reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dzieki AniuS - to nie bede kupowac kaftanikow w ogole, jakos body do mnie bardziej przemawaiaj, oczywiscie takei zapinane w kroku i po bokach albo z przodu.
Kolezanka mi polecala spodnie z H&M z takim pasem jak mamy w spodniach ciazowych, powiedziala ze bardzo wygodne, ze zaloze do tego skarpetki i lepsze to niz spioszki czy pajacyk.

Ja posciel tez zamierzam zamowic niedlugo:))

reklama
Ja narazie daruje sobie w kwietniu zaslonki i firanki bo moga poczekac do maja, natomiast w kwietniu zamierzam zaopatrzyc nasz dzidzie w cala wyprawke poscielowa z allegro  :)  :)  :) I moze jeszcze lozeczko z materacykiem.

To jest posciel, wybralalm wzor misie w ramkach na zolciutkim tle
http://allegro.pl/show_item.php?item=93296551

Do tego u tego samego sprzedawcy zamierzam zakupic rozek, posciel do wozka, posciel na zmiane i przescieradla.

Ja też mam zamiar kupić od tego sprzedawcy z Allegro pościel, ale jeszcze nie zdecydowałam się na wzór.
A czy rożki ma usztywniane? Bo ja właśnie taki chcę. Z tego co się orientuję, to właśnie usztywniane, z wkładem kokosowym ma Drewex :-)

Pozdrawiam,
Kasia

witamy:)

ja posciel kupiłam 5-cio elementowa..i jestem bardzo zadowolona..- bezposrednio od producenta..pisałam i pokazywałam Wam..jest słodziasta i o wiele tansza niż firmy drewex czy klups.Mni sie też typowe baldachimy nie podobaja..ale takie moskitiery.i z tego co wiem są przydatne, by np. muchy..komary dziecku nie przeszkadzały... Producent to waldin...mają strone internetowa poźniej zerknę jaka to dkładnie.

Kupiam tez wczoraj Malutkiej śliczną sukieneczkę biała sztruksową z kwiatuszkami:) przepiękna!!!- postaram sie hurtem porobic zdjęcia i wkleić Wam..tylko narazie z czasem krucho..a i komp jest w trakcie formatowania itd..tu w laptopiku nie mam zainst aparatu...
Kupiłam tez niebeskie sztruksiki..no cudo:)

Teraz jestesmy w trakcie poszukowan poscieli do wózeczka, przescieradełka, rożka, wanienki:)

mnie też ogarnął szał zakupów...w kwietniu planujemy wydać "fortunę" na Szkraba.....począwszy od materacyka do łóżeczka,pościeli( uważam ze conajmniej dwa komplety muszą być)..zastanawiam się czy baldachim nieprzezroczysty,czy z tiulu na razie Marcinek będzie spał w dużym pokoju z naMI, i nie chciałabym aby telewizor mu przeszkadzał, padające światło mam już jeden komplet z Disneya nieprzezroczysty...poradzcie mi...też na allegro chcę kupić jest taniej i można podzielić się kosztami przesyłki tak jak ja z Baśką...aż się boję kwietnia ale z drugiej strony nie mogę się doczekać!!!wyprawkę już mam..jeszcze akcesoria do karmienia i kąpieli, pieluszki tetrowe 10 szt...wiecie co ostatnio jedna położna poleciła mi kosmetyki dla dzidzi "skarb matki" nie są alergenne i są bardzo wydajne..odradzam jonhsona!!

Calo słodziasta ta pościel, prawdziwe cudeńko. Sama bym sie wniej chętnie wyspała. A swoją droga to nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak pościel do wózka. jak znajdziecie jakąś fajną to dajcie znać.
Ja kupiłam kołyskę z dwoma kompletami słodziastej pościeli a do tego uszyłam moskitierę z tiulu, właśnie żeby bobo nie złostało z niej wyciągnięte przez muchy i komary, bo mam zamiar go trzymać na balkonie jak będzie cieplutko ;D
A tak wygląda moja pościel: ten niebieski jest dodatkowo z ochraniaczem, a różowy to 2 częściowy
satin230nibd13ny.jpg
satin230rwbd16uz.jpg

u nas jest latem tyle komarow, ze co roku wygladam jakbym miala conajmniej ospe :p
tak wiec moskitiera musi byc.
Sumko pochwal sie swoja moskitiera, bo ja tez bym chetnie taka zrobila, ale wlasciwie to nie do konca sobie wyobrazam jak powinna wygladac heh :laugh:

co do pościeli widzialam prześliczną firmy DREWEX, ale cena powaliła mnie na łopatki za komplet 4 częsciowy życzą sobie 200 Pln- porażka... w porównaniu z innymi niczym się nie różni... Mnie na taki wybryk nie stać, biorąc pod uwagę że dzidzia dlugo z niej nie skorzysta...

reklama
Dzięki Calo nie wiedzialam, że jest tak banalnie prosta do uszycia, wiec bochatersko zabieram sie za robótki ręczne ;D ;D ;D Muszę tylko znaleźć jakiś słodziasty materiał

Do góry