reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Ja wczoraj sie wkurzylam w Plejadzie w sklepie z odzieza ciazowa bo za sukienke ogrodniczke chca 170 zl i powiedzialam ze chyba ich pogielo. Pojade u nas na taki targ co sie nazywa Katowice-Zaleze i wiem ze tam jest stoisko z odzieza ciazowa bo bratowa sie we wrzesniu zaopatrywala wiec pewno taniej tam cos kupie, jakas spodniczke czy bluzeczke.

reklama
Ja wchodzę w  link, który podala Cicha, a tam same laski ..

hm_sm_3anb.jpg
hm_sm_1pnb.jpg

hm_sm_2rcb.jpg

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - mam doła - ja też chce taki brzuszek i szczuplejsze udka!!!!!!!!!!!!!!!!! i w ogóle juz trzymac moją Malutką w ramionach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aczykolwiek bielizna - cuudna ( one też :mad: :mad: :mad: :mad:

Rusałko, co Ty pleciesz??? Ty, nasza Forumowa Laseczka masz łapać doła?? To co ja mam mówić?? Chyba tylko palnąć sobie w łeb :)

Poza tym ciąża z zasady nie sprzyja odchudzaniu i płaskiemu brzuszkowi - za to potem będziemy podsycać męskie apetyty chodząc sobie szczuplutkie ze slicznymi dzieciakami w objęciach - podobno takie mamusie-laseczki strasznie kręcą facetów :)

Jak byłam w zeszłyk tygodniu w H&M z męzulkiem, to znalazł taką krótką spódniczkę w szkocką kratę i białą bluzeczke i podkolanówki dla takie mniej więcej rocznej dziewczynki. I strasznie się na to napalił, bo ja też mam taką spódniczkę i właśnie do takiego białego zestawu ją czasem noszę. Roztoczył mi wizję, jak to będę sie z Oleńka w takich ciuszkach prowadzać, a on za nami z pałą, żeby złodziei cudzych żon przeganiać :) :) :) śmiałam sie strasznie, a pani kupująca pólkę obok aż się popluła, tak parsknęła :) :) :)

Tak więc, Dziewczyny, żadnych dołów!!

cicha, weszlam na ten link i............o kurcze, tak boskiej bielizny to jeszcze nie widzialam!!!!!!
zajebiste kolory, no cudenka, nie wiedzialam, ze cos takiego jest dla kobiet w ciazy i karmiacych!!!!!
tylko te ceny.........chyba niestety nie na moja kieszen buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
pocieszam sie, ze ostatnio kupilam sobie stanik Lejaby i byl przeceniony wlasnie z takiej luksusowej ceny i moglam go sobie kupic, lezy idealnie. Szkoda, ze tylko drozsza bielizna lezy jakby na miare byla robiona :/

Ja już zaczęłam kupować ciuszki, na 56 głownie bieliznę, na 62-68 takie letnio jesienne i na 68-74 zimowe jak sie coś trafi u sprzedawcy.
Póki co licytuje sobie na allegro, raczej po pare rzeczy od jednego sprzedawcy, nawet jesli sa to rzeczy większe, chyba że pora roku z rozmiarem mi się nie zgrywa. Ciuszki sa na tyle tanie że moge chyba ryzykować że dzidzia się minie z rozmiarówką, może przyda się na nastepne skarby.

Trochę się ograniczam z różowymi, żeby coś się ostało jak następny bedzie chłopiec, ale sukienki kupuję kolorowe, chłopak i tak ich nie założy.
a tu kilka z moich zakupów (kupiłam spoooro więcej hihi):

Superaśne te ciuszki!! Strasznie mi się podobają! A dżinsowa sukienusia z kapelusikiem - istny bajer!! Już sie nie mogę doczekać, aż moją Małą będę mogła w takie cudeńka ubierać :)

Chyba też się muszę wybrac na zakupy!!

wooooow, ale super ta rozowa sukienka!!!!jak taka lowiczanka, no mega :D oczywiscie juz mnie maz strofuje, ze my bedziemy mieli chlopca hehe :D
ale to body z zyrafka jest jaknajbardziej unisex, slodziasne strasznie!!

fajne sa takie ciuszki z uszkami na kapturze, u nas widzialam takie brazowe, ze dzidzia jak misiu normalnie wygladalaby!!!jak taki micholek ze zmierzwionym futerkiem, sliczniusie, ale drogie :(
pocieszam sie, ze mieli juz tylko malutkie rozmiary, a latem to chyba cieple kombinezoniki nie sa bardzo potrzebne :)

reklama
Staram się wybierać niektóre rzeczy uniwersalne, na wypadek jakby się siusiak fasolce do pupy przykleił co się czasem zdarza :). Wkleiłam te bardziej babskie bo są fikusne, ale dla chłopaków tez sa fajne rzeczy.
Ja kupiłam jeszcze bojowki, dzinsy rożne koszulki unisexy, będę miec wyprawkę na kolejne dzieciaczki.

Polecem wam allegro, sa takie super ciuszki i w zestawach, że szok.
Żeby zawęzić poszukiwania wrzucam sobie jakąś firmę NEXT, GEORGE, MOTHERCARE wystarczy to wpisać i już jest mniej aukcji i jak coś mi się podoba to sprawdzam co jeszcze ma ta osoba do sprzedania.
Ekstra są niektóre duże zestawy, ale tam mi się mijały rozmiary z porą roku i kupowałam na razie na sztuki.

kasik

Do góry