reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dziewczęta - zakupy - slodziaste - śliczniunie!!!!
hmm- co do podpasek, pieluszek...hmm- chyba nie ma innego wyjścia :laugh: o pieluszkach tez slyszałam, ze na te dni - niezastapione ::) :p

reklama
Ja wypytałam o to wszystko moją położną i powiedziała, że majtki jednorazowe są super, ale wkład do nich poptrzebny. Radziła zaopatrzyć się we 2-3 wkłady poporodowe, ok. 10 pieluch jednorazowych bella i podpaski, ale z serii oddychających - tych przyda sie więcej, bo na dłuższy czas...

A ja mam do Was pytanie z jeszcze innej beczki, bo widzę, że niektóre z Was mają już łóżeczka... Ja właśnie przywiozłam łóżeczko od rodziny i po zmierzeniu okazało się, żę w środku wymiar jest 60 x 116... Z tego co widziałam, to materacyki robią na 60 x 120... I teraz nie wiem, czy mi taki materacyk wejdzie, czy czeka mnie jednak kupno nowego łóżeczka? A wolałabym tego uniknąć - po pierwsze to łóżeczko, które przywiozłam jest cuuuuudo - dokładnie takie, o jakim myślała, a poza tym zawsze to zaoszczędzony grosz, który będę mogła wydać na inne bajery... Wiecie coś na temat tych wymiarów??

Powiem Wam jeszcze, Dziewczyny, że przywiozłam tooooonę ciuszków od rodziny. Większość top takie słodziasy, że aż skręca. Choć wzięłam też parę zwykłych śpioszków, takich z miękkiej frotki, bo wydaje mi się, że najpraktyczniejsze i najwygodniejsze.. No i można gotować...

I wiecie, co wykopałam? Dwie pary śpioszków, w których ja chodziłam!! I praktycznie wcale nie zniszczone. To takie maleństwa, a wszystkie dzieci po mnie były juz większe, więc się nie wbiły :) I teraz moja Oleńka będzie w nich leżeć i kupy strzelać :) Mam w tych śpioszkach zdjęcia porobione, jak byłam takim szkrabem, więc teraz porobię Oli i będzie fajna pamiątka :):) Cała rodzina sie śmiała, jak to wywlokłam z walizy i wszyscy wspominali jak to było, jak ja byłam takim bąkiem :) Ciekawych rzeczy się nasłuchałam :)

Generalnie wzięłam jakieś 10-15% ciuszków, które przeglądałam, bo reszta albo była podniszczona, albo nie w moim stylu (hmm... ale może w stylu Oli?? :) ), a poza tym i tak mam już tego tyle, że właściwie mogłabym juz nic nie kupować. A kupować chcę!! Muszę!! Nie umiem się powstrzymać :):)

mam jeszcze jedno pytanie - jakie gruszki kupowac? czy taką malutką z dosc krotkim i szerokim koncem??? czy tą standardową jakiej uzywają dorosli gumowa brazowego koloru???prosze pomozcie :(

Fajowo AniuS :) Ja też mam bardzo dużo rzeczy, które dostałam, kupiłam i mógłby byc już passssss:) ale nie nie nie! nie potrafię - ba - nie chcę:)- to takie przyjemne;)

Blondi- niestety, nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytania :-[

Niestety ja też zatraciłam granice zdrowego rozsądku. Dziś znowu wróciłam z ciuszkami ;D ;D ;D ;D To chyba jakaś forma nałogu ;D ;D ;D

Dzieki Ewunia75 za rady:))))Trzeba sie bedzie zaopatrzyc w plieluchy..Pogladaj, podgladaj....
Agaciulka sliczne rzeczy kupilas dla coreczki
a jaki fajny przewijak w slonika
a Te w opakowaniu to majtki ciazowe????co to za firma

Blondi -O nuku slyszlam ze dzieci bardzo lubia ich smoczki:))
A z Canpola mi sie zabawki podobaja.....
A o gruszkach gdzies czytalam ze lepiej kupic nie gruszke tylko aspirator Frida ale nie mam pojecia co jest tak naprawde lepsze...

Sumka a co kupilas, pochwal sie zdjatkami:)))
Mnie tez ciagnie do sklepow...

reklama
Aniu76, te majtki to ciązowe pod brzuch Conpol, w Geancie na ursynowie kupowałam po 6,40 w promocji, a na allegro sa po 8,50. Sa rewelacyjne, mięciutkie i ta gumka jest taka prawie jak nie gumka, delikatna bardzo.

Do góry