reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

kurcze...cos mi sie zle kliknelo ;D

Marzena, pochwal sie gdzie wyczailas takie piekne lozeczko ? :) ! naprawde to zdobienie odroznia je od innych, super !

reklama
Dziewczyny, doradźcie odnośnie materaca, czy orientujecie się jaki materac wybrać, sa różne, jakieś gryczane, kokosowe, piankowe itd. :)

Kosmi - nie widzialam - jakie sliczne :)....., pewnie znow zawitam do H&M:)))Powinnam miec karte stalego klenta ale takowych nie maja, juz sie kiedys pytalam...

Marzena - sliczne ciuszki i zyrafke tez tam dojarzalam z palemka:))))
A to lozkeczko to tez moj faworyt!!!Bardzo mi sie te gwiazdki podobaj i ksiezyc. Radek VII firmy Klups. Jeszcze nie wiem jaki kolor..
Ja znalazlam na tej stronie bez szuflady po 215 zl:
http://www.dla-dzieci.pl
i tam tez jest moja posciel ulubiona w zyrafki...
Czekam z zamowieniem az pomalujemy mieszkanie :))))
Olu - sliczne rzeczy, ja tez sie skusze na ta karuzele, jest super:))))Poadj Olu namiar na Allegro.

Co do materaca to już nie raz spotkałam się z opinią, że najlepszy jest kokosowo piankowy antyalergiczny taki nieco grubszy ( bogatszy w środku )kosztuje ok 50 zl sama zamierzam go kupić.

Staram się nie robić jeszcze większych zakupów ale jak tu przejść koło sklepu dziecinnego obojętnie! :D

Już mam kilka egzemplarzy ciuszków no i te skarpetunieeee ::)

Co do materaca Agaciulko to kupuje gryczno -kokosowo-piankowy z pokrowcem z bawelny zapinanym na suwak.
Tez znalazlam na stronie www.dla-dzieci.pl za 80zl, grubosc 8mm
Od urodzenia do 6 miesiaca dziecko spi na stronie kokosowej a pozniej mozna przewrocic na strone gryczana

Właściwości łuski gryczanej:
- antyalergiczne
- antypotowe
- przeciwodleżynowe
- wspomaganie leczenia wad kręgosłupa i płaskostopia

Ja tez na szkole rodzenia uslyszalam, ze piankowo-kokosowy, bo piankowo-gryczany jest dla starszych dzieci, a teraz nalezy materac odwracac, przewracac zeby sie nie odgniotl w jednym miejscu - wiec pianka i kokos jest lepszy, albo taki jak napisala Ania powyzej  ;)

Calo i tu Cię spotykam ;D witaj!

Mam pytanie jeśli można na temat szkoły rodzenia. Ponieważ mojego męża nie ma w Polsce i przyjedzie dopiero po porodzie :( to wstydzę się iść tak sama do szkoły rodzenia..poprostu zdecydowałam że nie pójdę. O wszystkim właściwie można przeczytać w internecie lub książkach jeśli chodzi o poród ale bardzo niewiele jest informacji o tym jak oddychać w kolejnych etapach porodu, bo prawidłowy oddech to podobno połowa sukcesu i duże ułatwienie dla rodzącej. Jak to jest z tymi oddechami w czasie skurczu i pomiędzy skurczami, tak żeby zachować harmonię z ciałem a nie działać nieświadomie na niekorzyść ::)

Czy mogłabyś uchylić rąbek tajemnicy z zajęć ?? :D

Pozdrawiam!

Co do materaca, to ten grubszy piankowo kokosowy to zdaje się ma warstwy kokos-pianka- kokos. Jeśli dobrze pamiętam.

reklama
Asiu a gdzie indziej tez sie spotykamy? :) Co do oddechow to nie mialam jeszcze tych zajec, ale jak bede miala to cos napisze. Moze do tego czasu dziewczyny cos zdradza. A na Twoim miejscu to poszlabym z przyjaciokka lub bratem lub kims innym na szkole bo to zaden wstyd a przeciez nikomu nie musisz sie tlumaczyc. Zawsze to jest jednak lepszy taki bezposredni kontakt zwlaszcza w szpitalu gdzie sie bedzie rodzic :)

Do góry