reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

hahaaha widze, ze nie tylko u nas oszukuja w marketach :)
dziewczyny... a ja w ogole nie mialam zamiaru kupowac kombinezonu... !!!! mamy taki polarkowy cienki na jesien ale na zime to oprocz noworodka to nie mialam jeszcze nigdy... :/// czy wy je kupujecie na wyjazd w gory/narty, czy tak pod dom????

(tutaj nigdy nie widzialam dziecka w kombinezonie, w sumie zimy dosc cieple, max. -5 i to rzadko... wszyscy lataja w kurtkach i nieocieplanych butach o czym juz pisalam,:) czesto 0-5

ja kupie, jesli sie wybierzemy w gory - w co watpie
a tak to raczej nie, po do polski na dlugo nie pojade na 100 wiec wrazie co maly tez opyka kurtka;.. tylko faktycznie jakby snieg byl to co z nogami... hmmmmmm...

reklama
u nas wymagane sa spodnie na szelkach na sniech...takie z wysokim stanem pod cycki one sa wiec luzik :-)
Natalia mozesz cos takiego np.zakupic w H&M zobacz- na sniegi w polsce super sprawa :-) H&M Shop Online

Musisz jednak poszukac tam na drugiej stronie np. masz na szelkach...

Dla Wojtka kupiłam dwuczesciowy kombinzon spinany suwakiem Tchibo. Ja tez nie wyobrażam sobie zimy bez kombinezonu. Przeciez i sanki i turlanie się po sniegu i zabawy na podwórku w przedszkolu. No i mam nadzieję, że i jakies narty się przytrafią Wojtkowi.
Staś mieści sie w kombinezon, który nosił Wojtek jak miał 1,5 roku. Niezła różnica z wymiarami między chłopcami. :-)

Ale zwykły H&M chyba masz? :)

Mamoot, faktycznie niezła różnica.

My w góry niestety raczej się nie wybierzemy, ale właśnie na sanki, czy do przedszkola jak jest śnieg. A jak śniegu nie ma i umiarkowanie zimno, to spodnie odpinamy- też są na szelkach i prawie pod pachy.

kasia mam mase, ale nie robia zimowych rzeczy (oporcz kurtek, ktore i tak sa cienkie) :)
tutaj za cieple zimy
po kombinezony tzreba sie wybrac do sieci sportowych, najbardziej znane to "go sport" i "decathlon" ale nie wiem czy male rozmiary dostane (94-98cm)

No w sumie jak nie macie takich zim, to pewnie dlatego nie robią.
U nas w decathlonie widziałam ostatnio nawet dla mniejszych dzieci kombinezony. A Marta się czepiła takich ohydnych śniegowców- różowe były oczywiście, więc jak dla niej już wystarczy. Najgorsze, że małż stwierdził, że są OK, no i byłam przegłosowana. Zaciągnęłam ich jeszcze tego samego dnia do CCC, znalazłam fajniejsze i urobiłam Martusię, stwierdziła w końcu że jej się bardziej podobają i są wygodniejsze, i tamte paskudki oddałam :-)

reklama
kasia ja mam takie snieguski ochydne z decatholonu, tylko bezowe
bo w zeslzym roku lecielismy w styczniu do islandii i tylko tam na szybko znalazlam
ale powiem ci, ze cieplutkie to sa :) hahahahahahahahahhaa

a swoja droga to w szoku jetsem, to w poslce istnieje decathlon ??????????????????? myslalam, ze tylko tu.... Loooooooooooooooooooooooo...

Do góry