reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

no super Rusalko! :D
my mamy poszewki, ale narazie brak poscieli do srodka!
ALE! poszlam dzisiaj.......na poczte hehe i wrocilam z tymi sodziasami:
nijntje2.jpg

nijntje.jpg

jeden grzechocze, drugi szelesci bo ma w srodku specjalna ceratke :D
http://www.miffy.com
slodka stronka, to jest taki holenderski komiks i zabawki, ksiazeczki i rozne inne rzeczy dla maluszkow :laugh:

reklama
maz poszedl do sklepu po warzywa......

grzechotka.jpg

taka malusia obsesja na punkcie pewnego kroliczka ;D

witam drogie Mamusie:)
jestem tutaj nowa no i mam pytanko.tak sobie czytam wszytkie posty i naprawde mnie tez ogarnia zakupowe szalenstwo.wiec jakiego rodzaju ubranka kupic dla dzidzi ktora sie urodzic ma pod koniec czerwca?tu w Holandii gdzie mieszkam w zeszluym roku czerwiec byl cieplusienki jak i cale zreszta lato:)wiec jaki zakup najlepiej zrobic?jak narazie kupilam body bez rekawkow i body z rekawkami krotkimi.no i zaczynam od rozmiaru 62 ,bo doktor powiedzial przy badaniu w 3 miesiacu ze plod jest juz duzy:)a i moj maz jest wysokim mezem:)197 cm wzrostu.No i jest surinamczykiem a z tego co slyszalam czekoladowe dzieci przewaznie duze sie rodza:)aha a co o zakladaniu czapeczki na noc w lato noworodkowi?
pozdrawiam wszytkie mamusie:)

Agatatje bardzo podoba mi sie wasza strategia: poszlam/ poszedlem po.... ;D

bbqueenPL - witam na forum no i fajny masz nik! Ja kupuje przede wszystkim wszelkiego rodzaju body (z dlugim - bo ochrona przed sloncem, z krotkim i bez rekawow do domu) oraz takie cos jak body (body-romper?) tyle ze z krotkimi nogawkami bo to chyba wygodne na lato. No i kilka pizam z nogawkami z lekkiej bawelny + jedna cieplejsza welurowa. Mam tez dwa 'wyjsciowe' kompleciki:koszulka+spodenki i koszulka +spodnie +lekka bluza(na rozmiar 62). Ogolnie mysle wiec, ze wiekszosc typowo letnia ale ze dwa kompleciki na chlodniejsze dni to chyba norma (zreszta zawsze zostaje kocyk do uzytku). Nie kupuje za to zadnych kaftanikow, spioszkow itp. czyli wszelkich rzeczy dwuczesciowych - oprocz tych 'wyjsciowych' - bo na co dzie nie bedzie mi sie pewnie chcialo bawic w warstwowe ubieranie. Co do czapeczek to myslalam, ze naklada sie je jedynie po kapieli? Tak ogolnie to mam wizje, ze maly latem bedzie najczesciej prezentowal sie w body i skarpetkach ;D
Co do wielkosci to ja bym jednak zakupila przynajmniej jeden komplet +2 body na najmniejszy rozmiar. Mojej kuzynce tez lekarze zapowiadali duze dziecko wiec sobie darowala ten najmniejszy rozmiar przy zakupach. Tymczasem chlopak sie pospieszyl i przyszedl na swiat 3 tygodnie przed czasem no i maz latala po sklepach w poszukiwaniu mniejszych ciuszkow. Ja kupilam jeden komplet w Hemie na 50 - 56 (body z dlugim rekawem, skarpetki i czapka - fajna miekkacbawelna) i 3 zwykle tanie bezowe body - tak w razie czego.
A swoja droga to rzezczywiscie hopla mozna dostac jak sie pomysli czego i ile kupic aby bylo dobrze. No i jeszcze te rozmiary - ktore tak sie roznia, ze nie wiadomo czego sie trzymac.

hejj Cicha:)
czyzbys z holandii?:)bo widze znajomy sklep hema hahahah gdzie ostatnio zakupilismy wlasnie body maly rozmiar jakbyco:)z jip i jego przyjaciolka:)sliczne
hahahahah no wlasnie krecka mozna dostac szczegolnie jak sie nie wie jeszcze plci dziecka.tam sa sliczne ciuszki dla malych panienek hahahaha wiec teraz zmieniam opinie ze chcialabym chlopca:p chce dziewusie hhahahaahah.nieno najwazniejsze zeby urodzilo sie zdrowe i bez problemow:)
dziekuje bardzo za rade:)juz zapisalam sobie na liste zakupowa:)
pozdrawiam

Cicha tez ma powiazania z Belgia :D
u nas tez tu HEMA jest i Nijntje
widze, ze troche beneluxu jest w naszych czerwcowkach :D

Cicha, mi tez sie nasza strategia podoba ;D

Ja tez do szpitala kupie sobie koszule nocna i majtki jednorazowe- podobno sie bardzo sprawdzaja.
Piankowe puzzle - super!!!
Rusalko posciel bardzo ladna, wyslij zdjecia zoltej jak bedziesz miala:)))
Agatko..super kroliczek:)slodziutki:))))

BBqueenPL witaj na forum czerwcoweczek!!!!

Ale macie fajnie z HEMA, jak bylam w Holandii to sobie nakupilam roznych fajnych drobiazgow do domu w HEMie wlasnie:)))

A oto zdjecia z pierwszych zakupow dla Mateuszka:

1. body i skarpetunie

2. body z zyrafka i skarpetunie

3. reczniczek z kapturkiem w zyrafki

I juz sie nie moge doczekac nastepnych. Kupilam body w rozmiarze 56 a nastepne juz kupie 62 cm.Jeszcze sporo zakupow przede mna..yupiiii!!!!

ahh jakie slodziutkie te ubranka Aniu:)
no ja mam wlasnei taka tez strategia,tylko wyskocze po chleb hahaha a wracam z jakimis drobiazgami dla dzidzi a potem upsssss czegos zapomnialam kupic aha chleb hahahah:)
a o tych majtkach jednorazowych to tam tez trzeba wkladac podpaske?czy jak "zaleje" to odrazu wyrzucic i zmienic na nowe?
pozdrawiam

reklama
Ania76 ale słodziasy i jesli mnie wzrok nie myli to H&M a ręcznik to mnie z nóg zwalił. No i niestety doigrałam sie trzeba sie przejsć do H&M, a obiecywałam sobie, że juz nic więcej ;D ;D ;D

Do góry