike adki kupiłam, Karolowi jeszcze półbuty Bartki i sandały....kurtki, bluzy, spodnei....mam nadzieje że do jesieni spokój, co najwyżej jeszcze jakieś letnie buty albo jak coś okazyjnie w oko wpadnie

Kasia ale Wy z Mamootem możecie dobrą transakcję wiązaną zrobić - chłopięce 6 latkowe na małe dziewczęce ;)

Josephine na chomikuj.pl znajdziesz trochę audiobooków róznych

Baśka, no właśnie nie bardzo, bo wydaję wszystko na bieżąco:zawstydzona/y:Ale ... jedna cudniasta sukieneczka sie uchowała, więc będzie dla Marysi:tak:

reklama
Do góry